MACHETE FEST

Den 2013-08-31, kl 19:52:42
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Igår var det fest hos Ocean och Cajsa. Som alltid, var det awesome! Jag älskar Ronnebyfester eftersom jag träffar människor jag inte har kontakt med dagligen då. Jag har flera vänner där än i Karlshamn och Oceans fester är speciellt en stor tumme upp!
 
FANTASTISKT <3
 
Vid ungefär midnatt var jag så trött att jag knappt kunde hålla mina ögon öppna. Så jag och Joakim gick hem till honom och vi spelade Super Mario och kollade på The Avengers tills vi somnade. Jag vaknade väldigt förvirrad i morse eftersom jag inte visste vart jag var. Jocke hade dessutom lagt sig i rummet bredvid på soffan han bäddat åt mig så jag var ganska lost i några minuter. Såhär såg min twitter ut:
 
 
Hela dagen har vi kollat på Youtubevideos, ätit mat, spelat Super Mario Bros och egentligen bara varit allmänt coola/sega. Vi började kolla på Skönheten och Odjuret, men pappa hämtade mig innan vi kom förbi den andra låten så jag ska troligtvis se färdigt den ikväll.
 
Pappa släppte av mig här hemma i Järnavik och nu sitter jag och kollar på Clueless. Jag är känner mig så oproduktiv idag, men det är värt det eftersom jag hade så jävla kul igår!
 

Utvärdering av igår kväll

Den 2013-08-18, kl 12:57:25
Filed in Facinerande, Sissela | Kommentarer: 0
Antal händelser:
 
Sugrör i glaset: 7
Tårta: blåbär
Oavsiktligt uthällda drickor: 4
Avsiktligt uthällda drickor: 12
 
Djupa diskussioner om politik: 0
Djupa diskussioner om Harry Potter: 2
Djupa diskussioner om brassmusik: 1
Djupa diskussioner om framtiden: 3
Djupa diskussioner om dåliga förhållanden: för många
 
Misslyckade julningar: 5
Toalettbesök i trädgården: 6
Toalettbesök på en toalett: 0
Awesome människor: 21
Hjältemod: så det räcker och blir över
Kubbspel: 1
 
 
Jag själv:
 
Nya blåmärken: 3
Nya skrapsår: 4
Nya hörlurar: ja
Huvudvärk: 0
Fötter i funktion: 1
Men för livet: oja
 
Mitt ansikte.
 
Avgörande bedömning:
 
Folkets anda i början av kvällen: 10/10
Folkets anda i mitten av kvällen: 2/10
Folkets anda i slutet av kvällen: 6/10
 
Medelvärde: 96/24=4,1 .... jag har ingen aning hur man räknar ut medelvärde lämna mig ifred
Det var en rolig kväll tills den inte var rolig längre! PUSS
 

Snart kommer hösten...

Den 2013-08-17, kl 12:02:57
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Under veckan har jag umgåts med Nathalie, firat Max födelsedag, varit på IKEA, haft Harry Potter maraton med Malin och rensat våra VHS här hemma. Ikväll ska jag till Linnea och Oskar eftersom de fyller 18 år idag!
Jag börjar i skolan på tisdag och då går jag i trean! Det är jag lite halvt glad över. Ledighet är awesome, men jag vill göra andra saker än att spela Skyrim och läsa böcker hela dagarna.
Jag gillar höst också. Det är mysigt med regn och korta dagar. Men jag kommer sakna solen och att jag inte behöver ha strumpor på mig. 
Idag ska jag titta på Asterix conquers America, fixa de sista detaljerna med födelsedagsbarnens present och beställa hem hårfärg.
 

Singin' in the Rain

Den 2013-08-17, kl 02:08:53
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Det finns filmer som man måste ha sett innan man dör. Om man inte sett vissa filmer har man missat en massor av livets härligheter och jag tycker synd om er. En sån film är Singin' in the Rain.
 
 
Singin' in the Rain är en amerikansk musikal från 1952. Handlingen kretsar runt stumfilmstjärnan Dom Lockwood och Kathy Seldens (en simpel flicka vars dröm är att bli en skådespelerska) relation samt filmindustrins dramatiska övergång från stumfilmer till ljudfilmer.
 
 
 
Filmen har ansetts som den bästa musikalen på film någonsin av många kritiker, och jag tror att jag håller med dem. Den är i alla fall helt underbar. Och jag bryr mig inte ifall du "inte gillar musikaler". Sluta var cool, kryp ner under ett täcke, koka en kopp te och mys skiten ur denna filmen. I den ordningen. Lycka till. <3
 

Grejen med mardrömmar...

Den 2013-08-12, kl 20:35:56
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
...är att det är ingen idé att ha dem, om du inte försöker kämpa mot dem. Skulle Tony Stark ge upp när Aldrich Killian kidnappade Pepper bara för att han inte var Iron Man längre? Skulle Ron Weasley låta Harry gå in själv i den förbjudna skogen bara för att stigen var fylld av spindlar??
Det jag försöker säga är att jag hade en mardröm i förrgår, och sedan jag kämpade mot den. Och nu ska jag prata om den med så många popkulturella referenser som möjligt.
 
Dröm: Jag kommer ihåg de flesta av mina drömmar när jag vaknar och därför om jag tänker tillräckligt länge på dem glömmer jag dem inte (och ni människor som inte drömmer; Dom Cobb skulle döda er på en sekund). I min dröm var jag på en bågskyttetävling. Någon gav mig en tröja och sa att den var min lagtröja. När jag satte på mig den krympte den (eller växte jag) och jag frågade efter en annan tröja. Personen sa att den tröjan var den största dem hade (dvs XXXXL, en helt trovärdig storlek) och de kunde inte hjälpa att jag var lika stor som King Kong. Skamset gick jag bort till min båge och började skjuta. Men allt kändes fel. Tröjan kvävde mig nästan och jag missade tavlan om och om igen. Till slut fick dem avbryta tävlingen och be mig att gå ut ur hallen eftersom publiken skrattade så mycket och jag tror någon dog av en hjärtattack. Sedan vaknade jag.
 
Jag gillar inte att analysera drömmar därför drömmar är egentligen bilder av saker du tänk/sett under dagen och detta är hjärnans sätt att processera dessa tankar. Drömmar är inga glimtar av framtiden eller representerar din djupaste fetish. Det är bara din upfuckade hjärna som försöker säga "Detta är vad du tänker på hela dagarna, din perversa idiot.". Professor Trelawney är en tokig gammal tant.
 
Detta är Professor Trelawney om ni inte fattade det.
 
Och även om jag logiskt resonerar över mina konstigaste drömmar, är jag jävligt rädd för dem. Vem är inte rädd att göra bort sig inför en stor publik och se ut som en fjant samtidigt man gör det?? Efter att ha suttit och stirrat in i en vägg i någon timme sa jag "FUCK IT" och bestämde mig för att bevisa för ingen att jag är awesome. Jag drog på mig de skönaste klädesplaggen jag äger (aka min pyjamas), spände upp min båge, gick ut på ängen och sköt 100 pilar. Och (till inte en sån stor förvåning) jag sköt gudomligt! Hawkeye/Merida/Katniss-style (fast med en liten Stormtrooper på toppen därför jag är faktiskt inte så bra på att träffa)! Och eftersom jag var klädd i pyjamas fanns det ingen chans att jag skulle känna mig obekväm!
 
Så barn, det man kan lära sig från denna berättelse är att om en dröm säger åt dig att du suger är det egentligen din hjärna som reflekterar ditt dåliga självförtroende. Om detta händer, barn, säg då till din hjärna att den kan ta sin dröm och stoppa den någonstans där inte solen skiner. Sedan tar du på dig din pyjamas (även om det är mitt på dagen), kasta upp dina armar i luften och skrik "I AM THE MASTER COMMANDER". Det hjälper. Tack.
 
 

Pacific Rim - PHOTOBOMB

Den 2013-08-05, kl 19:03:45
Filed in Filmer | Kommentarer: 0

That sweet talk.

Den 2013-08-04, kl 16:16:26
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
Igår hade Ocean en liten fest i sin nya lägenhet och sedan stack vi ner till Puls. Jag sa saker igår som jag tyckte var klipska just då, men nu när jag tänker efter var dem bara pinsamma och uncalled for. Så istället för att berätta saker jag gjorde igår, kan jag berätta saker jag sa igår. 
 
"Brukar ni dricka vattnet i nudlarna man gör? Det är ju som tevatten, men det smakar som biff..."
 
"Nej, men bara ta! Den enda anledningen jag köpte godiset var för att folk skulle gilla mig."
 
"Jag har inte rakat mina ben på flera veckor."
 
"Jag hatar hur människor designar tröjor nu för tiden. Man visar ju sitt halva allt."
 
"Har du läst Sagan om Ringen?"
 
"Vi är bara 2 år ifrån att komma ifatt Marty i Tillbaka till Framtiden!"
 
"Kolla, dem pratar om tvserien jag har som bakgrund på min mobil. Det är sånt som är deja vu, va?"
 
"Jag gillar Motörhead." "Jaså? Vilka andra metalband lyssnar du på?" "Eh, jag lyssnar bara på Motörhead." "Coolt, men vilken annan musik gillar du då?" "Öh...jag lyssnar bara på Motörhead." "Va?" Jag gillar inte musik."
 
Mina raggningsrepliker förbättrades mer och mer för varje asgod drink Ocean gjorde åt mig. <3
 

SHERLOCK ÄR TILLBAKA

Den 2013-08-03, kl 00:09:42
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
 
Sherlock Holmes är tillbaka!!!! Efter 17 månader väntan har vi äntligen fått en teaser för säsong 3 av Sherlock BBC. 17 FUCKING MÅNADER.
Premiärdatumet skulle vara den 21 november, men har skjutits upp IGEN och ska nog komma ut någon gång i vinter. Vi vet inget mer och därför har vi blivit lämnade mitt ute i ingenstans med ett lamt "to be continued...". You fuckers.
 
image
image

Biotajm | Monsters University och skolångest

Den 2013-08-01, kl 18:59:00
Filed in Biotajm, Filmer | Kommentarer: 1
BIOTAJM - den tiden på dygnet jag tänker igenom en film jag sett på bio. Ok, let's go.
 
 
Jag såg Monsters University med Ocean. Den. Var. Fantastisk.
Jag skrek, skrattade, grät, skrattade tills jag grät, grät medan jag skrattade! Det jag älskade mest var alla moralkakor man fick: kämpa för dina drömmar, att vara bäst på något spelar ingen roll, var en bra vän, hjälp the underdog, ha roligt och skolan är inte allt. Dessa är självklara saker som man redan vet, men som man måste bli påmind om ibland eftersom man oftast glömmer bort dem.
 
 
Jag tror att Pixar försöker visa oss i äldre generationer (som ska börja/fortsätta gå i skola efter lovet) att skolan inte kommer bestämma hur bra eller dålig din framtid kommer bli. Vi har alla ångest inför allt arbete som ligger framför oss (försök inte lura dig själv) och många känner att man inte kommer lyckas i livet eftersom man inte lyckas i skolan. DETTA STÄMMER INTE. Om något händer, så händer det, men det betyder inte att du inte ska sluta sikta mot dina drömmar. GE INTE UPP DINA DRÖMMAR BARA FÖR ATT SKOLSYSTEMET FUCKAR UPP DINA PLANER. Detta är varför Monsters University är en av mina absoluta favoritfilmer från Pixar nu. Den får 9/10.
 
image

© Headerbilder från Wallpapers Wide