Biotajm | Monsters University och skolångest

BIOTAJM - den tiden på dygnet jag tänker igenom en film jag sett på bio. Ok, let's go.
 
 
Jag såg Monsters University med Ocean. Den. Var. Fantastisk.
Jag skrek, skrattade, grät, skrattade tills jag grät, grät medan jag skrattade! Det jag älskade mest var alla moralkakor man fick: kämpa för dina drömmar, att vara bäst på något spelar ingen roll, var en bra vän, hjälp the underdog, ha roligt och skolan är inte allt. Dessa är självklara saker som man redan vet, men som man måste bli påmind om ibland eftersom man oftast glömmer bort dem.
 
 
Jag tror att Pixar försöker visa oss i äldre generationer (som ska börja/fortsätta gå i skola efter lovet) att skolan inte kommer bestämma hur bra eller dålig din framtid kommer bli. Vi har alla ångest inför allt arbete som ligger framför oss (försök inte lura dig själv) och många känner att man inte kommer lyckas i livet eftersom man inte lyckas i skolan. DETTA STÄMMER INTE. Om något händer, så händer det, men det betyder inte att du inte ska sluta sikta mot dina drömmar. GE INTE UPP DINA DRÖMMAR BARA FÖR ATT SKOLSYSTEMET FUCKAR UPP DINA PLANER. Detta är varför Monsters University är en av mina absoluta favoritfilmer från Pixar nu. Den får 9/10.
 
image

Kommentarer
Postat av: Jenny

Omg omg jag vill så gärna se den! Om den fortfarande går på bio blir jag megaglad. Annars kan man ju se den på största möjliga skärm någonstans ändå.

2013-09-13 @ 16:30:07
URL: http://cestjenny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide