Vi har haft ett bra år, vänner!

Den 2013-12-31, kl 16:51:00
Filed in Facinerande, Review, Sissela | Kommentarer: 0
 
btw, sammanfattning av Youtube 2013. Enjoy!

Filmtajm | World War Z och Mary Poppins

Den 2013-12-26, kl 19:13:31
Filed in Filmer, filmtajm | Kommentarer: 0
Idag har jag och Nathalie tittat på två filmer: World War Z och Mary Poppins. Jo ja, det är två filmer som är helt olika i alla anseendet what so ever.
 
World War Z:
WWZ handlar om Brad Pitt och hans familj (som inte är Angelina och deras femton barn) som hamnar mitt i en zombieinvasion och eftersom Brad är den enda i hela världen som kan hitta en botemedel blir han ivägskickad från sin familj för att bevisa något för någon och rädda världen.
 
Lol nej jag gillade filmen! Den var spännande och händelserik. Specialefekterna var snygga och skådespelarna var professionella. Dock var handlingen väldigt basic och det var enkelt att lista ut vad nästa event skulle vara. Inte så mycket karaktärsutvecklingar, men den var verklighetstrogen eftersom karaktärerna reagerade som riktiga människor skulle gjort. Kej, det var nog allt jag har att säga om det. Brad Pitt äger.
 
 
Mary Poppins:
Jag har aldrig sett MP innan så nu var det väl min tid. Den var bra. Vi såg inte hela därför den är två timmar lång och knappast händelserik nog för att kolla igenom hela. Vi snabbspolade till slutet och stannade vid några scener Nathalie tyckte jag blorde se. Jag gillar Julie Andrews. Sorry är för trött och hungrig för att skriva mer, men detta är en film man måste se i alla fall en gång i sitt liv. Som Lejonkungen. Eller Hitta Nemo.
 

God jul allihopa!

Den 2013-12-24, kl 10:07:10
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
(x)

En massa frågor.

Den 2013-12-23, kl 20:23:22
Filed in Facinerande, Sissela | Kommentarer: 4
Det finns en fråga som har varit fast på mitt huvud ett tag nu.
 
Hur kan två personer vara kära i varandra samtidigt? Jag förstår inte hur det kan gå till. Är det ens en grej som kan hända? Liksom jag fattar sexuell attraktion och andra sorter attraktioner, men hur kan två personer vara lika mycket attraktherade till varandra samtidigt? Vad är det som gör att det blir så? Hur hittar man varandra? Liksom om ni två inte pratat med varandra på den festen och fattat att ni gillar varandra skulle ni lika gärna kunnat gå förbi varandra i korridoren utan att bry er. Vad var det som gjorde att allt förändrades?
 
Och det får mig att undra, hur många personer har jag missat chansen att skapa en vänskap med bara för jag struntat i att lära känna dom? Skulle mitt liv se annorlunda ut om jag pratat med den tjejen, eller blivit kär i den killen vid den tiden? Jag bytte skola i ettan, från Ronneby till Karlshamn. Om jag gått kvar i Ronneby, hur skulle mitt liv se ut? Jag skulle varit en helt annan människa med helt andra vänner. Skulle jag fortfarande vara ett psykfall med dessa tankarna eller skulle jag inte brytt mig alls? Hur skulle mina vänner vara utan mig i sitt liv? Skulle de också vara helt annorlunda eller har jag inte förändrat något för dom? Har jag någonsin gjort något för någon som förändrat något i deras liv? Det är därför jag är rädd för vad som kommer hända efter jag tagit studenten. Människor som jag sett varje dag i snart tre år kommer försvinna för alltid. Jag vet inte vad som kommer hända eller hur det kommer se ut och om inte det skämmer dig också, är du en idiot. Tänker jag för mycket? Borde jag sluta tänka? Håller jag på att bli galen? Troligtvis.
 
Existensiella frågor är en pain in the ass.
 
 

Biotajm | The Hobbit: Smaugs Ödemark

Den 2013-12-21, kl 22:15:00
Filed in Biotajm, Filmer, Sissela | Kommentarer: 0
Ja, jag använder hellre den svenska titeln än den engelska. Kalla mig häxa och bränn mig på bål. Couldn't care less.
 
Det svåra med att skriva om riktigt bra filmer som man älskar är att man oftast har för många känslor. Jag vill prata om allt och till slut blir det att jag inte kan prata om något. Nu ska jag bara rabbla på. Detta är tankar jag har som jag måste få ut, innan jag spricker. Och varför inte blogga det? Så gud hjälp mig cause here i go...
 
Längden på filmen:
Till skillnad från ettan, är denna uppföljaren mindre uttänkt. Det jag menar är att filmen består av fler actionscener och färre filosofiska tankestunder. En actionscen sträcker ut sig på 45 minuterna och det kan vara antingen bra eller dåligt. Personligen kan jag inte bestämma mig eftersom en del av mig inte ville att det någonsin skulle ta slut, men andra delen av mig ville somna (aka min bakdel. Min rumpa blev trött på att sitta.). Men det känns som ett kontrast till den första. Nu har vi fått en riktigt bra början och en väldigt händelserik mitten. Jag ser fram emot hur dom gör med upplösningen. Om de kör med bara action eller om det kommer vara fyllt med svar och död och gråt. Detta kommer bli intressant och jävligt smärtsamt.
 
 
Dvärgarna:
Det jag gillar med dvärgarna är att de har egna personligheter och karaktärsdrag och det är underbart därför man ser var varje individuell karaktär gör under t ex actionscenerna. Jag menar, såklart Kili kastar sig rakt in i svärdduellen med en orc som är dubbla hans storlek (han vill ju visa sig värdig för sin morbror och hjälte, Thorin) och såklart alla andra försöker skydda Ori därför hans är yngst och har en fucking liten slangbälla som vapen och såklart är det Bombur som springer snabbast av alla (därför, som comic relief. är han fetast och borde inte kunna springa snabbt). Allt passar och är så jävla awesome och aaaaahhhhh dom är så härliga!
 
 
Taureil och Kilis romans:
Jag tycker att Tauriel och Kilis romans är söt, men onödig. Det var som om en manusförfattare bah "Vet ni vad som skulle vara coolt? En kvinnlig, smart karaktär med kämparglädje och en riktig anledning att vara en del av kriget!" och alla bah "JAAAA, men vad sägs som att vi sätter in henne i en förbjuden kärlekstriangel som inte för storyn vidare alls!? En triangel vars enda syfte är att understryka medias tro att kvinnor aaaalltid bryr sig om män heeela tiden och kan inte fokusera på något annat!?". Varför kunde inte Tauriel och Kili snackat lite och märkt att de kan bli riktigt bra kompisar. De skapar en vänskap som är starkare än hatet mellan alver och dvärgar och sedan tar de ringen till Mordor o-....vänta, det är ju Legolas och Gimlis vänskap? Jaaa, de gjorde ju samma sak som Tauriel och Kili. Men eftersom en kvinna är med i denna vänskapen måste de bli kära SÅAKLART PAHAAHAHAHWA haad hsdvl nej.
 
 
Skådespeleriet:
Vissa konversationer mellan karaktärerna var helt magiska. T ex samtalet mellan Tauriel och Kili. Och mellan Bilbo och Smaug, herre min hjärternes jag kunde inte andas!!! Det är fantastiskt att titta på scener och glömma bort vart du är och dina egna problem och bara bry dig om scenen som utspelar sig framför dig. Och helt enkelt glömma bort att det är två vuxna människor klädda i håriga gummifötter och tajta greenscreendräkter som låtsas komma från ett värld som heter Midgård, som snackar om en magisk sten. Fantastiskt.
Resten:
Humorn var fabolös. Helt klockren. Jag avgudar Martin Freeman. Thank you lord. 
 
Jag har egentligen 83515 saker jag vill prata om, men är för trött för att skriva mer. Jag rekommenderar ALLA att se The Hobbit och Sagan om Ringen. Se filmerna. Läs böckerna. Spela spelen. Sjung sångerna. Skrik det. Dansa det. Lev det. Andas det. Ät det. Say my name. Say my name when no one is around you say baby i love you.
 

Mina höjdpunkter av 2013 (enligt Facebook).

Den 2013-12-17, kl 21:56:14
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
 
När jag såg detta först blev jag skiträdd! Jag vet inte vad jag förväntade mig eller vad jag vill se (om jag ens ville se något). Jag trodde mitt självförtroende skulle krossas till oigenkännlighet (det är ett riktigt ord tyst), MEN det var helt tvärtom! Istället fick jag töntiga statusar jag är stolt över och som har flest gillningar. TACK FACEBOOK DU STÄRKER MITT EGO OCH DRF GÖR DU VÄRLDEN TILL EN BÄTTRE PLATS
 
 
Och så min favorit:
 

"Varför inte bara hugga av Lucias huvud och rulla det längs gången i kyrkan?"

Den 2013-12-13, kl 09:21:47
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Jag och mamma har kollat på Luciatåget på teven. Det var nog det tråkigaste luciatåget jag sett. Det var som om dom försökte göra ett så fint och heligt tåg som möjligt och därför förlorade det sin personlighet och allt blev bara platt. Till slut visste jag inte om jag ville somna, spy eller spinga till Örebro själv och ropa "ARE YOU READY SWEDEN AND A ONE AND A TWO AND A JINGLE BELLS...".
 
Fast det var inte det jag ville prata om. Förra året förbjöds pepparkaksgubbar i luciatåg. I år är det tomtar. Min tanke: "whats up sverige?". Anledningen varför man förbjöd pepparkaksgubbar var därför man tycker att gubbarna hånar den färgade mannen. Det är förståeligt. Liksom tänk likarättighet och rasism osv. Fast min åsikt är att man inte hjälper kampen mot likavärde, utan stannar upp den. Man pekar ut skillnader istället för likheter och påverkar barn att se dessa skillnader och det suger fan. Man hånar inte den färgade mannen genom att klä ut sig till pepparkaka. Man hånar pepparkaksgubben. Men, lyckligtvis, är gubben ingen levande varelse. När jag äter pepparkakor äter jag inte människor. Pepparkaksgubben är ingen människa med känslor, tankar och familj, det är en fucking kaka. Jag vet, wow such groundbreaking many mindfuck. Tillåt pepparkaksgubbar i luciatåget och hjälp till i kampen mot kakförtrycket.
 
Och så tomtar. Ok, vad är anledningen här då? "Det är inte traditionellt." (x). Jaha, du menar att vi måste vara traditionella? Jaha, det fixar vi! Slopa staffansvisan eftersom den inte ska sjungas förrän annandagjul! Och stjärngossar får inte heller vara med eftersom dom enligt tradition inte ska komma förrän den sjunde januari. Tärnor var inte heller med på Lucias dödsdag, så varför ska dom vara det nu? Alla, förutom Gud, HATADE Lucia utan gräns (x). Hon vägrade bli bortgift och sjöng sånger för kriminella. Fort allihopa, döda någon så Lucia kan komma till er! Har vi inte glömt något....ja juste Lucia sticker ut sina ögon med en nål och skickar dom till sin trolovade! Och hon har ingen krona på huvudet, hon sätter eld på sitt hår, därför hon blir mentalt sjuk av tanken att gifta sig med en man. Varför inte bara hugga av Lucias huvud och rulla det längs gången i kyrkan, den syndabocken? Ahh, jag älskar traditionella julfirande!
 
Så ja, för att sammanfatta: Alla dessa desperata försök att försköna Luciafirandet är fucking irriterande. Lucias öde var tragiskt och blodigt. Hon var ett helgon och ljuset i mörkret, men om du vill gå enligt traditionen måste du göra ett dödståg. Det finns ingen grund eller någon vettig anledning varför man ska förbjuda tomtar och pepparkaksgubbar i detta högtidsfirande. Man tar större steg bak än vad man gör fram. Om du vill göra världen en bättre plats får du komma in från rätt håll. T ex tillåta ALLA sorts julväsen vara med i tåget. Själv vill jag klä ut mig som Krampus till jul. Tillåt min vilja. Tack.
 

Top 20 | Anledningar varför jag hatar Australia

Den 2013-12-09, kl 16:58:10
Filed in Filmer, Topplista | Kommentarer: 1
 
1. Austrailen är vacker. Faraway Downs är vacker. Allt är bara för vackert.
2. Sånger är magiska.
3. Goda människor dör.
4. Filmen visar klasskillnader och rasism som den verkligen var under andra världskriget.
5. Den är riktigt bra humor!!
6. Man får se det verkliga kaoset under ett krigsinvasion
7. Även om filmen romantiserar levnadsförhållandet under denna tiden i detta landet, är det en verklighetstrogen tolkning.
8. Jag gråter som ett barn.
9. Regissören har också gjort Moulin Rouge, Romeo+Juliet och The Great Gatsby
10. Gud döda mig nu.
11. Nicole Kidman och Hugh UNF Jackman.
12. Kan du snälla...
13. GOR DET INTE
14. DONT YOU DARE
15. HJÄlpppP Vafrskavibdjlömraölbnfökdbnf NEEEEEEEEEjjJJJJJJJJJJJJJJJJJ
16. okej NU allt är magiskt och inget gör ont
17. SOMEWHEERE OOOVER THE RAINBOOOW
18. skojar allt gör ont hela tiden
19. gråter igen
20. Varför har denna film 4 olika slut?
 
......jag hatar att Australia måste vara så jävla bra.
 
 

Biotajm | Carrie

Den 2013-12-05, kl 22:10:34
Filed in Bio, Biotajm, Filmer | Kommentarer: 0
Jag och Nathalie har taggat Carrie i snart ett halvår och ikväll såg vi äntligen den!! Och vi älskade den! Vi skrek, grät, skrattade och hoppade högt. Under de första 5 minuterna höll vi i varandra så hårt att det gjorde ont i händerna. Så jävla bra!
 
Den var så underbar och fin, men samtidigt hemsk och skämmande! Trots de ruttna recensioner man hört den senaste veckan, gillade jag verkligen denna versionen. Chloe Moretz och Julianne Moore var fantastiska! Och Ansel Elgort...ÅH HERREGUD MY BODY IS READY. Alla karaktärer passade i deras roller och allt de sa passade verkligen deras personligheter. Allt var perfekt. Helt enkelt var det en massa ungar som är smarta/ förutsägbara/idiotiska som säger smarta/förutsägbara/idiotiska saker. Det kan irritera många, men för mig är det perfekt! Man får det man förväntar sig. (Förutom i slutet såklart då ALLT fuckar upp sig.)
 
Filmens huvudmotiv är att visa hur mycket mobbning suger. Man får se allt från offrets perspektiv och hur hen ser på situationen. Mobbning suger och jag skäms inte över att jag hejade på Carrie! Sista citatet i filmen är riktigt bra och det sammanfattar allt: "Carrie had some sort of power. But she was just like me... like any of you, she had hopes, she had fears, but we pushed her. And you can only push someone so far before they break.".....också att det skulle vara ascoolt om man kunde lyfta saker utan att röra dom.
 
 
Glömde jag säga att detta är en skräckfilm? Detta är en skräckfilm.

© Headerbilder från Wallpapers Wide