"Varför inte bara hugga av Lucias huvud och rulla det längs gången i kyrkan?"

Jag och mamma har kollat på Luciatåget på teven. Det var nog det tråkigaste luciatåget jag sett. Det var som om dom försökte göra ett så fint och heligt tåg som möjligt och därför förlorade det sin personlighet och allt blev bara platt. Till slut visste jag inte om jag ville somna, spy eller spinga till Örebro själv och ropa "ARE YOU READY SWEDEN AND A ONE AND A TWO AND A JINGLE BELLS...".
 
Fast det var inte det jag ville prata om. Förra året förbjöds pepparkaksgubbar i luciatåg. I år är det tomtar. Min tanke: "whats up sverige?". Anledningen varför man förbjöd pepparkaksgubbar var därför man tycker att gubbarna hånar den färgade mannen. Det är förståeligt. Liksom tänk likarättighet och rasism osv. Fast min åsikt är att man inte hjälper kampen mot likavärde, utan stannar upp den. Man pekar ut skillnader istället för likheter och påverkar barn att se dessa skillnader och det suger fan. Man hånar inte den färgade mannen genom att klä ut sig till pepparkaka. Man hånar pepparkaksgubben. Men, lyckligtvis, är gubben ingen levande varelse. När jag äter pepparkakor äter jag inte människor. Pepparkaksgubben är ingen människa med känslor, tankar och familj, det är en fucking kaka. Jag vet, wow such groundbreaking many mindfuck. Tillåt pepparkaksgubbar i luciatåget och hjälp till i kampen mot kakförtrycket.
 
Och så tomtar. Ok, vad är anledningen här då? "Det är inte traditionellt." (x). Jaha, du menar att vi måste vara traditionella? Jaha, det fixar vi! Slopa staffansvisan eftersom den inte ska sjungas förrän annandagjul! Och stjärngossar får inte heller vara med eftersom dom enligt tradition inte ska komma förrän den sjunde januari. Tärnor var inte heller med på Lucias dödsdag, så varför ska dom vara det nu? Alla, förutom Gud, HATADE Lucia utan gräns (x). Hon vägrade bli bortgift och sjöng sånger för kriminella. Fort allihopa, döda någon så Lucia kan komma till er! Har vi inte glömt något....ja juste Lucia sticker ut sina ögon med en nål och skickar dom till sin trolovade! Och hon har ingen krona på huvudet, hon sätter eld på sitt hår, därför hon blir mentalt sjuk av tanken att gifta sig med en man. Varför inte bara hugga av Lucias huvud och rulla det längs gången i kyrkan, den syndabocken? Ahh, jag älskar traditionella julfirande!
 
Så ja, för att sammanfatta: Alla dessa desperata försök att försköna Luciafirandet är fucking irriterande. Lucias öde var tragiskt och blodigt. Hon var ett helgon och ljuset i mörkret, men om du vill gå enligt traditionen måste du göra ett dödståg. Det finns ingen grund eller någon vettig anledning varför man ska förbjuda tomtar och pepparkaksgubbar i detta högtidsfirande. Man tar större steg bak än vad man gör fram. Om du vill göra världen en bättre plats får du komma in från rätt håll. T ex tillåta ALLA sorts julväsen vara med i tåget. Själv vill jag klä ut mig som Krampus till jul. Tillåt min vilja. Tack.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide