Jag är en fullvuxen 5-åring.

Den 2013-02-28, kl 19:07:26
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Jag har velat skriva något intressant i några dagar, men har inte orkat förrän nu. Men min bra-iga idé kräver flera internetsökningar och det har jag är upptagen ikväll så jag kan inte skriva och det gör mig ledsen. Det lite mindre intressanta jag kan göra ikväll är ställa frågan: vad är det som gör att jag känner mig som en fullvuxen 5-åring?
 
►När jag är trött gråter jag. Såklart inte varje gång. Men när något inte går som jag vill och jag är trött så bölar jag som en bebis som hackar lök. Det är jobbigt, men jag är bara för trött att bry mig om vilka som ser mig. Så vid de tillfällena känner jag mig som en barnunge.
 
Gråt inte nu. När jag tog detta fotot hade jag suttit i en bil i 6 timmar och jag läste klart Spiderwick. Inget hade hänt i boken. Jag hade bara börjat gråta. Knas.
 
►Jag väljer vänner efter deras intressen och inte deras utseende. När jag var liten och någon gillade lego ville jag vara med den personen för jag gillade lego också. Vuxna väljer oftast vänner efter utseende eller utstrålning eller whatever. Jag gillar vänner som gillar saker som jag gillar. Ja.
 
►Jag blir snuskigt stolt över saker jag gjort. Typ en teckning. Jag klär av min teckning med blicken. Och så ser den ut såhär:
 
Snuskigt stolt. Så himla snuskigt stolt...
 
►Jag är helt oemottaglig för politiksnack och annat "tråkigt" i en grupp med människor. Samtalsämnet som jag vill ha involverar Doctor Who, Star Wars eller Harry Potter. Där är jag både vuxen och barn eftersom jag kan konversera som en vanlig människa, men vill bara prata om fiktiva världar som inte existerar.
 
 
 
►Mitt ordförråd består mestadels av orden: "Whatever", "och skit", "grejer", "konstigt" och "blarghblargh". Det kanske är tonårssnack....?

►Fast jag har märkt att jag faktiskt har växt upp. Nu för tiden kollar jag inte bara på Svampbob, utan också letar efter fakta om det. T.ex att jag fösöker lista ut vad den hemliga ingrediensen är. Jag hade mina aningar att krabba var ingrediensen, men ikväll fick jag reda på att plankton också kan vara svaret. Båda altenativen är sjuka eftersom det är kanibalism på havsbottnen, men jag ska dyka djupare i detta. (Det var ett ordskämt.)
 
 
Ja, jag har växt upp. Men just nu är allt knas. Jag är för liten för att vuxna ska lyssna på mig, men är i perfekt ålder för att köra bil, tatuera mig, dricka alkohol, flytta hemifrån, börja jobba och bestämma vad jag ska göra i min framtid baserat på 10 år av "du måste rita innanför linjerna, sötnos". Inte undra på att tonåren är de mest förvirrande åren i ens liv.

95% uttråkad.

Den 2013-02-26, kl 20:40:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Jag brukar tycka att min lathet kan vara riskabel, men jag insåg nyss att den kan bli rent av farlig. Till exempel:
 
Min vicepresident: Miss President, I recommend that you drop the video game console and read this peace declaration.
Jag: No, I don't want to.
Min vicepresident: ...Miss President?
Jag: I'm tired. You can't make me. I have rights.
Min vicepresident: ...but I really think that you want to take a look at this. If you sign it, you will stop the war between USA and North Korea.
Jag: Whatever.
Min vicepresident: ...
Jag: And that's why I'm the President of United States.
Min vicepresident: Yes, I guess. But-
Jag: Now bring me my computer! I want to watch the new episode of Supernatural.
 

Visdom om jeans och dess oförståeliga vetenskap

Den 2013-02-24, kl 18:32:04
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
När jag var i Stockholm började jag prata med en av tjejerna som jobbade på Carlings och hon var den coolaste någonsin! Helt plötsligt frågade hon mig om hon kunde få experimentera på mig eftersom hon inte hade så mycket att göra och hon började kasta runt jeans som jag var tvungen att prova!
 
Carlings-tjejen gav mig en predikan som, jag tror, gjorde mitt liv mycket enklare. Jag försöker komma ihåg allt hon sa, men här är i alla fall några saker:
 
1. När man provar jeans i en affär ska man alltid köpa den minsta storleken man får på sig. Så t.ex har jag alltid haft storlek 42, men de tänjer ut sig kollosalt mycket redan första veckan. Egentligen ska ha 40 eller kanske t.o.m storlek 38. Även om man måste lägga sig ner för att få på byxorna ska dem på!
 
 
2. Tjejen sa att det nästan ska göra ont vid sidorna av höfterna för då ser de bäst ut. Jag vet inte hur attraktivt det ser ut på oss vanliga dödliga med putmage och bullar på höfterna, men hon är experten så jag måste nämna det.
 
 
3. Om de gör alltför ont i sidorna ska man blöta kantlinningen med vatten så jeansen bara strechar ut sig på det stället man blöter. 
 
 
4. Man ska alltid kolla vart bakfickorna sitter för om de är för långt ifrån varandra kan rumpan se platt ut.
 
5. Man ska aldrig bry sig om längden på byxorna. Man kan aldrig hitta rätt längd så att de ändå passar sina höfter och om du gör det; gratulerar! Du är samhällets modell för en perfekta kropp!
 
6. Man kan be affären (i alla fall Carlings på Drottninggatan) att sy upp byxorna om de är för långa.
 
7. Carlings-tjejen lärde mig en cool uppvikning av byxben som är för vida. Man viker in tyget vid ankeln längs benet och sedan viker man upp benet som vanligt. Det ser snyggaste ut med stora pojkvänsbyxor eller whatever.
 
8. Man ska inte lita på sitt eget omdöme när man provar jeans. Ha alltid med någon tålmodig vän eller be de anställda om hjälp. De är oftast supertrevliga!

Raymond Cusick dog i natt.

Den 2013-02-24, kl 12:40:00
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
 Ray var en fantastisk designer då han skapat Doctor Whos läskigaste monster; Daleks. Jag vill tacka honom för hans jobb inom BBC och främst inom Doctor Who. Han är en lika stor ikon för tvserien som hans skapelser är. Tack för allt, Raymond.
 
 
 
Första Dalekavsnittet från 1964:
 
Senaste Dalekavsnittet (promo) från 2012:

Mina erövringar från huvudstaden.

Den 2013-02-23, kl 00:03:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
I Stockholm var man ju. I knappt två dagar. Men det var roligt att träffa kusinerna och gå i Scifihandeln! Jag såg inga kändisar, men jag såg Gamla Stan, Riksdagshuset, slottet och Globen. Vilket var viktigare för mig, tror jag...
 
Ikväll var jag på en trevlig fest Max och Jascha slängt ihop. Det var trevligt att kunna slappna av och prata med människor jag inte träffat på ett tag. Det var trevligt att slå ner Max också. Ja, mycket trevligt.
 
 

 
 
Jag vet inte varför jag använder instagramfilter i alla foton jag tar...

Varför är John Green en fantastisk författare?

Den 2013-02-22, kl 13:29:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 1
Anonym, jag kan svara ganska snabbt och gå vidare med mitt liv, men jag kan inte göra det utan måste använda mig av mina superkrafter. Överanalysera skiten ur ämnet!
 
Du verkar kolla på vlogbrothers så jag behöver inte förklara varför John Green är en fantastisk person, men ifall han är en lika bra författare är en cool fråga. Jag kan räkna upp tre anledningar varför jag älskar John Greens böcker:
  1. Han lyckas alltid knyta ett band mellan karaktärerna och läsaren på ett sätt som gör det omöjligt för mig att inte bry mig om karaktärernas utveckling genom berättelsen.
  2. Handlingarna i hans böcker går inte på ett rakt streck utan de har en plot twist som för berättelsen vidare, men oftast krossar mitt hjärta på vägen.
  3. John tror på att man ska kunna analysera en bok utan att förstöra den, så det han skriver har texten alltid en underton till något större. Det ger mig, som läsare, en möjlighet att hitta en djupare mening i vissa stycken och förstå mig på karaktärerna ännu mer.
 
John Green är väldigt bra på att vara smart. Han gör liknelser som man aldrig skulle tänkt på innan, men passar in som jag-vet-inte-vad i sammanhanget (jag är inte John Green. Jag suger på liknelser). T.ex så här är mitt favoritcitat från Var är Alaska?:
 
"Jag ville så gärna lägga mig ner bredvid henne på soffan, slå armarna om henne och sova. Inte knulla, som i de där filmerna. Inte ens ha sex. Bara sova tillsammans, i frasens mest oskyldiga betydelse. Men jag vågade inte och hon hade en pojkvän och jag var tafatt och hon var underbar och jag var hopplöst tråkig och hon var ändlöst fascinerande. Så jag gick tillbaka till mitt rum och slängde mig på underslafen. Om folk i allmänhet var regn, tänkte jag, så var jag själv ett duggregn och hon var en förödande orkan."
 
 
Ingenting är så bra som att se en karaktär växa i en bok eller en film eller whatever. Det är svårt att se det tydligt irl därför man kan inte lita på att folk alltid förändras till det bättre (eller förändras överhuvudtaget) i verkligheten. Det jag försöker säga är att John Green är bra på karaktärsutveckling.
 
Åh, ja. Den där halvbra feelgood-känslan. Hm. Herr Green är mästare på att bygga upp en karaktär, få läsaren att älska den och heja på det. Ooooch sedan bryter han ner karaktären lika lätt och sparkar runt kvarlevorna av det som tidigare var mitt hjärta. Jag grät ögonen ur mig när jag läste Var är Alaska? och Förr Eller Senare Exploderar Jag. Även om ingen av dem slutade som jag ville/förväntade mig har jag ändå läst om båda två gånger. Det är galet hur John Greens författarsuperkrafter kan köra slut på min hjärna, men ändå får mig att vilja ha mer. Jag vet inte om den där halvbra feelgood-känslan är närvarande när jag läser böcker i allmänhet...
 
 
Sammanfattning; John Green och hans böcker ligger på samma nivå på awesomehets skalan.
 

#instastockholm

Den 2013-02-21, kl 12:14:41
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 

Help me Obi-Wan Kenobi. You're my only hope.

Den 2013-02-18, kl 18:15:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Idag har jag varit awesome och vart ute i den levande världen för en gång skull. För att fira sportlovet liksom. Så fort jag kom hem igen dog jag framför teven och har suttit här i snart 4 timmar. Under den tiden har jag bölat mig igenom hela Hungerspelen och halva Stjärnornas Krig. Jag ska försöka skriva något intressantare innan jag åker till Stockholm imorgon.
 
JA JUSTE jag ska till Stockholm imorgon! Mamma och jag ska bila upp för mamma ska på möte och jag ville bara hänga med. Jag vill mycket gärna gå till Science Fiction Bokhandel och kolla in lite stuff (ingen idé att jag säger vad för stuff eftersom listan är för lång).
 
 
 
 
Okej, nu måste jag fortsätta slösa bort mitt lov genom att kolla på filmer jag kan utantill och skjuta upp läxor jag egentligen borde göra. Ses elr nåt.

Review: Den andre Will Grayson | IQ-piller i bokform.

Den 2013-02-17, kl 21:44:00
Filed in Böcker | Kommentarer: 1
  
 
Den andre Will Grayson handlar om Will Grayson från Chicago och Will Grayson från Utanför-Chicago (för man får aldrig veta vart han kommer ifrån). Den första Will försöker leva sitt liv som en osynlig individ som inte drar blickar till sig, men det är inte enkelt eftersom hans bästa vän inte är lätt att missa. Tiny Cooper beskrivs till och med som "den största människan som verkligen är bögig" och "den bögigaste människan som verkligen är jättestor". Den andre Will är deprimerad. Den enda anledningen han går upp ur sängen på morgonen är för att han får prata med sin internetkompis, Isaac, på kvällen. Will är störtkär i honom och drömmer om att få träffa Isaac varje dag. Dessa två Will stöter på varandra i det mest otippade stället man kan komma på; en porraffär. När de möts sätts en känslomässigt rubbad bilfärd i rullning. Och som baksidan av boken säger: "Deras liv kolliderar, deras världar sammanflätas och ingenting blir som förr". Hej melodrama. 
 
 
Förutom skrivsättet som David och John använder sig av, är inte boken så speciell, egentligen. Handlingen var gullig. Men man vill inte att en story ska vara gullig. När man läser en bok vill man att golvet ska skaka och väggarna ska lösas upp! Denna boken tillförde inte så mycket på den fronten, men jag kan med 100% säkerhet säga att jag blev smartare av att läsa den! Boken var smart och innehåller riktigt awesome tankar om vänskap, kärlek och meningen med tonårslivet. Jag har ca 15 nya favoritcitat av Will Grayson och karaktärerna har fått mig att se på homosexualitet med helt nya ögon!
 
Det coola med skrivsättet var den passiva rösten. Alla lärare i all historia har sagt att man måste få liv i texten, använda rätt grammatik, många adverb, skriva målande och blahblahblah!! Men John Green och David Levithan har struntat i den regeln helt och hållet. Som sagt, Will nummer 2 är deprimerad. Han använder inte stora bokstäver eller skriver redig grammatik därför han vill inte, men det gör inte hans historia tråkigare att läsa. Det är det coola med böcker i allmänhet. När författaren lyckas fånga verkligheten i karaktärens situation i ord även om situationen handlar om att bre en macka. #booknerdwarning
 
Jag rekomenderar Den andre Will Grayson till en person som vill läsa en lärorik bok om homosexualitet eller bara letar efter tidsfördriv. Boken räddar inga liv, men det är härlig och har de mest fabulösa slut jag någonsin läst!

Paramore - Now

Den 2013-02-17, kl 19:24:00
Filed in Musik | Kommentarer: 0
Paramore har gett ut en ny musikvideo och den är underbar! Inte nog med att den är bakgrund till en awesome låt och har helschyssta färgkominationer, så förmedlar den en riktig mening med en tung av underton.
Bara titta på den så förstår ni! Den ska helt klart vinna bästa musikvideo för 2013, för jag tror inte någon kommer slå denna!
 

En asteroid kommer vara farligt nära att flyga in i oss ikväll!

Den 2013-02-15, kl 14:50:00
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 1
 
JA! Jag splattrar av lycka! Asteroid 2012 DA14, med 50 meter i diameter (= stor som en fotbollsplan), kommer passera jorden ikväll och det kommer bli den närmsta asterioden som vi fått se någonsin! Den kommer flyga ca 30 000 kilometer över våra huvud och det är en närmare position än de flesta av våra tvsatelliter ligger i! Forskare säger att något sånt här händer bara en gång var 40 år, fast nästa stora asteriod som kommer passera är 13 april 2029 och kommer ligga på 31 000 kilometer avstånd.
 
Asterioden kommer inte vara synlig med blotta ögat, men kanske med en kikare. Själv ska jag kolla på NASAs broadcast och den är synlig för oss i Europa mellan klockan 20.00 till 23.00. (btw kommer hen troligtvis krocka med några tvsatelliter på vägen! HAHA.)
 
 
Flera små meteorer har slagit ner över Uralbergen i Ryssland under denna veckan. Det är som en stor skylt som säger "Tänkte bara påminna er om Asterois 2012 DA14 kunde träffat er i nyllet om ni haft otur! He he he...jag lovar, om några år kommer vi titta tillbaka på detta och skratta... *host*.". Mycket uppskattat.
 
Ett roligt fakta är att forskare inte visste om denna asteroid förrän förra året och de trodde att jorden skulle ligga mitt i DA14s bana mot gudvetvar. Det skulle inte vara ett Big Bang, men om asteroiden träffar oss kommer smällen likna en stor kärnvapensexplosion och platsen hen slår ner på kommer vara dödsdömd. Lite oroväckade, men ändå festligt. Tur att det inte händer just nu i alla fall.
 
 
Vidareläsning:
artikel
om den träffar oss?
Vad är Asteriod 2012 DA14s destination?

Review: Wreck-It Ralph | Disney äger!

Den 2013-02-14, kl 22:55:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Jag och en massa golungar gick på Wreck-It-Ralph och åt onyttig mat ikväll. Det lovade mig själv att inte skriva en review på filmen, men jag kan inte låta bli! Det var så underbart bra!!!
 
 
Wreck-It Ralph handlar om Ralph som är en spelkaraktär i ett arcadespel. Han är en klumpig och älskevärd karaktär med gigantiska händer och man känner igen sig själv i honom ganska lätt. Men eftersom han är skurk i sitt spel vill ingen vara hans vän och när han kommer i bråk med karaktärerna i hans eget spel får han nog. Han vill vinna en hjältemedalj och börjar hoppa mellan olika spelvärldar. Många ogillar detta och försöker stoppa honom. På sitt äventyr träffar Ralph en liten flicka som förändras hans syn på skurkar, hjältar och rollerna de fått av systemet...
 
 
 
Detta är en av de bästa Disneyfilmerna jag sett! Jag börjar nästan fundera ifall den är bättre än Lejonkungen (okej, vi ska inte överdriva!), men den är definitivt en av de allra bästa! Jag älskar karaktärerna: dels för att jag känner igen dom från spel jag spelat från när jag var liten + att de är fantastiska! Jag skrattade genom hela filmen och grät till och med vid några stunder. Och jag måste säga att plot twisten var helt mindblowing! Jag tappade hakan och slog till alla mina golungar och skrek "WHAT THE FUCK!!?!???!". Detta var absolut inte den-vanliga-Disneyfilmen-där-de-onda-är-onda-och-goda-är-goda. De hade verkligen lagt ner en ärlig tanke i handlingen och det är det jag älskar med Wreck-It Ralph!
 
 
 
 

valentine's day more like thursday.

Den 2013-02-13, kl 20:02:00
Filed in Skit | Kommentarer: 0
 
Varför gör jag så konstiga saker?
Hjälper detta mig att plugga?
Nej?
Varför Comic Sans?
STOPPA SABBET.

Top 10 | Knäppaste kärleksfilmerna att se på torsdag

Den 2013-02-12, kl 20:47:00
Filed in Topplista | Kommentarer: 1
(Det är ju Alla hjärtans dag om två dagar så jag tänkte skriva en seriös lista med mina favoritfilmer med romantik, men aint nobody got time for that. Det spårade en aning så här en en lista med de mest fucked up kärleksfilmer av mig. Enjoy.)
 
10. Star Wars: A New Hope 
Luke får upp intresset för Leia rejält! Sedan ger hon honom den där stora kyssen för att göra Han avundsjuk. Crazy feelings! Vänta......är dem syskon? Incest är aldrig ett altenativ.
 
9. Pretty Woman
 Detta är en klassiker som handlar om hur en man träffar en prostituerad kvinna och upptäcker att kärlek är viktigare än social status och rikedomar. Det vrickade med detta? Inte bara betalar Richard Gere för sex utan också utnyttjar och hjärntvättar Julia Roberts tills hon uppfyller hans syn på kvinnlig perfektion. Hon accepterar det, men herregud...
 
 
8. Twillight 
Detta är inte riktigt en romans utan mer en tävling mellan vampyren och varulven om vem som ska vinna damens hjärta. Bellas val består av vilken kille hon kan klara sig utan. Det är också obehagligt att hon är sjutton år och Edward är 108 år. Jacob är i alla fall jämnårig. Hårigare, men whatever.
 
7. Den lilla sjöjungfrun 
En väldigt intressant kärlek faktiskt. Ariel förälskar sig i prins Erik och det blir hallaballoo i hela slottet! Alltså, Erik gifter sig med en fisk. Det är inte min mening att vara dömande, men hon är ju en fisk! Hon kan inte heller prata. Jag tror att Erik är ganska ytlig om han gifter sig med Ariel utan att hon sagt ett ord till honom. Och hon är EN FISK!
 
6. Avatar 
Människan Jake blir (mitt under en invasion) förälskad i Na'avifolkets prinsessa, Neytiri. Inte världens bästa tajming för ett förhållande, men Jake klarar det. Han byter sida så han kan vara med Pocahont-...jag menar, Neytiri för alltid. Aww. Synd bara att han var tvungen att bli en annan djurart för att få det att fungera. Killar i den verkliga världen skriker i plågor av att bara byta hårfrisyr för sin flickväns skull.
 
5. King Kong 
En gigantisk apa som blir kär i en kvinna och till slut blir hon kär i honom. Men vem försöker vi lura? De kan aldrig vara tillsammans. De kan inte ens, ni vet, göra saker tillsammans. Något måste hända, de är inte fysiskt möjligt at-...apan dog?!? VARFÖR GÖR DU DETTA JOHN GUILLERMIN?!??
 
4. Shrek 2
Åsnan och draken. Jag tycker det är okej att de blev kära. Det var sött. Men i uppföljaren har paret sex och någonting som heter "dronkeys" uppkommer. Bleurgh.
 
3. Skönheten och Odjuret 
Denna har nog den knäppaste romansen hittills. Inte nog med att Belle är inlåst i slottet 2/3 av filmen, hon glömmer också sakta bort att det var Odjuret som gjorde henne till fånge. "Det kanske finns någonting som inte fanns förut?" Ja, typ ett Stockholm Syndrom.
 
2. Grease
Men Grease är väl härlig? Nej. Låt mig sammanfatta filmen:
Danny: Jag gillar dig, men du är inte cool nog.
Sandy: Men om jag klär mig lite horigt?
Danny: Nu när du inte är dig själv kan jag älska dig för den jag vill att du ska vara.
SLUT.
 
1. Jag kan inte riktigt se varför Romeo och Julia är en av tidernas största romantiska historier. De var båda 13 år gamla när de möttes och de kände varandra i knappt 3 dagar innan de tog självmord. Budskapet med hela historen är att om du har en familjefejd så kommer saker FUCKA UPP SIG REJÄLT. Jag kan inte se det romantiska i det.
 
 

Vi skyller på samhället, men vi är samhället.

Den 2013-02-11, kl 18:44:11
Filed in Facinerande | Kommentarer: 1
  
 
Jag ska inte gorma över detta för mycket och skrika om vårt samhället och hur dagens syn på skönhet förstör mitt unga, ömtåliga sinne med sina förvrängda bilder och budskap. Jag känner inte för att skrika och gorma över detta därför jag är trött på det.
 
Jag blir ledsen över att så många människor - speciellt unga - tror att man måste ändra sitt utseende för att må bättre eller bli accepterad av andra. Vilket inte är sant. Men det som gör mig mest upprörd är den där känslan "det är inte tillräckligt" som hänger över oss alla. Om det gäller arbete eller utseende spelar ingen roll. Jennifer Lawrence är en fantastiskt snygg kvinna, men ändå måste samhället fixa till hennes kropp. En centimeter smalare, en hudnyans brunare, lite rödare kinder, lite fylligare läppar, bara lite mer perfekt.
 
Jag blir utmattad av att se människor försöka nå perfektion när de egentligen redan är perfekta. Ingen behöver fixa till sitt utseende, men det är det som media har lurat i oss. Det är det som gör mig ledsen. Fuck you, society.
 

I’m a strong and independent blogger who don’t need no sleep.

Den 2013-02-11, kl 10:36:00
Filed in Skit | Kommentarer: 0

Kramar räddar liv!

Den 2013-02-09, kl 22:54:31
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Visste ni att en människa behöver i genomsnitt 8 positiva beröringar om dagen för att kunna överleva? Detta inkluderar: en handskakning, en hand på axeln, en kram, en kyss, osv.
Folk som säger att människor som är deprimerade bara är upprörda över att de inte får tillräckligt uppmärksamhet har rätt, på ett knasigt sätt. När din kropp saknar positiva beröringar kan den lura din mentala och känslomässiga utveckling. Så du räddar egentligen liv när du kramas! Trevligt, trevligt!
 
 

Dagens planer gick upp i rök

Den 2013-02-09, kl 12:46:50
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
Det är "Fosters hem för påhittade vänner"-maraton på Boomerang idag! Jag kommer vara fast här ett tag! :D
 
image
image

Uppdateringar på Sherlock säsong 3!!!

Den 2013-02-08, kl 21:04:01
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
 
 
VI HAR FÖNSTER, HÖRNI!!!

Review: Resident Evil Afterlife | Filmserien som kommer finnas för alltid.

Den 2013-02-08, kl 19:08:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
 
Resident Evil är en filmserie som är baserad på en videospel med samma namn. Det finns (än så länge) 5 filmer och alla handlar om Alice. Detta är en typisk science fiction/dystopi/counter-utopi film där en sjukdom gör alla människor till zombies. (Kom ihåg detta, barn; denna genre är inte fantasi, utan science fiction. Skillnaden är att sjukdomen skapades av människor och inte av något övernaturligt fantasimonster.)
 
Snabbt som attan berättar jag nu vad serien handlar om: Ett vetenskapsföretag som heter Umbrella Corporation råkade släppa lös ett virus som satt igång en Zombie Apocalypse och fuckade upp jordens natur. De testade motgiftet på Alice och det fungerade. Väldigt bra. Hon blev en sorts supermänniska med trippeldubbelt så coola krafter som en vanlig människa och Umbrella jagar nu henne eftersom hon är "för farlig" för att leva. Hon flyr ett tag, men sedan börjar hon jaga Umbrella eftersom hon vill ha svar på sina frågor: Varför är jag här?, Vilka är ledarna för Umbrella? och Varför är alla överlevare jag träffar så otroligt attraktiva?
 
 
Resident Evil: Afterlife är troligtvis den sämsta filmen i serien eftersom det är mest bara en fortsättning av förra filmen och Alice förlorar sina krafter. Detta är ingen spoiler eftersom hon har Hollywood-superkrafter i alla fall. Det hände inget särskilt mycket förutom några imponerande slowmotionscener och ALLDELES FÖR MÅNGA ZOMBIES. Sluten på dessa filmerna brukar alltid vara awesome med sexiga Alice som tittar in i kameran och säger "I'm coming for you." eller något annat GIRLPOWER, men detta slutet var kasst så jag ska fortsätta min RE-kväll med att kolla på femman i serien för att få ett bättre slut. (Sexan kommer komma ut någon gång, någonstans och Samuel Hadida har sagt att en sjunde film också kommer skapas. Vi får se.)
 
Jag låter negativ här ovan så här nere är jag snällare:
  • Varje RE-film budget slutar alltid med att vara 3 gånger lägre än vad deras vinst är (dvs att de får $900 på en $300 budget). Det är coolt!
  • Eftersom deras budget är så låg är deras specialeffekter otroligt B, men det gör inget eftersom storyn äger!
  • Det handlar om zombies. Duh.
  • Jag älskar Milla Jovovich.
  • När hyfsat viktiga rollkaraktärer dör lägger de inte ner en massa dramatik och känslomässigt tjafs på det, men de tar alltid tillbaka personen senare i serien och det gillar jag.
  • Den första filmen kom ut 2002, femte filmen kom ut 2012 och de planerar att skapa två filmer till. Respekt till filmskaparna att göra serien till ett livsverk.

I am Cabbageborn.

Den 2013-02-07, kl 14:20:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
På Medialektionen skulle vi göra ett tidningsomslag och jag är färdig med det så woopwoop. Och eftersom jag är en desperat, uppmärksamhetssökande kvinna som livnärar sig på bekräftelsen från andra människor på internet, så titta vad fiiiiiiin....
 
sexy...

Jag borde nämna "Männen som näthatar kvinnor", eller att homosexuellt giftemål har godkänts i Storbritannien, eller att de äntligen börjat spela in serie 3 av Sherlock (OMFG!!!). Jag borde egentligen skriva något med mening överhuvudtaget, men jag är för trött för att göra sånt.
Jag har inget smart alls att säga idag. Tror att jag bara ville hitta en bortförklaring att visa er dessa bilderna:
 
jag menar...kolla

Citat av Chuck Palahniuk som får mig att må bättre

Den 2013-02-06, kl 21:05:09
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
 

Review: Django: Unchained | En ny actionfavorit!

Den 2013-02-06, kl 18:55:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
 
Handling: Django: Unchained är en modern westernfilm av Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds mm). Filmen utspelar sig under gamla western och den handlar om Django som är en slav. När vi träffar Django har han blivit misshandlad, torterad och såld till två slavhandlare. Under en mörk natt blir han en fri man när en prisjägare, den tyske Dr Schultz, dödar slavhandlarna. Django hjälper Schultz att hitta tre andra män som har en belöning på deras huvuden. Django och prisjägaren blir såklart bästisar och Schultz bestämmer sig för att hjälpa Django att hitta sin fru som också sålts som slav. De ger sig ut på ett stort äventyr som leder dem till Calvin Candie (hans företag heter Candyland därför han är så fucking initiativrik). Och där fuckar allt upp sig.
 
 
Jag kan försöka förklara vad jag älskar och hatar med filmen rakt upp-och-ner, men detta är en sådan film då jag vill ge uppmärksamheten till allt. Jag älskar skådespelarna, jag älskar storyn, jag älskar humorn, jag älskar vilda western, jag älskar ljussättningen, jag älskar kameravinklarna, jag älskar Quentin Taratino, jag älskar kameramannen, jag älskar cateringfirman som matade crewet på inspelningen, jag älskar allt UTOM blodet cause shit was crazy. (Om ni ser den, titta på tanden. Det var hade den humoristiska rollen i hela filmen!)
 
Detta var den bästa western-/actionfilmen jag sett sedan jag-vet-inte-när! Jag är inte världens största actionfantast och jag tycker att detta eviga Die Hard-tjafset är överskattat. Men jag älskar verkligen westernfilmer! Speciellt när man presenterar en viktig rollskaraktär zoomar man dramatiskt in på ansiktet eller då skådespelarna stirrar alldeles för länge på varandra utan att säga något. Detta är min favoritactionfilm (tills dess jag kommer på någon jag gillar mer...) och jag tycker att alla borde se den! 
 
 
fr0d0bagg1ns:

Leo approves.
 
 
 
Jag kan inte säga vilken scen som är min favoritscen eftersom det finns så många fantastiska scener, men här ovan är några favoriter. ^

Tack för allt, John och Hank Green.

Den 2013-02-04, kl 19:56:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
John och Hank Green gör mig alltid glad. De får mig alltid att le och jag är djupt tacksam över att de gör videor på Youtube åt personer som mig som behöver en liten uppmuntran varje dag. Nerdfighters har gett mig ett självförtroende jag aldrig skulle ha hittat på egen hand och ni lärt mig att man aldrig ska vara rädd att stå upp för någonting man gillar. Tack så mycket, John och Hank Green, ni är mina största förebilder.
 
image
image

Fall Out Boy är tillbaka!

Den 2013-02-04, kl 19:04:56
Filed in Musik | Kommentarer: 0
Fall Out Boy är tillbaka och deras album Save Rock and Roll kommer komma ut den 7 maj! De har släppt en singel redan nu och jag älskar den!
 

Kollar upp hur försäljningen till studieresan går och...

Den 2013-02-03, kl 18:13:00
Filed in Skit | Kommentarer: 0
Ja, jag gillar detta. Vi kommer åka på klassresa inom nolltid. Jag menar, wow. Vinsten på 89 paket är 0,00 kr. IRLAND, HERE WE COME!
 
 
 
image

En liten fortsättning på: "Fake Nerd Girls existerar inte"

Den 2013-02-03, kl 14:43:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 1
En tjej som heter AlbinWonderland på YouTube gjorde en video i början av december där hon pratar om kvinnans roll inom nördkulturen. Hon säger allt som jag vill säga fast smartare så jag tycker ni borde kolla på den därför det är en av mina absoluta favoritvideos!
 
 
Och så är hon en badass som älskar rosa. Hon är cool.
 

Fake Nerd Girls existerar inte.

Den 2013-02-03, kl 12:26:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Frallan (hennes awesome blogg här) lämnade denna kommentaren på mitt förra inlägg:
Och jag kan förklara hur kvinnoförtrycket ser ut inom the "Universe of Geeks" med hjälp av denna bilden:
Denna bild var på baksidan av en DC serietidning. Collage Humor har en sektion som heter "Villians of the Nerd Culture" där de gör narr av attraktiva kvinnor (eller alla kvinnor i allmänhet egentligen) som gillar typiska nördgrejer. Om du frågar kille som tycker detta är en rolig sak kommer de troligtvis sätta igång en diskussion om att det finns vissa tjejer inom nördkulturen (t.ex Megan Fox som säger att hon är en "total comic book geek") som förstör upplevelsen. Dessa killarna var troligtvis mobbade en gång i tiden för att vara nördar och när de ser Megan Fox säga att hon älskar det som killarna blev mobbade för, blir de vansinniga och attackerar.
 
Alltså, bara för att en kvinna är attraktiv kan hon inte gilla nördiga saker eftersom hon, ja, är en attraktiv kvinna. Det är män som inte ser mer än bröst på tjejen som bestämmer vilka som är riktiga fans och vilka som är bedragare.
 
  
 
"Hon är en fake nerd girl. Man kan se det på henne.", är ett uttryck man bemöts ganska ofta av. (Jag tycker att det är hyfsat lugnt i Sverige på denna fronten. Här är killar mer öppna när tjejer säger att de gillar en viss superhjälte, de drar inte slutsatser på en gång och oftast tycker dom det är coolt att tjejer gillar typiska nördsaker. Woopwoop för er, killar!) Mina vänner i Amerika har det lite svårare. I höstas fick en tjej gå runt med hennes tre killkompisar och lyssna på när de spektulerade om vilka tjejer som var riktiga fans och vilka som var attentionwhores på ett convent. När hon ifrågasatte det sa de att hon inte borde ta illa upp eftersom de vet att hon är ett äkta fan, till skillnad från resten av kvinnorna på conventet.
 
    
 
Alltså, i vårt samhälle idag är det inte okej att vara en tjej i en mansdominerad film/spelkultur, eftersom man blir anklagad av att vara en "fake nerd girl" alltför ofta. Och om du är det minsta attraktiv och gillar att göra cosplay som t.ex Cat Woman, Poison Ivy eller någon annan fiktiv karaktär med sexiga kläder, är du helt och hållet körd. Du kommer utpekas som en hycklare eftersom din fandom består av kvinnor i läderbyxor (som btw är kläder en man kommit på). Och om du gillar någonting och är ny inom det området så kan du bli nekad som ett fan. Det är sällan man hör att en kille är en "fake nerd guy". Kvinnor är alltid de som måste bevisa att de verkligen gillar t.ex Star Wars eller Zelda. Killar sätts mycket sällan i sitsen som tjejer alltid måste finna sig. Det är den sortens diskliminering jag hatar mest. Jag har lärt mig att inte bry mig det och när jag stöter på diskssionen, skyddar jag kvinnor som om mitt liv hänger på det.
 
Så ja, det kan hända att jag stöter på det irl, men det är sällan eftersom de flesta killar är coola. Men det finns rötägg som tror att dom vet allt och det är dom som förstör upplevelsen. Jag vill att kvinnor ska sluta ses som bedragare eller "fake nerd girls" inom Nördkulturen. Fake Nerd Girls existerar inte.
 

"Nerd girls are the greatest under-utilized romantic resource." - John Green

Den 2013-02-01, kl 21:43:33
Filed in Facinerande | Kommentarer: 2
 
 
 

Uppföljare suger och försök inte säga emot.

Den 2013-02-01, kl 18:03:09
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Om du känner mig väl vet du att jag har ett stort problem med uppföljare. Speciellt uppföljare på Disneyfilmer. Jag brukar jämföra Bilar 2 med en gas som förpestar allt levande på vår jord och Shrek med giftek.
 
 
Okej, jag gillar vissa uppföljare (Toy Story och Lejonkungen 2), men de allra flesta är skit. Disney är ett pengaslukande, multimiljadärsföretag som är experter på att göra uppföljare av sina egna filmer, utan att ta hänsyn till orginalstoryn.
 
Till exempel handlar Den Lilla Sjöjungfrun 2 om Ariels dotter och hur mycket hon älskar havet. Ariel vägrar berätta för sin dotter att hon har varit en sjöjungfru eftersom hon vill skydda henne från Ursulas onda syster (ORKARINTE). Storyn är egentligen precis den samma som ettan fast med en irriterande brunett istället. Way to go, Disney! Jag skulle faktiskt gillat att kolla på Den Lilla Sjöjungfrun 2 om den faktiskt, du vet, handlat om en sjöjungfru och inte en människounge...
 
Stop that. Stop it!
 
En annan uppföljare jag hatar av hela mitt hjärta är Askungen 3. Det är som om alla karaktärer bestämde sig för att sluta bry sig om något. Nämnde jag att svärmodern ÅKER TILLBAKA I TIDEN OCH FÅR PRINSEN ATT GLÖMMA BORT ASKUNGEN. Och inte nog med det! En av styvsystrarna blir bundis med Askungen på mindre än fem minuter...Alla de där åren av fysisk och psykisk misshandel verkar vara lätt att förlåta, Askungen? Sämsta. Grejen. Ever.
 
Men så är det ju den scenen då Prinsen hoppar ut genom fönstret. De bästa fem sekunderna i mitt liv!!!
 
Okej, nu måste väl sett Pocahontas 2? Inte? Låt mig gå igenom det viktigaste lite snabbt. Pocahontas träffar John Smith efter han har blivit skjuten i bröstet för hennes skull. Hon friendzonar honom och gifter sig med en annan rödhårig kille?! Fuck logic att hon väljer en larvig överklasspajas. Jag menar, HON LÄRDE JOHN ATT MÅLA ALLT MED FÄRGER I EN VIND FFS! Jag gör snart en Prinsen och hoppar ut genom fönstret.
 
   
Titta på Johns sass! Titta på det!
 
Så varför återkommer dessa uppföljare år efter år efter år? Man kan skylla på Disney som skapar filmerna, men det är inte deras fel egentligen. Dessa skitiga uppföljare skulle helt och hållet glömmas bort om inte var för föräldrarnas envisande med att köpa filmerna! Och vuxna köper inte filmerna för att barnen ska växa upp i en rik miljö, nej! De ger pengar till Disney därför föräldrar tycker barn är dumma och de bryr sig inte vad ungarna kollar på bara det får tyst på dem. Därför när ett barn har sett en film en gång vill hen se den 783245 gånger till och föräldrar bryr sig inte om det. Vuxna fortsätter köpa filmer från ett företag baserat på deras förra filmer och de bryr sig inte om att filmerna är skit eftersom barn är dumma och det gör ingenting ifall de kollar på skitiga filmer!
 
Sammanfattning: Uppföljare av alla sorter kan ta mig i röven.

© Headerbilder från Wallpapers Wide