Top 12 | Klädesplagg jag vill äga

Den 2013-01-31, kl 21:41:00
Filed in Topplista | Kommentarer: 0
12. "Forever Space" från Cubus, 150:-
Leah tee
 
11. "Old Sherlock Holmes" från Etsy, 350:-
 
10. Star Wars klänningar från Black Milk Clothing, 830:-
 
9. Adventure Time från ThinkGeek, 120:-
 
8. Middle Earth från Etsy, 830:-
 
7. StarKid skor från StarKids Official Store, 500:-
Right Shoe
 
6. Pizza John T-shirt från DFTBA Records, 130:-
 
5. Fire Nation Hoodie från Rarity's Boutique, 1000:-
 
4. Carrot Costume från Cosy Pyjamas, 500:-
 
3. Les Miserables Sweater från Sea Song, 250:-
 
2. HTTYD Hoodie från CalgaryCosplay, asdyrt:-
 
1. Drakkostym från okänd, asbilligtgissarjagpå:-

Tankar om ensamma människor

Den 2013-01-27, kl 20:02:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Det finns en speciell tjej på min skola. Jag har ingen aning vad hon heter, vilken klass hon går i eller något alls. Jag ser henne oftast sitta ensam i teknikkorridoren, men jag vet ingenting om henne. Hennes hår är slitet, hennes klädstil består av gråa, rutiga skjortor och hon har alltid mörka påsar under ögonen. (Du kanske kollar dig i spegeln och tycker att du är en speciell liten snöflinga med mörka ringar runt dina perfekta ögon, men ingen slår henne.) Hon får mig att undra en massa frågor. Varför har hon inga vänner? Varför vägrar hon att tvätta sitt hår? Vad kommer hennes mörka ringar ifrån? Är det för att hon sitter uppe hela nätterna? Och om hon gör det, spelar hon datorspel? Vad för datorspel är det hon spelar? Skulle hon vilja spela med mig om jag frågade henne?
 
Jag tänker oftast sånt här om människor. Därför ingen är platt. Alla har en bakgrundhistoria som är värd att lyssna på. Förut tittade jag på personer som människor, inte individer utan som människor. Inte kunde väl lilla jag drömma om att världen inte snurrade runt mig och att alla inte bara var en del av mitt liv? Jag kunde kolla på en person och säga: "Inte är väl den personen deprimerad? Den ser inte ut som en deprimerad person?". Jag förstår nu att bara för att man är olycklig betyder det inte att du inte kan skratta åt roliga saker eller bli förundrad över vackra ting. Du kan fortfarande göra glada saker även fast du är olycklig. Man är inte begränsad till en känsla bara för att den är stark.
 
Jag tror att mörka-påsar-under-ögonen-tjejen inte är så farlig. Jag tror att om hon gav andra en chans skulle hon bevisa att hon inte är platt. Speciellt om andra - dvs mig - skulle ge henne en chans, också. Ibland måste man träffas på vägen. Ibland får man gå hela vägen själv. Man kanske lär känna individen och den förändrar ditt liv för alltid? Den risken är liksom värd att kämpa för.
 

 

YOLO av The Lonely Island

Den 2013-01-27, kl 10:10:31
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
Okej, ni måste kolla in Lonely Islands nya låt YOLO!  Killarna är tillbaka och de ska ge ut ett album i år! Woo-hoo!
 

Top 15 | De bästa skurkarna från Disney

Den 2013-01-26, kl 23:16:00
Filed in Topplista | Kommentarer: 0
15. Yzma (Kejsarens nya stil)
Trots att det gör ont av att kolla på henne för länge tror jag att det finns en riktigt snäll individ under all säckig, grå hud hon har.
 
14. Drottningen (Snövit och de sju dvärgarna)
Jag tycker att Snövit själv är en ytterst platt prinsessa. Hon har inte ens en näsa. Jag kan stolt erkänna att jag hejar på den onda Drottningen. (btw så är hon Snövits svärmor....borde det inte finnas någon man i Snövits liv innan hon träffade Prinsen? Vem vet...)
 
13. Chick Hicks (Bilar)
Hicks är en väldigt patetisk skurk, men han är ändå ett kräk och det respekterar jag.
 
12. Ursula (Den Lilla Sjöjungfrun
Jag ger Ursula cred pga hennes onda plan. Att utnyttja människors svaghet för deras utseende om fördomar är riktigt smart. Synd bara att hon inte räknade med att kärlek är starkare än magi. Litet misstag!
 
11. Guvernören Ratcliffe (Pocahontas)
Guvernören Radcilffe är den posh-igaste mannen som existerar. Titta på hans kläder, titta på hans hästsvansbetjänt, titta på hans FREAKING hund han håller i handen! Ni fattar!? (min favoritscen från hela min Disney-upplevelse är Vildar och det är Ratcliffe som sjunger bas, så ja.)
 
10. Cruella de vil (101 dalmatiner)
Jag skojar inte, denna kvinnan skrämmer mig. När jag var liten kunde jag inte kolla på filmen (och jag har bara sett den en gång) eftersom Cruella De Vil skrämde strumporna av mig. Det enda jag tänka på nu är hur fucking läskigt det skulle vara att träffa henne irl.
 
9. Hjärter Dam (Alice i Underlandet)
Denna kvinnan representerar varje tjatig tant jag någonsin träffat. Jag menar, hon tvingar folk att måla hennes rosor röda för hon inte gillar färgen vit, djurplågeri är hennes hobby och så fort någon gör fel hugger hon huvudet av människan utan att tänka på konsekvenserna.
 
8. Professor Rottigan (Mästerdektiven Basil Mus)
När jag var yngre förstod jag inte att Basil Mus är Sherlock. Nu ser jag sambandet klart och tydligt! Det ger mig ännu mer anledning att älska denna berättelsen!
 
7. Shan-Yu (Mulan)
image
Den mest underskattade skurken från Disney. Han är så typisk. Gula ögon, muskelös kropp, djurpäls på axlarna, en fågel som husdjur och så har han alltid ett mörker runt sig (även om solen lyser på honom står han i skuggan). Även om han är så typiskt OND gillar jag honom mer än andra skurkar. Helt klart underskattad.
 
6.Scar (Lejonkungen)
Det som intresserar mig med Scar är att han egentligen inte har någon anledning att vara skurk egentligen. Visst, han får stå i Mufasas skugga väldigt mycket. Men hans familj älskar honom även om han alltid är bitter och Simba avgudar honom. Han var inte tvungen att döda sin bror eller förkasta sin brorson, men ändå gör han det och efter 15 år förstår jag fortfarande inte varför han gör det han gör.
 
5. Askungens gudmor (Askungen)
Jag hatar denna kvinnan genom hela mitt hjärta. Hon är så elak att hon får mig att skrika att hon förgiftar allt hon rör och talar till på mindre än fem minuter och borde försvinna från jordens yta. Jag hyser ingen som helst empati för henne (som jag gör med de andra skurkarna) och jag kan inte ens förklara hur mycket jag hatar henne.
 
4. Claude Frollo (Ringaren av Notre Dame)
Jag förstår konceptet. "Även om du ser ut som en påse skridskor i ansiktet kan du få kärlek." Och alla blir kära i Esmeralda. För, let's face it, alla älskar Esmeralda förutom Esmeralda själv. Skillnaden mellan Frollos och Quasimodos kärlek är att Frollo vill döda Esmeralda när hon vägrar honom och Quasimodo accepterar det bara eftersom han är van att alla hatar hans ansikte. (I boken dödar Frollo Esmeraldas kärlek och kräver att hon ska ha sex med honom. Sedan halshugger han henne. Quasimodo puttar ner Frollo från ett torn när han får reda på det. Så egentligen ska Ringaren vara den enda som överlever storyn och alla andra ska dö en onödig död. Jag gillar den versionen bättre.)
 
3. Jägaren som dödade Bambis mamma (Bambi)
You fucking heartless bastard.
 
2. Gaston (Skönheten och Odjuret)
 
   
Den mest sexistiska, drägliga, vulgära mangrisen i hela Disneys historia. Han är en stor självgod tölp med ingen som helst insikt i andras liv alls eftersom han tror att hela världen kretsar runt honom. Han tycker att han praktiskt talat äger Belle och ARRHHHG! ...insåg nyss att det ser ut som om jag är kär i honom. Och eftersom jag har skitsvårt att bestämma vilken bild jag ska välja av honom, kan det vara sant. Fan.
 
1. Hades (Herkules)
 
Hades är den bästa skurken! Visserligen är Zeus hans brorsa och han vill hämnas och sånt som Scar vill, men Hades har i alla fall en verklig anledning.
Enligt mytologin gillade inte Hades hur de andra gudarna styrde så Hades blev familjens rebell och till slut blev gudarna trötta på hur honom så de bannlyste honom från Olympen. Hades straff blev han måste härska över underjorden i all evighet. Tänk att vara tvungen att ta hand om ALLA FUCKING SJÄLAR SOM NÅGONSIN DÖR I ALL HISTORIA RUNT HELA VÄRLDEN. Det skulle reta upp vem som helst. Så jag förstår varför Hades gör som han gör när Herkules bara strosar förbi.
Ja, Hades hämnd är besynnerlig men förståelig. Hades är den schystaste guden när man tänker efter. Han vill bara ha tillbaka sin plats i Olympen och sparka sin bror i röven på vägen. Han kan inte hjälpa att han ser ut som han gör. Och han är underbart kaxig. Så ja, jag älskar honom.

Ingen produktivitet.

Den 2013-01-26, kl 20:29:38
Filed in Skit | Kommentarer: 0
Idag har jag gjort hemmagjord glass och har börjat Feng Shuia mitt rum och haft familjemiddag (okej, familjepersonen som drar ihop middagar för släkten. Nej, det var inte jag som bestämde det.) Och om jag har förstår Sverige rätt så det inte Melodifestivalen ikväll? Vem vet, vem bryr sig?
 
Jag kollar på JonTron och EgoRaptor för de killarna är underbara :D
 

Det finns inget "vi" i "mat".

Den 2013-01-26, kl 16:20:39
Filed in Skit | Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
image

50-årsjubileumavsnitt av Doctor Who!

Den 2013-01-25, kl 21:20:48
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
 
Det har ryktats om att alla elva doktorer ska förenas i 50-årsjubileumavsnittet. Steven Moffat har bekräftat att han har skrivit ett manus där den nuvarande doktorn, Matt Smith, möter en fiende så stark att han måste ta av hjälp de förra TARDIS-ägarna. Detta är såklart inte fastställt och det kan bli svårt att genomföra det, men vi får hoppas på det bästa!
 
Om detta avsnittet händer på riktigt är jag nyfiken på hur det ska gå till? De tre första doktorerna är tyvärr döda så de måste läggas in digitalt i scenerna. Några ex-doktorer är inte villiga att gå tillbaka i rollen som den människoliknande utomjordingen och vi har inte fått fler uppdateringar om det. Vi ska i alla fall inte få återse de gamla kompanjonerna i avsnittet. Det finns inga planer på att ta tillbaka Amy, Rory, Rose, Martha, Donna eller Harkness. Men om vi får träffa River Song är fortfarande obestämt! Det kanske är hon som drar ihop hela doktor-gänget?
 
Än så länge känns det som en avlägsen dröm, men vi skall icke förlora hopp. Avsnittet har redan börjat filmas och anländer till brittisk tv i höst 2013. Jag slår vad om att 50-årsjubileumet kommer bli fantastiskt och helt klart minnesvärt! Det är ju Steven Moffat som skriver det!
 

Crying and Fighting: The Musical

Den 2013-01-25, kl 20:11:05
Filed in Skit | Kommentarer: 0
den där gången då Russell Crowe och Eddie Redmayne gjorde dessa ansikten i Les Mis:
 
 
image
 
ALLVARLIGT KOLLA PÅ EDDIE IGEN KOLLA RIKTIGT NOGA PÅ HONOM JAG KISSAR NÄSTAN PÅ MIG TITTA PÅ DE JAG ORKAR INTE KAN INTE JAG GRÅTER
 
Och denna! Jag menar, det ser ut som om någon att sagt något skandalöst så alla tappade hakan och nu stirrar de bara på varandra under tystnad:
image

Leonardo diCaprio förtjänar en Oscar

Den 2013-01-25, kl 12:48:35
Filed in Skit | Kommentarer: 0
tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo1_250  tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo2_250
tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo3_250  tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo4_250
tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo5_250  tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo6_250
tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo7_250  tumblr_mgmm5aiH8W1qiu15uo8_250

Grattis Hamsterface!

Den 2013-01-24, kl 08:41:08
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 1
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Oceans födelsedag!
 
Du är en awesome person med galna idéer och tankar! Du älskar alla filmer jag älskar och vi skrattar alltid när vi är tillsammans! Du är ansvarig för troligtvis 70% av min musiksmak! Du är inte rädd att tönta och fangirla med mig när situationen kräver det! Du är en av mina närmsta bros och jag älskar dig!
 
 
Ha en awesome 18årsdag i London! Puss!

Review: Förr Eller Senare Exploderar Jag | Bästa ungdomsboken jag läst.

Den 2013-01-23, kl 20:27:46
Filed in Böcker | Kommentarer: 0
 
Hazel är 17 år och har cancer. Hazels mamma är orolig att cancern är källan till Hazels deprission och lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. En eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria utvecklas till något episkt. Det här är en berättelse om cancer, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli lycklig, få sin sista önskan uppfylld, få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta. Detta är litteratur när den är som allra bäst.
 
  
 
Jag tycker att det borde vara förbjudet att skriva sådana här böcker. Det borde vara förbjudet att skriva om underbara karaktärer, berätta deras historia, tvinga en att bli kär i dem och sedan bara krossa hjärtat på läsaren. Jag slår vad om att när John Green skrev de sista kapitlen satt han framför sin dator/skrivblock/skrivmaskin/typograf och log åt alla hjärtskärande skrik av the ghosts of christmas future som ekade runt i hans rum. Nejnejnejnej.
 
Detta är inte en bok för den klena, men jag vill att alla skolor i hela landet ska ha denna bok som obligatorisk läsning! Älskar du kärlek, tragedi, humor och tonårskänslor är detta en bok du måste läsa. Det finns ingen känslighet. Inget maskande eller "du kommer finns i våra hjärtan för alltid"-skit som man hör varje gång någon dör, utan rå sanning om döden och livet från ett perspektiv av en tjej som vaknar varje dag och förväntar sig att den är hennes sista. Förr Eller Senare Exploderar Jag är en av de bästa moderna ungdomsböcker jag läst!
 

I find your lack of Feng Shui disturbing.

Den 2013-01-23, kl 18:37:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Provet gick väl helgaranterat åt pipsvängen, men jag gråter inte blod. Och som de brukar säga: "Har du inga förväntningar får du inga besvikelser". 
 
På lördag har jag tänkt att möblera om mitt rum. För ett tag sedan satt jag inne i mitt rum vid datorn och derpade omkring på the interwebs, när pappa kom in i mitt sovrum och frågade om jag gillade det (rummet). Jag sa att det gjorde jag väl. Han tittade runt och sa något väldigt konstigt. Med dessa exakta orden sa han: "Jag tycker att du inte har tillräckligt med Feng Shui här inne."
Jag stirrade på honom och han förklarade att jag sov med huvudet mot söder och fötterna pekande norr när man egentligen ska ha det tvärtom. Jag hade visst för stark belysning i rummet också. Jag fortsatte stirra på honom när han lämnade mig.
Tänk er min militärfader, blott 50 år, tjockt skägg och respektgivande utseende/hållning/allt skulle prata med mig om min avsaknade Feng Shui?? Fast eftersom min pappa vet bäst om allt kastade jag mig på datorn för att göra lite forskning om hur jag ska Pimp My Room With Fucking Harmony.
 
 
 
Yeeeesss... 
 
Lista av hur jag ska göra för att få asfet Feng Chui:
  • vända på sängen så jag sover med huvudet åt norr därför that shit stör mig varje natt
  • mörda en lampa så jag slipper ljus i rummet (välkommen spöken och demoner)
  • vassa föremål är bannlysta för det fuckar upp min "shar chi"
  • lära mig att tömma tvättkorgen för smutsig tvätt ger mig "sunkig" chi
  • inte arbeta i mitt sovrum (vad ska jag annars göra där inne undrar jag då, men det är förbjudet så ja)
  • det är meningen att jag ska ha symboler för tvåsamhet, men jag saknar både partner och tvilling så jag får improvisera på den där
  • slänga upp lite coola saker på väggarna så jag blir avslappnad (jag tror feng chuin menar typ vattenfall och blomsterterapi, men jag blir avslappnad av Star Wars och Adventure Time så sånt åker upp istället)
  • jag ska städa eftersom ordning ger fett med feng chui!
Som i många andra ämnen liknande detta är jag ofattbart obegåvad, men jag har lärt mig lite nyckelregler som jag vill dela med mig:
"Det är inte bra att placera sängen mellan två fönster eller mellan dörr och fönster. Då flödar chienergin för snabbt och du kan få svårt att fatta beslut."
- Notera, barn.
 
"Man ska enligt feng-shui-läran undvika speglar i sovrummet då de sägs ha kraftfull energi som gör det svårt att sova."
- Så de suger livet ur en? Som i den scenen i Matrix där Neo, av en osammanhängade anledning, kladdar på en spegel med sina fingrar när han för 5 sekunder tidigare fick bekräftat att den var ond?
 
 
Och det är meningen att du ska vara Den Utvalde? Varföööör?!
 
"Undvik också elektromagnetisk strålning från exempelvis TV:n och datorn i sovrummet. Undvik även mobiler och vindspel i sovrummet. De sägs nämligen kunna göra dig orolig."
- Okej, då får jag väl fixa det där med mitt vindspel ovanför min felvända säng och de 3 speglarna som är alla riktade mot mig vart jag än går i rummet. Tack!
 

Men jag vill inte!

Den 2013-01-22, kl 21:38:33
Filed in Skit | Kommentarer: 0
Jag har slösat bort all min plugga-matte-tid ikväll på att läsa "Förr Eller Senare Exploderar Jag"! Klockan är halv tio och jag har gråtit så mycket att jag är helt slutkörd nu ochjsg orkar inte börja plugga men matteprovet är imorgon! Jag kan inte logga ut från Tumblr för det gör mig lycklig och jag vill inte släppa saker som gör mig lycklig och det är en väldigt känslosam kväll för mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till!?!?!? Fuck you, brain. 
 
bellmandi86:

d0cpr0fess0r:

onslaught14:

thecolorplaid:


allihearisradiogaga:


bangarangn1tram:


iamtonysexual:


sobasicallysherlock:


inthedeereyes:


MEN OF TUMBLR I LOVE YOUBitch, Plz! Like I didn’t know I was a fine piece of ass!What do you mean “today”?

OMG IT’S BACK
 
image  image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
image
 
Ja, sånt här är lycka jag inte kan välja bort...^

Vincent - Don McLean

Den 2013-01-22, kl 16:18:37
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Har försökt börja på idrottsläxan fem gånger utan framsteg. Skriva om mig själv är svårare än vad jag förväntade mig. Jag tror jag ska gå och dö under en sten tills jag blir klokare och kan skjuta laserstrålar ur mina ögon.
 
Vi fick lyssna på den här låten i skolan och den var väl mysig. Enligt min engelsklärare är "det den vackraste låten som finns i hela världen." Och hon var dead serious när hon sa det. Det är väl mysigt.
 
 

I pretend to work here, they pretend to pay me.

Den 2013-01-21, kl 20:56:43
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Jag ska skriva idag.
Jag ska skriva.
Jag ska.
Jag
ska
 
image
 
det enda som håller uppe mitt humör ikväll:

Incredible Crew: Running Errands with my mom

Den 2013-01-21, kl 19:39:26
Filed in Skit | Kommentarer: 0
 
Jeremy Shada (som gör Finns röst i Adventure Time) är med i en teveserie på Cartoon Network och de har gjort denna låten! AWESOME!
 
Jag har äntligen fått mina två John Green böcker! AHHHH!

Hej Anon?

Den 2013-01-20, kl 21:44:00
Filed in Anon | Kommentarer: 2
 
Jaså? Vill du prata om det? Är det därför du är så skuggrädd hela tiden? Är det därför du inte talar om vem du är? Det måste du inte göra. Jag är här om du vill prata? Jag är dålig på att avbryta människor så du kan ordspy i mitt knä om du vill. ....Det lät äckligare än vad jag menade. Jag är nyfiken på vad för hopplös tanke du har fått en crush på. Vi känner varandra ganska väl nu, tycker jag. Jag gillar vårt förhållande. Ensidigt, men innerlig. Vi borde helt klart bli vänner. Jag menar, jag har t.o.m gett dig en egen kategori här! 
 
I alla fall. Hör av dig. Ring hem. Skriv mycket brev. Skicka fax och e-mail. Glöm inte smsa. Eller använda dig av chifferkoder. Heroglyfer är ett hett tips. Ciao.

Review: Rör mig inte! | Erotik, dystopi och miljöproblem

Den 2013-01-20, kl 18:07:00
Filed in Böcker | Kommentarer: 1
Rör mig inte! är en framtidsbok som handlar om en tjej vid namn Juliette. Juliette sitter i ett mentalsjukhus/fängelse pga hennes "magiska" förmåga att döda alla som rör vid henne. Hennes föräldrar skickar iväg henne vid 14 års åldern när hon oavsiktiligt råkar döda en annan människa. Hon blir klämd, analyserad och experimenterad på tills forskarna till slut kastar henne i fängelse med ingen som helst kontakt med världen utanför. Hon sitter där i 264 dagar utan att få prata med någon, när en pojke flyttar in i hennes cell. I början är hon skygg mot pojken, men när hon väl vant sig vid hans sällskap slutar fängelslivet tvärt och hon kastas ut i den riktiga världen. Där svält, död och naturkatastrofer tillhör vardagen. Återetablissemanget lovade att rädda världen, men har utnyttjat befolkningens svaghet. De står på randen till ett krig mot rebellerna och Juliette är vapnet de behöver. Juliette vägrar att bli det monster hon fötts till, men det är svårt att se en annan utväg...
 
 
 
Tahereh Mafi skriver som en gud. Hon beskriver känslor som om det inte finns någon morgondag och hennes ordförråd verkar aldrig ta slut! Jag började läsa den i förrgår och la ner boken vid för knappt två timmar sedan. Riktigt fängslande! Boken är som en blandning av Hungerspelen och Delirium. Samma förtryck och hemska framtidsvärld som i Hungerspelen, men den ofrånkomliga kärleken i Delirium. (Många - t.ex Bokhora - har jämfört Rör mig inte!s kärlek med Twilights. Vilket är delvis sant, men personligen gillar jag inte Stephanie Meyers sätt att beskriva Edwards och Bellas kärlek, så jag säger inte det.)
 
Hela trilogin har redan kommit ut på engelska och tvåan har publicerats på svenska. Jag vet inte när trean kommer ut på svenska eller om den kommer filmatiseras. Jag skulle ha vetat allt detta om jag bara orkat leta upp infon, men det gör jag inte just nu.
 

Doctor Who på DeviantART

Den 2013-01-19, kl 19:44:29
Filed in DeviantART | Kommentarer: 0

 
 
Fler bilder av alicexz

Disneyinspirerat på DeviantART

Den 2013-01-19, kl 19:30:55
Filed in DeviantART | Kommentarer: 0
 
       
 
 
Mer bilder av alicexz

Review: Les Miserables | Jag grät som jag-vet-inte-vad!

Den 2013-01-18, kl 21:41:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
 
Herregud. Jag vet inte vad jag ska säga. Mina ögon svider fortfarande. Min hals gör ont av hur mycket jag spände mig. Och mina händer skakar bara av att tänka på mina favoritscener. Jag menar, alla dör. Absolut alla mina favoritkaraktärer dör. Vissa karaktärer överlever, men KNAPPAST mina älsklingar! Plågsam och hjärtskärande död som får dig att ta dra dig själv i tröjan och skrika "A PART OF ME IS DYING!". Hur mår författare när de dödar sina karaktärer egentligen? Får de ut ett nöja av det eller varför händer detta!?! 
image  image  image
 
Som jag sagt innan är Les Miserables en musikal som utspelas efter den franska revolutionen i Paris. Man följer en berättelse om man som heter Jean Valjean. Valjean snodde en brödlimpa åt sin systerson så de skulle överleva, men han blev påkommen och hamnade i fängelse i 20 år. När han kommer ut i friheten försöker han hela sitt liv på det bästa sättet, men hans förflutna förföljer honom. 98% av musikalen består av sång och detta är ingen överdrift. (Om du inte gillar musikaler är detta troligtvis ingen film för dig).
 
Jag älskade scenografin och låtarna. Den slutgiltliga striden var hemsk och vulgära, men underbar på samma gång och jag skakade så mycket och jag får gråtpanik av att tänka på det! Jag tänker sticka till biblioteket direkt på måndag och leta upp boken!
 
Se den eller dö!

Beyoncé is my spirit animal.

Den 2013-01-18, kl 16:08:37
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
 
 
image
 

ONE MORE DAY!!!

Den 2013-01-17, kl 21:31:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Jag har väntat på detta i 5 veckor och imorgon smäller det! Herregud, jag blir helt till mig bara av att tänka på det! Ni kan inte förstå hur mycket jag älskar denna berättelsen! Det var kärlek vid första ögonblick! Efter knappt en vecka kunde jag alla låtar utantill, säga namnen på alla rollkaraktärer och när de kommer fram på scenen och hur länge de står där. Den bästa musikalen någonsin! ASFDGFHGHKJLK;:!;L!!!!! PHOTOBOMB!
 
 

   
 
 
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
Okej jag måste plugga nu, men jag kan inte koncentrera mig! Underkänt, here I come!

Silver Linings Playbook | Badass karaktärer!

Den 2013-01-17, kl 20:33:25
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
 
Det är väl dags att skriva om ännu en film? Silver Linings Playbook har vunnit sammanlagt 29 priser (för bästa film, komedi, regissör och filmmanus) varav Jennifer Lawrence fått 8 stycken av dem. Filmen är baserad på en bok av Matthew Quick som gavs ut 2008.
 
Pat Solitano är en före detta lärare som precis släppts ut från den psykiatriska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och han är övertygad om att ifall han förlorar vikt och får ordning på sitt liv kommer hans fru, Nikki, vilja vara med honom igen. Pat försöker ta kontakt med Nikki trots han har ett besöksförbud och det leder honom till Tiffany Maxwell. Tiffany är mentalt ostadig person som precis blivit sparkad från sitt jobb. Hon lovar att ge ett brev till Nikki från Pat om han dansar med henne i en tävling. Pat går med på det och när de lär känna varandra märker de att de inte är så olika som de tror att de är.
 
 
Jag gillar Silver Linings Playbook pga känslorna i filmen. Det finns så mycket känslor att man nästan blir åksjuk av att kolla på den. Det är det jag älskar med den mest (+ att Jennifer Lawrence är en underbar skådespelerska.). Både Jennifers och Bradleys karaktärer är arga individer som älskar att skrika på varandra. Jag blev kär i karaktärerna och jag tycker att de förtjänar alla priser de fick!
 
Filmen har Sverigepremiär den 27 februari och heter "Du gör mig galen!". Skit-titel, men awesome film!

Pinsamma dåtida Sissela.

Den 2013-01-16, kl 17:23:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Jag hatar att åka skridskor.
Jag önskar att skridskor skulle prova på att åka skridskor så får den se hur hemskt det är.
 
-------------------------------------

Jag tittade nyss igenom det mesta av min facebookvägg från 2008-2011. Jag raderade saker som är alldeles för pinsamma för att få se dagsljus igen, men jag vill dela lite höjdpunkter av min långa Facebookkarriär här...
 
Håller med. Jag föredrar den sortens snö som aldrig smälter.
 
Ni kanske tror att jag är lite lustig här? Nej. Jag var allvarlig.
"Vad är det för fel, dåtida Sissela?" "Jag vill inte prata om det." "...fuck you, Sissela. Ingen gillar dig."
Kolla i en kalender, uppmärksamhetshora.
Men du har ett helt internet framför dig!? Googla det!
 
Det hemska med detta är att när jag skrev allt detta ^ var jag fullständigt allvarlig. Jag tyckte inte jag gjorde något fel alls och att jag nu tänker tillbaka är jag tacksam över att jag har förändrats som person. Om ett år kommer jag sitta en mörk vinterskväll och läsa igenom alla inläggen jag gjort på MittBorttappadeSkägg och klaga på hur pinsam jag var/är.
 
Egentligen borde jag inte tänka på det. Det man gjort är gjort och man ska lära sig av sina misstag. Man får inget gott om man ska hålla på och ångra gamla misstag och skämmas över små fel man gjort i hela livet. Var lite snäll mot ditt förra jag. Hen trodde inte hen gjorde något pinsamt vid den tiden. Fast hen är pinsam och om någon får för sig att sprida mina gamla statusuppdateringar till människor över hela världen, dör någon.
 
 

Jag är dålig på vänner.

Den 2013-01-15, kl 21:10:41
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
Jag har ett antal vänner som betyder mycket för mig och jag har vänner som inte betyder lika mycket, men som jag inte vill leva utan. Does that even make sense? Troligtvis inte. Det jag vill säga är att jag inte är bra på kärlekstjafs... jag är en ganska skitvän när jag tänker efter.
 
 
I alla fall, om jag någonsin kallat dig med frasen "min vän" är du troligtvis en väldigt viktig person. (troligtvis? vad är det jag pratar om?) Jag är ett proffs på att bli vän med främlingar och jag skulle personligen säga att jag är öppen mot människor. Men det finns människor där det finns trösklar framför och jag vill verkligen komma över den tröskeln eftersom just den personen är cool. Men hur mycket jag än försöker kommer jag inte över tröskeln och först blir jag förbannad på den personen. Så har det alltid varit för alla mina vänner jag har nu och det är jobbigt och de fattar inte att de är coola och jag är töntig.
 
 
Okej, meningen med detta inlägget var att jag skulle berätta för alla mina vänner hur viktiga, underbara och sexiga de är, men jag tror att jag gjorde bort mig ganska rejält genom att säga att alla mina vänner är uppblåsta babianer...Så nu vill jag - på formelt vis - be om ursäkt till alla jag gjort besvikna med mina fruktansvärda friendship skills.
 
image
 
 
En konversation med Max. We are best friends 5ever.

900 år gammal; beter sig som en femåring

Den 2013-01-14, kl 18:14:00
Filed in Tv-serier | Kommentarer: 0

Yrke: Fotograferar mat

Den 2013-01-14, kl 15:10:37
Filed in Facinerande | Kommentarer: 1
Vad är det för mening med att fota mat egentligen? Jag ÄLSKAR att fota mat, men jag har ingen aning varför. Är det för att jag vill göra andra människor avundsjuka? Eller är det för att bevisa att jag äter överhuvudtaget? Eller är det för att jag kan spara matbilder ifall jag förlorar minnet och måste komma ihåg vad jag gillar att stoppa i mig?
 
Vad gör du, hipster-Sissela?
 
På Instagram lägger folk ut bilder av mat hela tiden och jag tycker det är roligt att se vad andra äter. Det är lite konstigt ändå. En massa människor fotar sin mat, lägger ner 5 minuter för att hitta rätt filter, när bilden väl ligger uppe är maten redan kall och din dejt är uttråkad som stryk. Jag förstår inte...
 
Okej...nu är jag hungrig.
 
Du är intellektuell.
 
Ge dig.
 
De kom jag ihåg. De var goda.
 
Kaffet var inte gott, men det var ätbart så jag drack upp det.
 
Hej diabetes.

The city goes to bed and I can live inside my head.

Den 2013-01-13, kl 21:04:31
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
 
  
 
 
 
 
 
 

Helg med filmer + vänner!

Den 2013-01-13, kl 18:13:00
Filed in Filmer, Sissela | Kommentarer: 0
Igår sköt jag bågskytte och jag vill inte gå djupt in i hur det gick för det gör mig bara grinig, men jag kan väl säga att jag är just nu en STOR fara för väggar när jag skjuter.
På kvällen åkte jag till Ocean och efter att vi haft bromance-prat med varandra åkte vi till Jockes place. Där spenderade vi kvällen med Jocke förstås, Axel, Timme, godis, chips, cola, mycket skrikande, pratade, armbrytande, smärta och skrattande. Vi tittade på ganska många filmer också!
 
När vi kom dit började jag, Ocean och Jocke att kolla på The Grudge 2. Jag vet inte om det var pga att vi (jagochjockehosthost) skrattade så mycket, men det var lite av en besvikelse. Det var läskig, men inte så obehaglig som jag trodde att den skulle vara. Vi bröt i alla fall armarna på varandra när scenerna blev intensiva och det var roligt, men smärtsamt!
 
Axel joinade och vi lugnade ner oss med Pokemon 4ever och eftersom jag inte tittat på Pokemon sedan jag var tio år var den awesome! Jag måste kolla om på säsongerna helt klart!
Om du inte ser Ash och Sams kärleksromans är du blind och hjärtlös. De blir kära i varandra vid första ögonkast!
 
Den tredje filmen vi såg var FanBoys. Timmie hade hunnit ansluta sig till oss då och jag kan inte beskriva hur mycket win denna filmen är! Star Wars-nördar bryter sig in på Lucas Skywalker Ranch för att sno The Phantom Menace innan den kommit ut på bio! På vägen dit träffar de deras ärkefiender, Star Trek-fans, och en massa andra coola skådespelare. Helt och hållet underbart!
Vi kunde t.o.m peka ut oss själva i de fem huvudrollerna. Axel, Ocean, Timmie, Jocke och jag i den ordningen. Herregud...
 
Efter det var vi bara coola i några timmar, Timmie åkte hem och sedan sov vi. När vi vaknade i morse (av högljudd damsugare och panik när en familj som skulle kolla på huset) fixade vi frukost och kollade på National Geographics tills vi kunde allt vi ville veta om elefanter. Sedan blev det Freddy vs Jason som inte heller var så obehaglig, utan mest bara blodig. Jag hejade på Jason, Ocean hejade på Freddy och killarna röstade blankt.
 
Jag har pluggat svenska hela dagen och nu tänkte jag fortsätta med det till jag skrumpnar ihop. Godnatt föralltid.

Nytt år, nytt jag, nytt blogg, nytt tak, nytt koll, nytt flak

Den 2013-01-11, kl 16:52:34
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Jag kände att bloggen behövde piffas upp lite, men eftersom jag inte kunde hitta den perfekta vita färgen att ha som bakgrund - #ffffbb, #ff00 eller #ffffff??? - så har jag en cool bild istället.
 
    
 
"Nytt år, nytt jag", säger jag och skrattar med mina vänner. Plötsligt kastar jag upp mina armar i luften, gyllene ljus skiner från mina händer och ansikte. Jag skriker av smärta när varje cell i min kropp återföds, atom för atom. Tvärt försvinner ljus-showen och jag låter mina armar hänga slappa vid mina sidor. Jag hostar ut det sista av den gyllene energin som fanns inne i mig. Jag är fullständigt ny. Jag är en Time Lord.
 

Review: Var är Alaska? | Ett stort Måste...

Den 2013-01-10, kl 22:07:07
Filed in Böcker | Kommentarer: 0
Detta är en bok man MÅSTE läsa. Jag kan inte ens förklara varför jag gillar den så mycket?! Den har kärlek, sorg, chock, gråt, sårande, rökande, drickande, spyande, tonårsångest, skola, tanken att du kommer dö utan att ha gjort något i livet, skratt, lycka och ett Stort Kanske. Denna bok uppnår en ny nivå av Awesome Böcker, skapar ett helt universum på bokbladen som tränger sig ut från orden och in i din hjärna. Jag var galet nyfiken under hälften av boken och under resten grät jag som en femåring. Jag rekommenderar starkt Var är Alaska?, att ge som present eller läsa den själv.
 
 
Baksidans beskrivning: "Miles lämnar ett trist, ensamt liv på High School bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början. Han längtar efter förändring och ett nytt liv och hoppas kunna hitta det på Culver Creek. Och visst förändras hans liv. Livet på skolan bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn, "Bullen", fått en ny vän, Översten, och lärt sig en och annan ny ovana.

Och han träffar Alaska Young – den smartaste, roligaste och snyggaste tjej han någonsin sett. Hon förändrar hans liv mer än något annat, mer än han någonsin kunnat ana..."

 


John Green har faktiskt en youtubekanal där han och hans bror lägger upp videobloggar och båda är underbara människor! De har skapat hemsidan Nerdfighters och ordfrasen DFTBA (Dont Forget To Be Awesome) (som också är ett företag där man kan köpa coola saker från).
 

image

Detta är mannen som skrev den bok som fick mig att gråta två dar i sträck.

 

Jag menar...

 

image

...är han inte underbar?


Höger hjärnhalva vs Vänster hjärnhalva

Den 2013-01-09, kl 16:46:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
 
 
Jag är vänster. Jag är en vetenskapsman. En matematiker. Jag älskar det som är bekant för mig. Jag kategoriserar. Jag är korrekt. Linjär. Analytisk. Strategisk. Jag är praktisk. Har alltid kontroll. En mästare på ord och språk. Realistisk. Jag beräknar frågor och leker med siffror. Jag är ordning. Jag är logik. Jag vet precis vem jag är.
 
Jag är höger. Jag är kreativ. En fri ande. Jag är passion. Längtan. Sensualitet. Jag är ljudet av rytande skratt. Jag är smak. Känslan av sand under bara fötter. Jag är rörelse. Levande färger. Jag har ett behov att måla på en tom duk. Jag är gränslös fantasi. Konst. Poesi. Jag känner. Jag tycker. Jag är allt jag vill vara.
 

"Men att börja skolan igen blir väl roligt?"

Den 2013-01-09, kl 07:22:48
Filed in Skit | Kommentarer: 0

Hej Anon!

Den 2013-01-08, kl 20:32:14
Filed in Anon | Kommentarer: 1
Om du tittar in i din garderob och tänker: "Fan, jag har ingenting att ta på mig." minns då hur Rupert Grint klädde sig på röda mattan av Harry Potter och De Vise Sten....
 
 
Svar på kommentarer:
 
 
 
 
 
image
 
 

Sjävskadebeteende för Justin Bieber #CutForBieber

Den 2013-01-08, kl 17:01:00
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 1
Okej, jag borde väl hoppat på detta ämnet redan i morse men viktigare saker kom emellan. Typ äta pannkakor och stirra in i en vägg eller nåt. Men nu vill jag ventilera mina tre åsikter om detta (och allt jag säger är sant för jag är en legit bloggerska som vill bli miljonär på detta innan jag fyller tjugo år.)
 
Bakgrund: För er som inte vet så har det kommit ut foton om att Justin Bieber rökt marijuana och detta har många Beliebers (ja, jag var tvungen att googla det där ordet) reagerat på. Några idioter (som inte är fans till Mr Bieber) startade en grupp på Twitter som heter #CuttingForBieber och #CutForBieber där de manade på riktiga fans att skära sig själva för att få Justin Bieber att sluta röka.
 
 
1. Först av allt vill jag säga att människor är idioter och då pratar jag inte om flickorna som skar sig själva, utan idioterna som fick dem att skära sig. Det är en sjuk sak att utnyttja andra människor och deras förvridna bild av idol-dyrka. Det äcklar mig.
 
Jag tänker inte lägga upp några bilder här för de är väldigt gore. Google it.
 
2. För det andra så tycker jag att man kan låta Mr Bieber vara i fred. Om han vill röka marijuana, så kan han väl göra det? Jag förstår inte hur människor kan livnära sig på andras liv (t.ex om en kändis inte har bh på sig). De är ju DERAS liv. Bara låt honom vara och beundra från ett avstånd, okej?
 
3. Och för det tredje och sista så har alla Beliebers som gjorde #CutForBieber gamla skärmärken under de nya. Självskadande inte en okej sak. Anledningen till varför man skadar sig själv varierar från person till person, men man gör oftast inte det för att man vill dö. För somliga kan det vara ett sätt att hantera en inre smärta. Andra hoppas kanske att omgivningen ska uppmärksamma dem i deras sorg eller hopplöshet. Att skära sig är inte det enda man kan göra med ett självskadebeteende. Man kanske river sig på armarna eller någon annanstans på kroppen för att bringa fram skador. Man kanske bränner sig, sticker sig, hindrar sår från att läka eller bankar huvudet mot en vägg. Man sitter fast i ett mentalt fängelse och kan inte komma ut förrän någon hjälper en. Det är respektlöst att skämta om det. Så om du har en vän som du tror skär sig själv tycker jag att du borde prata med hen.
Om du vill läsa mer kan du trycka här

En rolig sak med Youtube!

Den 2013-01-08, kl 15:19:18
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Om man trycker på en video som Youtube inte kan läsa därför 1) den finns inte, 2) deras servrar är jobbar för mycket så de klarar inte av videon eller 3) Youtube gör en uppdatering vid den tidpunkten, betyder det att denna texten kommer upp istället och jag tycker den är rolig. Jag uppskattar YouTube-folk och deras humor!
 
 
 

...

Den 2013-01-07, kl 19:43:00
Filed in Skit | Kommentarer: 2
Jag är glad att mina vänner accepterar mig för den jag är i alla fall.

The Amazing Spider-Man vs. Spider-Man??

Den 2013-01-07, kl 01:18:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Jag har nu sett The Amazing Spider-Man och Spider-Man på rad och jag tänker se vilken av dessa två filmerna är den bästa.
 
Spindelmannen - Peter Parker vs Peter Parker
På ena sidan har vi Tobey Maguire och på andra har vi Andrew Garfield. Båda är väldigt bra skådespelare, men personligen gillar jag Andrew Garfield mest. Hans skådespeleri verkar sannare och intensivare. Andrew strålar av självförtroende genom hela filmen på ett sätt som Tobey helt saknar. Visst, Tobey liknar Peter Parker mer pga nördstilen, men han är inte smart som Peter Parker egentligen är. Där vinner Andrew Garfield helt klart!
 
 
Hjältinnan - Mary-Jane Watson vs Gwen Stacy
Mary-Jane Watson är en sådan irriterande miss som jag inte klarar av. Det enda hon gör i filmen är att hänga från höga höjder och skrika efter hjälp. Jag blir lite sur att de har visat upp Spindelmannens kärlek på ett så...fjuttigt sätt. Borde inte kvinnan i en superhjältes liv och vara stark? Hm, det kanske förklarar varför han lämnar henne i slutet av filmen... i alla fall suger Mary-Jane! Gwen Stacy å andra sidan....WOW. Hon är sassy! Emma Stone prickar varje karaktär hon spelar och hon har inte gjort mig besviken än! Gwen är smart, sexig och självsäker. Hon är underbar!
Skurken - Green Goblin vs Lizard
För det första så är Goblins dräkt snyggare. För det andra gillar jag Lizards berättelse mer. För det tredje skrämmer de båda mig lika mycket! Men jag tycker att syfte slår utseende i detta sammanhang! Green Goblins mål är att han ska styra staden med Spindelmannen och när han vägrar blir de ärkefiender. Det är väl bra, men ganska förutsägbart. Curt Conners förvandlingen till att bli Lizard handlar om att "uppgradera" den mänskliga rasen eftersom den är ynklig och förtjänar inte att leva. Man vet att Curt har blivit behandlad som skit som människa så man får sympati för honom. Det får man inte med Green Goblin eftersom Norman Osborn bara är en supersmart biljonär som har för mycket botox i sitt ansikte.
 
 
Webbsvinging
Någonting som jag älskar med The Amazing Spider-Man är på sättet Peter svingar sig igenom Manhattan. Det är så smidigt och problemlöst! Även när han gör misstag och krockar rakt in i en byggnad ser man inte det som klumpigt. I Spider-Man är det helt annorlunda. Man kan se klart och tydligt att stuntmannen hänger i en säkerhetskabel som är väldigt obekvämt och det är inte riktigt verklighetstroget. Animationerna hjälper till helt klart!
 
Graciöst!
 
Spindelmannens superkrafter
Här vinner faktiskt Spider-Man ett poäng! Jag gillar hur de visar upp hur hans sinnen förstärks. När han håller på att få stryk i skolan rör han sig så snabbt att han inte blir skadad någon gång. Han märker var enda liten detalj i skolkorridoren och man förstår hur mycket han har förändrat över en natt. Det missade The Amazing Spider-Man tyvärr.
 
 
Kyssen
Ja, jag tänker nämna kyssen! Har ni provat att kyssa någon upp och ner? Det ser väldigt romantiskt ut, men tänk efter! Om du vänder upp och ner på hela munnen du ska kyssa så är tungan uppe istället för nere. Och så känns det helt plötsligt som om man ska slita av underläppen eftersom halva killens ansikte är inne i din mun!? Nejnejnejnej, tack...
 
 
Detta å andra sidan...
 
Slutet av filmen
Båda filmerna hade ett likadant slut! Man ser Spindelmannen svinga sig från tak till tak och väldigt många kamerashots där han nätt och jämnt undviker bilar och hus. Men eftersom datoranimerade Peter Parker svingar sig sexigare än stunt-Peter vinner The Amazing Spider-Man.
 
Håret
Egentligen behöver jag inte säga mer. Jag menar, flotig-hårkalufs- eller Timmy-Turnerlooken? Vad väljer du?
 

Review: Screwed | Den där filmen om fängelset...

Den 2013-01-05, kl 22:08:10
Filed in Filmer | Kommentarer: 1
 
Kort sagt handlar filmen om den före-detta militären Sam Norwood som tar ett jobb på ett fängelse efter han precis kommit hem från Irak. Sam får lära sig hur det tuffa fängelselivet och droghandeln ser ut inne i fängelset.
 
Mycket händer samtidigt. Droghandel är ett ganska tungt ämne själv. Att det hände så mycket annat på samma gång blev väldigt jobbigt! Sam, som verkar vara en helyllekille i början, har mardrömmar där han ser sin bästa vän bli skjuten i Irak. Detta leder till att han blir en drogmissbrukare, alkoholist och kedjerökare. Detta är en väldigt grov film med mycket våld, sex och droger. Jag och Jonna skämtade om att vi såg Screwed bara för att lära oss hur vi ska agera om/när vi hamnar i fängelse. Det vi lärde oss var att vi aldrig någonsin ska hamna i fängelse. ALDRIG.
 
 
Trots att filmen var vulgär med väldigt få repliker där "NO FUCK YOU MAN" inte var med så var den ganska förvirrande. Jonna och jag hjälpte varandra med att förstå händelseflödet, så om du vill se filmen hjälper det nog ifall du har en vän bredvid dig som kan förklara vad som hände ifall du råkar titta bort i mer än tio sekunder.
 
Betyg:
 

Hej Anon!

Den 2013-01-05, kl 21:28:26
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
 
image
 
image

5 minuter in i Far Cry och jag är redan kär...

Den 2013-01-05, kl 01:16:07
Filed in Spel | Kommentarer: 0
Okej, om inte du tycker att Vaas är en sexigaste spelkaraktären i historien...Nej, du kan inte låta bli att tycka det. Han är omöjlig att inte älska!

Les Miserables och kommentarer på inlägg

Den 2013-01-04, kl 23:22:18
Filed in Filmer | Kommentarer: 1
Jag ser fram emot Les Miserables så det värker i hela min kropp! Det har gått så långt att jag börjar storgråta varje gång trailern dyker upp som reklam på youtube-videos! Jag klarar inte av att vänta i 2 veckor till premiären!
 
 
 
 
 
Okej, för er okulturella svin där ute, så är Les Miserables (lä missärrabbl eller Lä Miss) en musikal som utspelar sig efter den franska revolutionen i Paris. Skådespelarna sjunger i 98% av musikalen och jag överdriver inte. Denna musikalen har funnits i över 100 år och är baserad på en bok skriven av en fantastisk författare vid namn Hugo Victor. Alla dör och ja även de attraktiva karaktärerna och till och med huvudpersonerna. ALLA DÖR. Eftersom handlingen har existerat i över ett sekel så börja inte prata om "spoilers" för det får bara mig att slita av mitt hår från huvudet. 
 
Jag vill se denna filmen så det binner i varje liten fiber i min hjärna!  Jag bryter ihop nu! Igen...
 
 
Reaktion på kommentarer:
image
 
image

Såhär ser mitt nya rum ut!

Den 2013-01-04, kl 18:23:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 2
De tre senaste dagarna har jag, Agnes och Jespher ägnat oss åt att flytta över alla mina möbler till Agnes rum och resterna av hennes saker till mitt. Så jag har ett nytt rum! Det är mindre, men otroligt mycket mysigare!
 
Jag har hängt upp alla mina biobiljetter på dörren
 
Dalek och Stålmannen pryder min spegel!
 
KartongTintin!
 
Ojdå, jag glömde att bädda sängen i morse..nej skojar bara, jag vet inte hur man bäddar.
 
 Sexigt!
 
Min Marvelkalender!
 
MASKINEN
 
Ja, ni ser inte i syne. Jag äger en fucking mini-tjur. Coola kids kan aldrig dö!

Science Fiction-mässa i Malmö!

Den 2013-01-04, kl 17:05:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Den 2-3 mars håller Scifiworld  ännu en av sina omtalade scifimässor! De håller ca 4 stycken om året på olika ställen i Sverige. Förra året åkte jag till Göteborg och Helsingborg och hade asroligt! Om du gillar science fiction eller fantasy måste du besöka mässan någon gång i ditt liv! Och eftersom den hålls i Malmö den 2-3 mars är det ju väldigt enkelt att åka tåg dit.
 
 
 
 
 
 
 
Vill du ha uppdateringar kan du gilla ScifiWorlds facebooksida! :D
 

Vad är kärlek egentligen?

Den 2013-01-04, kl 02:58:51
Filed in Facinerande | Kommentarer: 1
Jag tänker inte på kärlek så ofta. Jag säger inte bara det för jag vet att min mamma kommer läsa detta och kommentera något vitsigt om varför min nuvarande relationsstatus ser ut som den gör (hej mamma.). Visst, jag sätter kärlek mellan olika fiktiva karaktärer allra först i mitt liv och jag älskar att lyssna på kärlekslåtar, men jag brukar aldrig leta efter kärlek till mig själv. Jag har fått höra att jag är den mest oromantiska personen i hela världen. Så jag tänkte få en rätsida på saken en gång för alla!
 
Kärlek vid första ögonkast:
Jag mår lika bra som alla andra hetrosexuella tonårstjejer av att se en vältränad manskropp och jag ser många av dem. Nej, jag menar inte irl. Jag har internet. Jag gillar inte tanken av att jag kan falla handlöst för en kille pga hans utseende. Det känns så ytligt och jag klarar inte av "kärlek vid första ögonkast"-historier. Visst, man kan se en person och hela världen stannar upp. Som om allt annat är otympligt och om man skulle göra något i resten av sitt liv skulle man vilja göra det med den personen. Jag skulle älska att bli kär i slow-motion, men det händer inte i verkligheten. För mig får man bara upp intresset för denna personen. Att bli kär inom omloppet av tre sekunder existerar inte i min värld. 
 
En välklädd man är attraktivare än en man med bar överkropp och sex-pack.
 
Kärlek på avstånd:
Jag vet att många där ute har varit kär i en person utan att sagt ett ord till den. Jag vet ínte hur det fungerar egentligen? Det har hänt mig, men på något sätt kan jag varken förklara varför eller hur det fungerar. Jag har en sorts bortförklaring på min förälskelse; det var min första kärlek. Puberteten, hormoner, kroppen reagerar osvosv. Det förklarar en del, men jag kan inte säga varför det händer så många andra ute i världen. (HAH jag får det att låta som en sjukdom!)
 
 
Friendzone:
Egentligen har vi alla varit med om denna. Eller du kanske tror att du är en sällsynt snöflinga som sluppit detta straff? Well, miss/mister, du har helt och hållet fel. Du har blivit friendzonad minst fem gånger i ditt liv (om du inte är 10 år såklart. Då går du säker än så länge.) och du kommer bli det 100 gågner till! Alla de där kill-/tjejkompisarna som inte varit värst sexuellt intresserade av dig har satt dig i friendzone. Hen gör inte det av elakhet, utan som en säkerhetsåtgärd. Jag kan inte ens räkna ihop alla timmar jag fått sitta och lyssna på hur mina tjejkompisar klagar på hur de tror att alla killar tycker att de är attraktiva och hur skrämmande det är att bli åtrådd av någon de inte ens gillar. Alla människor friendzonar bakom ryggarna på varandra och man kan inte undvika att göra det själv heller. Friendzone utgör grunden till allt ont inom kärlek.
 
 
Kärlek via Facebook:
Nej, jag vill inte se er skicka "söta" saker till varandra och räkna månader ni varit tillsammans. Jag har fått för mig att paren som gullar över varandra via sociala nätverk har mest problem. Som om de tror att om de visar för alla andra att deras förhållande är bra så kommer det bli bra, men det blir egentligen sämre.
 
 
 
Kärlek på väldigt nära håll:
Okej, jag har varit nära personer som uttrycker sin kärlek för varandra. Det bränns! Jag vet inte vad jag ska titta? Jag stod faktiskt och pratade här och så, BOOM, hej, jaså du ville ha din tunga i min väns mun? Men så trevligt! Nej bry er inte om mig. Jag ska bara stå här och stirra in i min mobil och låtsas vänta ett viktigt samtal från statsministern eller något.
 
 
 
Man behöver inte oroa sig över kärlek. Det kommer när det kommer. Du kan tvinga någon annan att älska dig lika mycket som du kan tvinga dig själv att äta mer av mormors mat när hon redan fyllt på din tallrik 3 gånger och gett dig godis som räcker till nästa år. Och förresten är kärlek bara en blandning av en massa kemikaliska ämnen i din hjärna som får dig att agera på det sättet som du gör. Inget speciellt egentligen.
 
 

godis < bananer

Den 2013-01-03, kl 20:15:05
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
And that's how I keep my cool!

"Hundraåringen" kommer bli film

Den 2013-01-03, kl 14:13:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Succéromanen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann håller på att filmatiseras och har premiär den 25 december 2013! Jag och en halv miljon andra svenskar äger ett exemplar av denna romanen (varav mitt är grovt vattenskadat) och jag blir förvånad om inte alla älskar den. Denna humoristiska bok av Jonas Jonasson kom ut 2009 och sedan dess har den översatts i Danmark, Norge, Finland, Island, Tyskland, Holland, Frankrike, Spanien, Italien, Portugal, Brasilien, Ryssland, Rumänien, Ungern, Turkiet, Israel, Taiwan och Kina. 
 
 
Filmen kommer regiseras av den underbara komikern vi alla känner igen från Solsidan; Felix Herngren! NICE ENTERTAINMENT och Felix egna filmbolag FLX FILM kommer producera filmen. Björn Gustavsson spelar Hundraåringen.
 
 
Jag har ljusa förväntningar av denna film! Jag har sett fram emot en filmatisering av Hundraåringen och eftersom jag gillar Solsidan tror jag att humorn kommer bli ganska bra. Det är väl bara vänta och se om vi får resultat!

Top 12 | De mest irriterande låtarna från 2012

Den 2013-01-02, kl 21:34:37
Filed in Musik | Kommentarer: 0
12. Diamonds - Rihanna
Hur många gånger radion än spelar denna låten kommer jag inte gilla den. 
 
11. We are never ever getting back together - Taylor Swift
Jag har inget problem med denna låten egentligen. Förutom att den fastnar lätt på hjärnan och förföljer mig vart jag än går.
 
10. Stupid Hoe - Nicki Minaj
Nicki Minaj försöker verkligen, men lyckas aldrig.
 
9. Payphone - Maroon 5
Jag hörde den här låten 5 gånger på en dag och jag vill spy när jag hör den nu...
 
8. Glad You Came - The Wanted
Denna låten vann MTVs första plats för bästa låt 2012... NEJ.
 
7. That's What Makes You Beautiful - One Direction
Tumblr_mg0jisdrso1rbpka6o1_500_large
Pojkarna är söta, men låten har blivit hemskt jobbig!
 
6. Call Me Maybe - Carly Rae Jepson
40282659_large
Jag behöver inte ens förklara mig. Tjejen är den nya Rebecca Black!
 
5. Boyfriend - Justin Bieber
Han försöker var så sexig med hans röst och smolder. Nej, han kommer för alltid vara en liten 12-åring i mina ögon.
 
4. Somebody I Used To Know - Gotye
JAG HATAR DENNA LÅTEN. Men skämten som kom efteråt är guld värda!
 
3. Whistle - Flo Rida
Sexistiska Flo Rida, you've done it again. Du äcklar mig.
 
2. Gangnam Style - PSY
Visningar på Youtube...WOW. ^
Årets låt helt klart, men inte låten som irriterar mig mest i år! 
 
1. Girl On Fire - Alicia Keys
Lämna mig i fred, Alicia! Jag fattar, du måste sjunga den meningen 39856423 gånger varje refräng och avsluta med den falskaste tonen i historien av dåliga låtar. Detta är den jobbigaste låten från 2012 och bring mercy on our souls om Alicia Keys tänker fortsätta sjunga i 2013...

Den där delen av internet...

Den 2013-01-02, kl 00:22:25
Filed in Skit | Kommentarer: 0
Idk man. Jag hittade nyss låten Pumpkin Party in Sea Hitler's Water Apocalypse och jag gillar den....
 
 

Give Me Love 2013

Den 2013-01-02, kl 00:00:49
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Jag älskar denna musikvideon! Budskapet är enkelt att förstå, men det berör mig ändå väldigt mycket. 
 
 
Bilden vi har av Amor är en fet, rosa bebis utan byxor. Hen är alltid glad och älskar kärlek. Hens favoritsyssla här i livet är att flyga runt och skjuta hjärtformade pilar i människors rumpor så de kan bli förälskade. Jag har alltid ogillat tanken av Amor. Folk skrämmer mig så de räcker, att en människoliknande liten ängelvarelse bestämmer vem jag ska älska eller inte älska är outhärdligt! Jag behöver lite tröst! Om Amor måste existera och likna en grekisk gud vill jag att hen ska se ut som Disney/Nickelodeons Fairly Odd Parents Amor. Lite lättare att acceptera kanske?
 
Okej, få inte för er att jag verkligen tror på någon svävande blöj-unge. Men jag tycker att de som blankt förnekar magi är idioter. Hur mycket vet vi egentligen? Jag menar, t.ex är 90% av havets djup är outforskat! Våga inte påstå att du är stensäker på att sjöjungfrur inte exsiterar!?
 
Jag älskar tanken att Amor faktiskt kan vara en människa (och en hemlös tonårstjej också!) och gå runt bland oss var dag. Väljer ut sitt offer, skjuter sin pil och se på hur människor inte kan stå emot varandra. Varför inte? Det är mer tröstande än en blöjbärande bebis-Amor. Kärlek är det bästa i hela världen, men jag blir ledsen av musikvideon. Tjejen är olycklig. Varje dag gör hon sitt jobb och sprider kärlek omkring sig, men hon får/blir aldrig kär själv. Jag känner inte bara igen mig själv i henne, utan får mig att tänka till. Jag känner personer som inte gör något annat än att försöka para ihop deras vänner och få alla att må bra. Hur lycklig är den personen på en skala, egentligen?
 
Man blir alltid glad av att göra andra lyckliga, men ibland behöver man bli lycklig själv. Få känna egen kärlek och smärta i sitt liv. Få en bekräftelse att man lever också. Men det är svårt att känna det när man inte blir kär eller får kärlek själv. Jag vill ändra på detta. Jag vill få andra att må bra, men ändå inte glömma bort mig själv. Jag vill inte vara cliché och säga "2013 är mitt år. Jag kommer ändra på allt.". Detta året är lika mycket mitt år som alla andra åren har varit mina och jag vet att jag kommer ändras som person vare sig jag vill det eller inte. Så istället säger jag:

Top 12 | De Bästa Filmerna Från 2012

Den 2013-01-01, kl 17:27:53
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
12. The Woman in Black
 
Därför jag gillar Daniel Radcliffe och filmen var creepy!
 
11. Brave
 
image
Håret <3
 
10. Mästerkatten i Stövlar
 
KÄTTEN!!!!!
 
9. The Amazing Spiderman
 
Andrew Garfield är underbar och hans är Spindelmannen!?
 
8. Titanic 3D
 
DET ÄR TITANIC OCH TITANIC ÄR DEN BÄSTA KÄRLEKSBERÄTTELSEN I HELA VÄRLDEN!
 
7. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2
 
Därför denna filmen var awesome till skillnad från de andra!!


6. The Hobbit: An Unexpected Journey
THE-HOBBIT-AN-UNEXPECTED-JOURNEY-Poster
 
Hur kan jag inte gilla denna? Helt galet bra!
 
5. Snow White and The Huntsman
Snow White and the Huntsman Poster
 
En riktigt snygg film med vackra Kristen Stewart!
 
4. The Hunger Games
The Hunger Games Poster
 
Katniss är helt badass!
 
3. The Perks of Being a Wallflower
The Perks of Being a Wallflower Poster
 
En underbar film med Logan Lerman som jag tycker alla borde se!
 
2. The Dark Knight Rises
The Dark Knight Rises Poster
 
DET ÄR BATMAN!
 
1. The Avengers
 
Den mest awesome filmen i år! Den är helt fantastisk! 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide