FRIDFULLA TANKAR UTSPRIDDA I VINDEN:

 
En av sakerna jag älskar med scifiböcker är de utomjordiska, muterade djuren som oftast finns med. Dessa djur är endast med i handlingen för att döda karaktärer och krossa drömmar, men det är oftast inte djurens fel.
T.ex i Hungerspelen använder sig spelledarna av muterade djur för att göra spelen svårare. Katniss, Peeta och Cato stöter på deras final boss som är de muterade vargarna i slutet av första boken.
I de andra två böckerna stöter vi på ännu fler muteringar som är apor, ödlor, gräshoppor, ekorrar, fjärilar, undulater och råttor. Och sedan har vi såklart the Beast som i det 75te årliga Hungerspelen, slet sönder en deltagare till oigenkännlighet.
Dessa djur är skapade av människor för att döda andra människor. De är det som gör dem så obehagliga. Det är som om du skulle ta alla dina mardrömmar, trycka in dom i en låda och be din kompis att öppna lådan. DET ÄR INTE MÄNSKLIGT. Och därför ogillar vi antagonister så mycket (om det inte är Jokern i Batman såklart. Honom älskar vi och vi har inget val.)
 
 
Jag älskar att läsa om ett monster i en bok, föreställa mig hur djuret ser ut och sedan se hur andras bilder är. De kan ha varit helt annorlunda från vad man själv tror, men ibland hittar man en bild då alla ens drömma går i uppfyllelse och man vill ge konstnären en high five! Så kände jag nu när jag kollade runt på internet efter en Griever som är James Dashners skapelse från hans bok Maze Runner.
 
Beskrivning från boken:
"A large, bulbous creature the size of a cow but with no distinct shape twisted and seethed along the ground in the corridor outside. It climed the opposite wall, then leaped at the thick-glassed window with a loud thump."
 
"It was to dark to make out clearly, but odd lights flashed from an unknown source, revealing blurs of silver spikes and glistering flesh. Wicked instrument-tipped appendages protruded from its body like arm: a saw blade, a set of shears, long rods whose purpose could only be guessed. The creature was a horrific mix of animal and machine, and seemed to realise it was being observed, seemed to know what lay inside the walls of the Glade, seemed to want to get inside and feast on human flesh." (Maze Runner, J. Dashner, s.39)
 
Alltså, en stor snigel med saxar och sånt utstickande från kroppen. Awesome! Men jag tror ingen annan tänker dem på de- ..... OKEJ DÅ VAD COOLT!
 
 
Nu är jag säker på att andra som läst boken är inne på samma spår som mig, men jag vet fortfarande ingenting om hur filmskaparna tycker. Det kan ju inte bli för mycket gore, men man ska inte förstöra monstret.
Jag är glad att jag slipper göra filmen och istället kan luta mig tillbaka och kritisera istället.
 
Ni som inte läst Maze Runner trilogin, gör det. För er som inte gillar att läsa, fuck you och vänta på filmen istället. Den kommer bli awesome!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide