Mitt påsklov = Spring Break in Palm Beach

Den 2013-03-31, kl 21:02:02
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Vad har jag gjort under påsklovet då? Ja, än så länge har jag sett klart säsong 4 av Adventure Time och säsong 5-6 av Supernatural. Jag har också pusslat. Och ätit. Och idag började jag på denna:
 
grattis till er som förstår att jag ska hänga upp en jävla jätte-Supernatural-banderoll över min säng!
 

 
image
 
(ANNOUNCEMENT: imorgon ska jag se The Host i Karlshamn och om någon också vill se den är den välkomna att joina mig. Jag sitter på plats 46 (vilket är i mitten av biosalongen ofc). Så om din dröm alltid har varit att sitta bredvid mig och knapra popcorn framför The Host från klockan 17.30-19.40 imorgon, är det okej ifall du bokar plats 45 eller 46 till dig själv. Ok? Ses där.)

Varma kroppar | En zombie blir kär i en människa

Den 2013-03-31, kl 14:57:13
Filed in Böcker | Kommentarer: 1
 
R är en zombie. Som alla andra zombier har han varken känslor eller minnen från sitt liv innan han dog. Men han sticker ut sig från de andra miljontals Döda som strövar runt i världen; han har ett namn och kan fortfarande prata. Under en jakt dödar R en ung man och äter av hans hjärna, och då händer det. Mannens minnen fastnar i R halvruttna huvud och R övertar mannens kärlek för sin flickvän, Julie. R räddar Julie och håller henne gömd från de andra zombierna. Mannens hjärna blir som en drog för R och lite i taget återfår R sina mänskliga sinnen. Men han är fortfarande ett monster och Julie är inte säker i hans värld. De måste fixa allt och det är snabbt.
 
Jag tyckte boken var okej. Alla rekommendationer sa att den "inte liknar något du läst förr" och det är väl sant till en viss grad. Alla zombie böcker/filmer/tv-serier jag sett handlar alltid om överlevarnas ständiga kamp mot rovdjuren. Detta kom ifrån ett helt annat perspektiv och det kändes befriande! Man har alltid fått höra att zombies bara är ett skal till vad mänskligheten var förut, men jag tror att zombier kan ha hjärnor också. 
 
Boken hade många bra tankar och citat som fick mig att tänka efter. Jag tror man kan rulla vidare detta på ett filosofiskt spår och skapa jättediskussion med sina fellow zombietöntar, men boken är helt klart skriven för tonåringar. För även om storyn är mörk och har några blodiga scener, är den väldigt mycket "don't wanna rain on your parade"/vill undvika trampa på någon föräldrars tår/love all aroundAnnars hade jag inget problem med den. Det var en trevlig framtidsbok med älskevärda karaktärer!
 
Filmversionen av boken kommer ut den 19 april och på Rottentomatoes.com fick den 79% gillande! Skaparna har visst gett den en komisk twist också, så jag ser fram emot den!
 
 

The Dark Knight Rises | Grät grät.

Den 2013-03-30, kl 12:42:30
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
 
 
 
 
 

Varför jag hatar bröstformade rustningar:

Den 2013-03-29, kl 22:56:35
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Eftersom jag fick en sån härlig respons på mitt förra inlägg om Catwomans akilles häl, tänkte jag rulla vidare tåget genom att prata om bröstformade rustningar!
 
Min frustration handlar (ännu en gång) inte om utseendet, utan om hur opraktiskt det är. När det kommer till fantasi och frihet att drömma, kör hårt! Men det finns nackdelar med bröstformade rustningar. Här har vi en demonstrationsbild jag hittade på internet:

image

Tänk dig att de blåa och gröna området är en vacker utsmyckad plåtrustning på en förhistorisk krigsgudinna. Den kvinnliga krigaren är ute på ett slagfält och hon springer mot sin fiende med höjt svärd. Och så trillar hon! Eller blir puttad, eller får ett hårt slag i bröstet! Om kraften läggs någonstans på hennes torso spelar det ingen hur hon får den där.

 

Hon känner en smärta i hennes bröst och hör hur hennes ben knäcks. Vad har hänt? Hon har tyvärr inte tid att lista ut det eftersom hon nu är död.

 

Hennes bröstben bröts itu. Titta igen på den gröna linjen; det är där all kraft samlas vid en stöt pga formen av hennes två blåa bröstkupor. Om hon inte haft dem skulle kraften sprida sig över hela rustningen, men eftersom kuporna sitter där dem sitter ligger tryckpunkten precis över bröstbenet. Plåten mellan brösten kommer tränga sig in i kroppen, spräcka upp bröstbenet och trycka sönder hjärtat och lungorna, såklart.

 

image

ajajajajaj

 

"Hur fixar vi detta då?". En väldigt bra fråga! Det finns tre skitbra lösningar:

 

image

image

 

OCH EN JÄTTEBRA VERSION SOM ÄR KVINNLIG, MEN FUNKTIONELL:

image

 

Det funkar också att linda in brösten i en binda om de är för stora för en vanlig rustning, men de flesta kvinnor får plats i en mindre rustning för män. Och även i detta fallet kan man ge rustningen lite mer kurvor för att få en feminim look utan att utrusta den med dödliga tryckpunkter. Till exempel:

 

image

 

Okej, om vi ska dra tillbaka den röda tråden till Catwoman. Catwomans dräkt har en "Cleavage Window"(en benämning som används mycket i fantasyrustningar för kvinnor).

 

"Cleavage Window" motverkar syftet med att ha något skydd på överkroppen. Det innebär att du kommer lämna vitala organ öppna som resten av din rustning försöker skydda.

 

Om du vill kunna skydda dig själv, men inte ha någon rustning på överkroppen, tycker jag att du borde lära dig att blockera slag eftersom det bästa försvaret du kan ha är att inte bli slagen alls. Visst, det finns guldkorn med att inte ha en torsorustning. Den är väldigt tung, klumpig och oerhört dyr. Men om du vill undvika att bli strimlad till småbitar ute på krigsfältet, rekommenderar jag att du införskaffar dig lite mer skydd på överkroppen.

 
Cleavage Window och...
 
...bröstformad rustning v.s....
 
...funktionell rustning.

Kära skaparna av Catwoman

Den 2013-03-28, kl 21:19:19
Filed in Facinerande | Kommentarer: 2

Jag skulle vilja ta upp ett fel jag märkte i Justice League of America #2. Det verkar som om Catwomans kostym är trasig. Nej, allvarligt. Kolla:

 

 

Som ni säkerligen vet så är Catwoman en professionell tjuv som är känd för sin förmåga att vilseföra människor och smyga. Hon har många fiender så mycket kulor, knivar och magiska mumbojumbo kastas mot henne dag ut och dag in.

 

I hennes jobb är det väldigt viktigt att ha funktionella kläder som hon kan röra sig smidigt i. T.ex så har hennes "vän" Batman mycket skydd för att kunna ta emot flygande knivar och vinande kulor, men dräkten sitter tajt för så han kan kasta sig nedför skyskrapor utan problem. Eftersom Catwoman inte har några superkrafter så är det lätt att skada henne och hon kan bli enkelt dödad när hennes hjärta är blottad på det viset. Det är därför det är smartast att ge Catwoman lite mer skydd vid sitt bröst.

 

För det andra, lyser Catwomans hy i jämförelse till sin dräkt. Det svarta gör så att hon blir nästan osynlig under natten. Detta är varför de flesta onda och goda människor i Gotham använder svarta thighs. Selinas blottade hy gör henne sårbar och lättare att få syn på.

 

Det är inte bra.

 

Jag är fullständigt säker på att Catwoman är väldigt bekväm med sin kropp. Och jag vill inte att hon ska klä på sig mer! Men eftersom dragkedjan är så långt ner, kan det distrahera både manliga och kvinnliga läsare/karaktärer.

 

image

 

Jag förstår att när man är en supertjuv blir ens kropp jävligt sexig och man vill visa det. Men Catwoman verkar inte bry sig om att hon har en helkroppsdräkt i sin egen serie, så varför kan hon inte ha en i denna?

 

Så snälla, fixa den där dragkedjan. Hon kommer fortfarande se underbart sexig ut. Ta t.ex Anne Hathaway i Dark Night Rises. Hon ser fortfarande jävligt fierce ut!

 

 

JLA är awesome, men jag skulle gilla den mer om jag slapp oroa mig för Catwomans dragkedja hela tiden.

 

MVH Sissela


Mitt Minecraftkök är färdigt!

Den 2013-03-27, kl 19:27:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
De senaste veckorna har jag designat ett kök i Minecraft och jag är äntligen färdig! Så jag laddade hem ett skit-kamera-inspelningsprogram från Internet och slängde ihop en video i Windows Movie Maker lite snabbt.
 
(När jag säger snabbt, menar jag en halvtimme. Jag läste inte ens igenom det jag skrev. Skäms lite över min grammatik. Döda mig inte.)
 

Benedict Cumberbatchs Star Trek Into Darkness-perfektion

Den 2013-03-26, kl 19:42:00
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
 
sorry i'm not sorry
 
image

Alla är konstiga.

Den 2013-03-26, kl 17:02:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Idag tittade jag på en awesome musikal i skolan och så slutade jag vid elva så jag hängde runt lite på stan i väntan på bussen. Jag köpte en cool tröja på BikBok för 99 kr som egentligen kostade 399 kr. Vår-rea motherfuckers.
 
Jag köpte också en påse minimorötter. Det stod på påsen att de skulle finnas 14 stycken i den, men i min fanns det 15 stycken. Jag räknade dem med varsamhet medan jag knaprade i hela påsen på mindre än en halvtimme. Mina fingrar och läppar blev helt orangea, men det gjorde allt godare.
 
På bussen filosoferade jag (eftersom jag verkar vara expert på det nu. Tack för det oförtjänta, men höga betyget du gav mig, Håkan). Jag tänkte på konstiga människor med konstiga drömmar som vaknar varje dag, går till sina konstiga jobb och lever sina konstiga liv. Jag ser inte ner på konstiga människor. Jag undrar bara om cykeln av konstiga människor kommer sluta? Konstiga människor verkar aldrig sluta existera. Kommer det någonsin ta slut? Och om det tar slut, kommer jag ha anslutit mig till ledet av konstighet då? Eller har jag redan blivit konstig? Eller har jag alltid varit konstig?
 
Synonymer.se brukar alltid kunna hjälpa mig, men just nu sitter den på en tron av lögner. Vem bestämmer om man är konstig eller inte? Motsatsorden; normal och vanlig. Och alla strävar mot att vara individuella så alla är konstiga. Vilket gör så att alla är likadana. Så alla är egentligen konstiga. Hela vårt samhälle är konstigt. Världen är konstig. Allt är knäppt. 
 
 
 
 
fin tröja är fin.

Review | Oz the Great and Powerful

Den 2013-03-25, kl 21:59:36
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Oscar Zoroaster Phadrig Isaac Norman Henkel Emmannuel Ambroise Diggs (även känd som Oz) är en vanlig cirkusmagiker som skapar illusioner för att förbluffa sin publik. Under en cirkusföreställning i Kansas råkar han hamna mitt i en storm som tar honom till det fantastiska landet Oz. Där träffar han två goda häxor som berättar för honom om en profetia som säger att en trollkarl ska anlända till Oz och rädda folket ifrån ont. Om Oscar dödar deras onda syster har han bevisat att han är trollkarlen och blir kung över landet. Oscar, som är en "liten" golddigger, antar detta uppdrag och ger sig av till Den Mörka Skogen. Men på vägen stöter han på problem och snart måste han bestämma sig för vilken av häxorna han verkligen ska lita på, om han ens kan lita på någon av dem?
 
 
Om du vill se fantastiska, bombastiska specialeffekter är denna filmen perfekt för dig! Jag kan inte rå för mig att kritisera animationavdelningen. Wow, coolt, stjärna i guldkanten och högar med pengar i era knän! Det synliga var felfritt, men det fanns ingen balans mellan greenscreen-arbetet och det "riktiga" filmmakeriet. Jag blev liksom mätt till slut.
 
James Franco är en underbar skådespelare! Oscar är en väldigt sliskig karaktär. Han är en player/hora/mansgris. På det sättet hade jag svårt att relatera till huvudkaraktären, utan gillade alla biroller mycket mer! Det var de som slängde in lite halvtaskiga Hollywoodskämt här och var. Jag fick mig en gott skratt! Detta var en typisk barnfilm med allabilliga skämt du kan komma på. (Filmen är ju 2 timmar. Man får plats med många skämt under två timmar).
 
Sammanfattningsvis så tyckte jag om filmen. Det fanns många coola specialeffekter och animationer. Jag såg den i 3D på bio så den var helt klart värd att se. Det enda jag saknade var verkligheten. I slutet var jag trött på flygande babianer och brinnande eldklot, och jag ville bara ha en gammal, hederlig dialog där Oscar inser sina misstag och förändras som karaktär. Men det får jag tyvärr leva utan. Jag tycker du ska se den om du får chansen!
 
 
 
 

Oh what a beautiful morning

Den 2013-03-24, kl 12:49:23
Filed in Skit | Kommentarer: 0
Pappa beställde nyss hem De Utvalda: Hemligheternas Rike av Kristen Cashore! I'M SO EXCITED!!
 
 
image

DIY - Devil's Trap Kjol

Den 2013-03-24, kl 00:25:35
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
Idag scrollade jag lite på tumblr och såg detta inlägget:
 

Och jag kände att jag inte hade något annat val än att göra en till mig själv! Så efter mycket blod, svett och tårar (okej, inte så mycket blod...inte heller så svettigt...och jag är ingen mes så jag grät inte)blev jag äntligen färdig med min kjol!

Vad jag gjorde var att googla det jag ville ha med på kjolen (cirkelmönstret, dragkedja och band i midjan) och sydde som personerna över internet sa åt mig att göra. Jävligt kul var det!
 

kort catfight.

Den 2013-03-22, kl 18:06:00
Filed in Anon | Kommentarer: 1
 
image
 
Detta är den värsta action som min blogg någonsin fått se...
 

Top 12 | De bästa fanarts jag hittat inom omloppet av 5 minuter.

Den 2013-03-22, kl 17:26:00
Filed in Topplista | Kommentarer: 0
Eftersom jag kollade på Doctor Who och Supernatural non-stop igår, gjorde jag lite annat idag. Jag har t.ex läst opublicerade berättelser av fristående författare på internet. Jag ger oupptäckta skribenter en chans att sprida sina stories över sociala nätverk. Hahahahhahahahahaahahahahhaha, skojar bara....jag har bara läst Rated M fanfictions hela dagen.
 
12.  PJatO by *burdge-bug (Percy Jackson, Annabeth Chase och Grover Underwood)
 
11. DocteurWhoRoryW by ~Lun-art (Rory Williams, Doctor Who)
 
10. The trio goofing around by ~yethro (Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger)
 
9. FinnMertens by ~Wthe (Finn, Jake och Linchen, Äventyrsdags)
 
8. afternoon by ~godforget (en sovande John och en sexig Sherlock, Sherlock)
 
7. BacktoBack by ~pussy-cat90 (Fionna och Marshal Lee, Äventyrsdags)
 
6. Okänd (den elfte Doktorn, Doctor Who)
 
5. Superwholock by vetej? (John, Sherlock, Sam och Doktorn shippar Dean och Castiel)
 
4. 10 and 11 by Nicolien Beerens (den elfte Doktorn och den tionde Doktorn)
 
3. by en underbar, men okänd person (Castiel kramar Dean och yeeeeesssss, Supernatural)
 
2. sketch by 5pips (John och Sherlock som det ska vara)
 
1. Chewbacca on a Squirrel Fighting Nazis by TylerEdlinArt (Jag vet inte vad jag kan tillägga på denna bilden...)

Jag borde inte få vara ensam hemma.

Den 2013-03-22, kl 00:01:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 2
Jag kan inte vara hemma själv. Jag gör inga läxor eller städar eller diskar eller något bra alls. Det enda jag gör är att titta på tv-serier och skrika åt min dator och prata med mig eller typ stolar och andra döda saker. Som t.ex liken i min garderob.
 
Jag har blivit galen nu. Det enda jag har i mitt huvud är tidsresor och demoner. Och då menar jag inte tankedemoner, utan riktiga själätande demoner. Hur kommer det sig att man alltid börjar tänka på de värsta sakerna när man är ensam hemma i ett stort mörkt hus mitt ute på landet? Känner ni igen er? Klart ni gör. Jag menar, en vanlig kväll med mina föräldrar i huset skulle inte ens demontanken dykt upp. Men ju tystare det är, desto mer tänker jag. Vilket är positivt i sig därför jag skriker ut svaren på problemen i tv-serierna innan karaktärerna listat ut dem! Då känner jag att jag verkligen är en del av något. Speciellt om jag kan ventilera mina tankar efteråt med andra människor. Synd bara att ingen annan i hela fucking Sverige kollar på Doctor Who. Ah, där kommer det underbara internet in! Huvudvärk, aj, måste sluta tänka.
 
Jag började kolla på Supernatural säsong 4 i morse (!!!!!) och är just nu på säsong 6 (!!!!). CASTIEL OCH DEAN ÄR DEN STÖRSTA OTP JAG NÅGONSIN HAFT! Jag måste titta vidare nu därför detta dödar mig!
 
 
 
 
image

Review: Last Day of the Dinosaurs: A Storm is Coming | DINOSAURIER ÄR AWESOME!!!!

Den 2013-03-21, kl 15:05:26
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
Detta är en 43 minuter lång dokumentär om Dinosauriernas tre sista veckor på jorden. Berättaren, Bill Mondy, tar oss med på en resa som börjar dagen då Chicxulub-kratern skapades till dagen då den sista ursprungliga dinosaurien dog. Filmen blir aldrig "tråkig" eftersom utvecklingen av naturkatastrofer fortsatte i flera omgångar. Från 600 grader hetta, till stora sandstormar, till skogsbränder, till jättetsunamis, till hungersnöd. Detta pågick utan paus. Non-stop. I flera veckor.
 
 
Filmen ser fantastisk ut eftersom alla dinosaurier är gjorda med animationer som är väldigt verklighetstroende. Dinosauriemodellerna kommer från Clash of the Dinosaurs och är återanvända i detta program. Vi får träffa Parasaurolphus, Deinonychus och Sauroposeidon, och få veta mer om deras öde. Samt får vi fakta om de kända Tyrannosaurus, Triceratops, Ankylosaurus och Quetzalcoaotlus.
 
 
 
Dinosaurier är ascoola! Så om du vill se mer kan du kolla på Clash of the Dinosaurs eller Dinosaur Fight Club.
 
 
Här och här ovanför kan ni kolla på filmen online, men jag varnar er för reklamerna. Putlocker är den bästa internettjänsten för tv-serier, men jag brukar få gå igenom minst 4 pop-up fönster innan jag kommer fram till avsnittet.

Review: Wallflower | Filmen är lika bra som boken.

Den 2013-03-19, kl 23:18:00
Filed in Böcker | Kommentarer: 0
 
Handling:
Charlie är en outsider. Han är inte den största tönten i skolan och han är definitivt inte den populäraste killen heller. Han är blyg, inåtvänd, otroligt smart för hans ålder och väldigt socially awkward. Charlie försöker leva sitt liv samtidigt han vill försvinna från det. När hans vän, Michael, tog självmord blev Carlie tillsagd att skriva anonyma brev för att uttrycka sina känslor. Genom dessa brev får vi följa Charlie när han upptäcker en tonårsvärld av första dejter, blandband, nya vänner, sex, droger, familjeproblem, Rocky Horror Picture Show och bortglömda minnen. Detta är en berättelse om hur det är att vara en wallflower; när man ser saker, håller tyst om dem och verkligen förstår.
 
Tankar:
Jag ville först inte skriva om denna bok därför det känns som om vad jag än skriver kommer det inte göra boken rättvisa. Varje nytt brev från Charlie överraskar mig och storyn rullar på som den aldrig kan sluta. Charlie är otroligt medveten om andra människor. Han undrar hur många människor som har läst de böcker han har läst. Lyssnat på alla låtar han älskat. Och hur många som tyckt om den där söta tjejen han tycker om. Sådana grejer går jag runt och tänker på nästan hela tiden, och det var i den stunden som jag blev kär i Charlies karaktär.
 
Filmen Perks of Being a Wallflower kom ut 2012 och Stephen Chbosky (som också skrivit boken) var regissören. Jag är glad att Stephen skrev filmmanuset för det blev awesome! Logan Lerman, Emma Watson och Ezra Miller spelar huvudrollerna och jag älskar alla. 
 
 
image
 
 

Nya Doctor Who posters!!!!!!!

Den 2013-03-19, kl 14:52:33
Filed in Tv-serier | Kommentarer: 0
De nya är riktigt coola! Matt Smith och Jenna-Louise Coleman ser galet snygga ut och jag ser fram emot de nya avsnitten som fan! Men det är ändå ganska hemskt. Därför Doktorn ser mycket allvarligare ut på de nya posters i jämförelse med de gamla. Han börjar bli som den nionde och tionde doktorn var precis innan de rekarnerades och det gör mig orolig. Detta kan vara Matt Smiths sista säsong som Doktorn och även om jag ser fram emot nästa doktor (hoppas på en kvinnlig eller en rödhårig karaktär!), är Matt min första doktor och jag vill inte förlora honom. Och om jag känner Steven Moffat rätt kommer jag förlora honom...
 
 The Bells of Saint John | Säsong 7 | Avsnitt 7 | 30 mars 2013
 
 The Rings of Akhaten | Säsong 7 | Avsnitt 8 
 
 Cold War | Säsong 7 | Avsnitt 9 
 
 Hide | Säsong 7 | Avsnitt 10
 
Dessa är de första 5 posterna ur säsong 7!
 
 Asylum of the Daleks | Säsong 7 | Avsnitt 1 | Favoritavsnitt!
 
Dinosaurs on a Spaceship | Säsong 7 | Avsnitt 2 | Det är dinosaurier! På ett freaking rymdskepp!
 
A Town Called Mercy | Säsong 7 | Avsnitt 3 | Vilda västern!
 
The Power of Three | Säsong 7 | Avsnitt 4 | Jag gillar denna eftersom man får se allt ur Amys synvinkel.
 
The Angels Take Manhattan | Säsong 7 | Avsnitt 5 | Så. Många. Tårar.

Nyheter för idag!

Den 2013-03-17, kl 07:13:16
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
Andra dagen på bågskytte SM.
Tredje dagen i Stockholm.
 
Jag ska inte skjuta idag pga olika anledningar, så just nu myser jag i kusinernas soffa och väntar på att vi ska åka till hallen.
 
Kan avluta med två saker:
1. Carrie Fisher ska vara med i de nya Star Wars filmerna. Jag har ingen aning om vad hon ska spela, bara att hon ska vara med i den. Det kanske blir en sån där Miley Cyrus/High School Musical-grej. Ni som fattar vad jag pratar om; vi förstår varandras lidande.
 
Artikel om du vill läsa mer
 
2. Disney ska inte göra några fler 2D animationsfilmer. De kallar det "en ny era" eller nåt. Jag mår dåligt bara av att tänka på det. Jag vill skrika! Orkar inte! Blarghblarhgblargh...
 
Artikel om du vill läsa ännu mer

Barnprogram: Gnomen som förstår

Den 2013-03-14, kl 20:48:54
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0

På senaste tiden har jag tittat på Cartoon Network ganska mycket. Det är som om en osynlig kraft drar min rumpa till tevesoffan och trycker på kanal 94 på fjärrkontrollen. Jag tycker att det är ett riktigt slöseri med cool magnetkraft, egen åsikt bara. Jag kollar mest på Powerpuff Pinglorna, Dexters Laboratorium, Ozzy och Drix, Ben 10, Äventyrsdags, Fosters Hem för Påhittade Vänner och Grymma Sagor med Mandy och Billy. Eftersom jag alltid skrattar till dessa program.

 

 

Jag vill prata om en ledsam sak. Senaste avsnittet av Powerpuff Pinglorna jag såg hette "See me, feel me, Gnomey" som var ett specialavsnitt. Avsnittet var en musikal om när alla skurkar slår ihop sig för att terrorisera Townsville och pinglorna åker till undsättning. Men detta avsnittet vinner inte flickorna och efter ett hjärtkrossande låtnummer där de sjunger i spöregn om att vara utstötta, träffar de en gnom som säger att han kan hjälpa de om de ger honom sina superkrafter. Först är de emot idén fullständigt! Men efter ett tag säger de att det skulle bli bättre om de var normala och gör dealen. De ger gnomen deras krafter och gnomen håller det han lovat och sedan försvinner han. Och kvar bli flickorna. Kraftlösa, blåslagna och normala. Avsnittet är slut och jag storbölar.

 

 

Sanningen om att man blir accepterad när man är som alla andra, är en dyster tanke. Det är ju så enkelt att go with the flow och vara en i mängden! Varför skulle man vilja sticka ut? Man hittar ju helt klart människor att umgås med och som accepterar dig för den du är (därför du är precis som dem).

 

Men det är så smärtsamt! När man anpassar sig till andra är man inte sig själv. Om du ljuger för andra, ljuger du för dig själv. För vilkens skull lever du egentligen för? Varför skriver du? Varför målar du? Varför bakar du? Varför sportar du? Varför behåller du dina superkrafter? För DIN egen skull!

 

Detta är inte att vara självisk. Detta är att hitta ett liv och vara lycklig med det. Bara då kan du glädjas med andra i din omgivning. Så var fri! Var dig själv! Ge inte upp när du har en svacka i ditt liv! Och andra starka slagfraser! Du ju har alltid en professor till pappa som av misstag råkade ge dig superkrafter när han skapade dig i ett labb och han älskar dig för det! Fast detta gäller förstås bara om du är en Powerpuffpingla.....vilket jag hoppas att du är, va?

 

 

 

Craig Mccracken,

 

 

...men du har ett coolt efternamn.


Svar på Oceans inlägg om "Walt"

Den 2013-03-13, kl 20:25:00
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 1
Oceans inlägg!
 
Ja, det är sant att filmen Walt inte existerar. Den kommer aldrig existera, med Ryan Gosling i huvudrollen. Men det kommer faktiskt komma ut en film som handlar om Walt Disney.
 
Saving Mr. Banks är planerad att komma ut 2014 och den handar om inspelningen av Mary Poppins. Tom Hanks spelar Walt Disney och fantastiska Emma Thompson spelar P.L Travers, författarinnan till Mary Poppins.
 
Så svikta ej, min vän! Filmen om Walt Disney kommer att bli verklighet, i sinom tid!
  
 

Hej Anon!

Den 2013-03-13, kl 19:30:58
Filed in Anon | Kommentarer: 0
 
17 Gravity Falls GIFs To Brighten Up Your Day
 

PM av förvirrande natur

Den 2013-03-13, kl 07:00:54
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Min medialärare uppmanade mig att skriva mer personliga grejer här på min blogg. Anledningen varför är att ni som läsare kan få en bild av mig även om jag inte vill prata om mitt liv. Så från och med nu ska jag då och då slänga in lite pm här och var. Läs det inte om ni inte vill. Jag lovar, det kommer inte bli fantastiskt.
 
Idag kommer det bli en rolig dag för idag tar jag mitt första steg in i framtiden. Nej, jag menar inte den coola framtiden med jetpack, hologram och hover boards. Jag menar min vanliga framtid som handlar om sommarjobb och svett träning på gym. Nu gjorde jag mig själv ledsen när jag insåg att hover boards inte existerar. Men ja, vi har 2 år till på oss till 2015!
 
 
Jag undrar om detta var personligt nog? Jag har trots allt avslöjat mina drömmar och framtidsplaner. Det räcker, tycker jag. TJO!
Juste, en bild på mig själv också...Hoppas denna blir fin!
 

Review: Matchad | I want to break free! *epic gitarrsolo*

Den 2013-03-12, kl 22:12:41
Filed in Böcker | Kommentarer: 1
 
17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr folket. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt, övervakat och omhändertaget. Cassia har sett fram emot sin bankett hela sitt liv. Ikväll ska hon få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv. Vem har Samfundet matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion? Cassia har alltid litat på Samfundet och vet att de kommer fatta rätt beslut för henne. Så när hennes bästa väns, Xander, ansikte dyker upp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi på skärmen, innan den släcks ner helt. Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda? Detta är en berättelse om en framtid där allt är perfekt, men inget är som det ska vara. 
 
 
Jag är ett stort fan av dystopiböcker. Framtiden är fylld av sjukdomar. Städer står i lågor. Människor är snart utrotade. Vanliga saker liksom! Utopiböcker är inte riktigt mitt forté, men den här boken är fantastisk! (btw betyder "dystopi" en framtid som är mörk och omöjlig. En "utopi" betyder ett perfekt framtidssamhälle utan problem.) Ingen utopibok jag har läst har slagit denna eftersom serien fokuserar på den förlorade kulturen. När Samfundet tog makten införde de något som heter "De Hundra" som innebär att kulturen hackades ner. Det är bara 100 böcker som är tillåtna, 100 sånger, 100 målningar, 100 dikter osv. Om man blir påkommen med att skapa blir man skickad till De Yttre Provinserna för att dö. På det sättet sorterar man ut Avvikelser ur samhället.
 
Jag tror inte att man förstår hur mycket man saknar möjligheten att kunna ta egna beslut innan det försvinner från en. Att få hela sitt liv förberett av andra människor. Och att inte ens kunna kontrollera ens egna tankar, är saker vi inte ens överväger. Sånt vi inte ens tänker på. Det hemska är att denna utopin är till synes okej. Samfundet känner dig som person. Tar hand om dig och din familj. Det fattar rätt beslut åt dig. Det enda du behöver göra är att ge bort din frihet. Och vad jag har lärt mig från denna boken är att man aldrig ska byta bort sin frihet mot säkerhet. Gå aldrig lugn.

Top 5 | Reaktion på framtida filmer jag vill se

Den 2013-03-10, kl 17:19:23
Filed in Filmer | Kommentarer: 0
5. Jack the Giant Slayer (x)
image
Trailern sa att Ewan McGregor är oemotståndlig och många oneliners vid nära-döden-stunder kommer att inträffa. Vet inte.
 
4. The Host (x)
image
Jag vill se filmen för jag gav upp med boken efter kapitel 8. Det var för smärtsamt att läsa ord skrivna av Stephenie Meyer.
 
3. Oblivion (x)
image
Älskar färgerna! Morgan Freeman ser också cool ut. Tom Cruise är awesome. Jag bara behöver denna i mitt liv, ok?
 
2. Star Trek Into Darkness (x)
Benedict Cumberbatch!!!! Chris Bane!!! Zachary Quinto!!! Med framtiden, rymden, katastrofer, andra planeter och rymdskepp!!! KLARAR INTE AV ATT VÄNTA!!!
 
1. Iron Man 3 (x)
image
Vem älskar inte Robert Downey Jr?? Jag gråter varje gång jag ser den! Mitt hjärta gör ont! Jag gråter just nu! Älskar Ocean som ska ta med mig till bion! Min hjärna exploderar snart!!

a blogger's poem

Den 2013-03-09, kl 18:58:34
Filed in Sissela | Kommentarer: 0

i feel fine when i scroll down my dashboard

but then suddenly i start to recognize my surroundings

and i realize that i scrolled too far

that i scrolled down this exact path yesterday

an unstoppable self-hatred and despair comes over me

it buries me in angst and melancholia

i want to feel better so i press f5

because blogging makes me feel better

 

i will never leave this place.

 

image


"Jag Är Ledsen, Men Jag Tror Att Du Har Missförstått Feminism" av Sissela Sjöberg

Den 2013-03-09, kl 01:43:36
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Feminism är:
- Kvinnor som gör sina egna freaking val.
- Kvinnor som får samma möjligheter/bemötande/rättigheter som män.
- Kvinnor som är bekväma med vem de är och vad de vill bli.
- Kvinnor av alla former, storlekar, färger, religioner, samhällsstatusar och bakgrunder.
 
Feminism är inte:
- När någon, feminister inkluderat, säger åt kvinnor hur de ska bete sig.
- Kvinnor som hatar män.
- Kvinnor som skäms över vem de är och vad de vill bli.
- När kvinnor bemöts av strikta löjliga feministkrav som de måste leva upp till.
 
 
Pop Quiz! Vem är mest feminist?
1. Kvinnor som rakar sina ben eller kvinnor som inte gör det?
2. Kvinnor som bär smink eller kvinnor som inte gör det?
3. En kvinnlig brandman eller en hemmafru?
4. En kvinna som studerar läkarlinjen eller en kvinna som vill jobba på café?
5. En kvinna som är singel eller en kvinna som är gift?
 
Svar: FUCKING BÅDA TVÅ! Du kan göra vad du vill: raka dig/inte raka dig, gifta dig/vara singel, ha barn/eller inte. DET SPELAR INGEN ROLL! Om det var ditt val; GO FOR IT GIRL.
 
Pop Quiz 2! Är jag en feminist?
1. Tycker du att kvinnor ska ha samma rättigheter/möjligheter som män?
2. Gillar du att få bestämma vad du själv vill göra?
3. Tycker du att människor ska bedömas på deras kunskap/hjärta istället på om de har en penis eller inte?
 
Svar: Svarade du ja på någon av frågorna? GRATTIS DU ÄR EN REAL-LIFE FEMINIST.
 
 
Kvinnliga karaktärer i filmer och böcker etc:
Vet ni vad som är underbart? När en kvinnlig karaktär slåss med svärd, sparkar skiten ur skurkar och she is an independent woman who need no man. Och det är också fantastiskt när kvinnliga karaktärer blir kära, föder barn, älskar att laga mat och gör freaking te serviser av keramik! Men vet ni vad som suger? När media visar ett missförhållande mellan dessa två karaktärer. Och när media talar om för oss att karaktärer som saknar BAMF-moments inte är starka nog att överleva.
 
- Avsaknaden av Mulan-liknande karaktärer är sexistiskt, men det gör inte automatikt Askungen-liknande karaktärer sexistiska.
Vad jag menar med detta är att även om traditionell femininitet anses som fel, betyder inte det att den är sådan. Kvinnor ska få hitta ett yrke/hobby som de älskar att göra och inte bli begränsade av det faktum att yrket inte är "manligt/kvinnligt nog". Om du vill vara en pole dancer, en hemmafru eller en rymdbiolog, ska du få vara det. Bara om det är ditt eget val så är det ok.
 
        
 
Sammanfattning:
- Olika kvinnor har olika drömmar, olika mål i livet och visa sin stryrka på olika sätt.
- Bara för att en kvinna inte passar in i din mall av hur en kvinna borde vara, betyder det inte att hon är en anti-feminist.
- Feminism handlar om att man får göra sina egna val, inte att vara en svärd-fightande-singel kvinna.
- THE END.
 

Glad internationella kvinnodag!

Den 2013-03-08, kl 17:33:25
Filed in Historisk händelse | Kommentarer: 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag är alldeles för sömndrucken.

Den 2013-03-06, kl 22:21:39
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Jag hade tänkt att göra en massa olika läxor ikväll, men istället jag skrev en inlämning trippeldubbelt så lång som jag egentligen behövde. Bara för att dra ut på tiden liksom. Sedan kollade jag på ett avsnitt av Doctor Who, vilket visade sig vara ett misstag därför jag grät 5 hinkar med ångesttårar. Nu är jag helt avslagen och orkar inte gå upp till min säng därför jag är för trött för att sova.
 
 
Det är ingen jävla hemlighet att jag är duktig i skolan och gillar att göra läxor. Till exempel när jag var ung, fri och dåraktig - alltså för minst tre år sedan - förstod jag inte hur man ens inte kunde gilla läxor. (Du har tillåtelse att slå dåtida-Sissela i ansiktet. Jag gillar inte henne heller.) Det är ganska frustrerande att en gång har haft tankar som en lydig kyrkgosse och nu sover jag bort min liv med inbillade belöningstupplurar. Because I'm worth it! Nej, jag var nog born with it. Eller är det Maybelline. Idk.
 
Jag hade tänkt att ge pro-tips på hur man gör läxor, men sedan kom jag på att jag är långt ifrån ett PRO på den fronten. Jag hade också tänkt att förklara hur jag gör läxorna, läser mina böcker och tittar på mina tvserier samtidigt, och ändå ha tid över att scrolla 4 mil på mitt dashboard varje kväll. Men jag är för trött för att skriva.
 
Fast en sak har jag dock tänkt på och vill gärna dela med mig... Tänk om i en annan dimension, att vi skulle dricka alkohol för att bli nyktra? Som om vi alltid är fulla på vardagarna och på helgerna går vi på fester, dricker alkohol och har intelligenta diskussioner om t.ex den politiska och ekonomiska situationen i den Afrikanska Unionen. På morgonen dagen efter vaknar vi fulla och säger "Alltså, igår var en riktigt galen kväll! Jag var så nykter att jag tror att jag kom på botemedlet mot cancer."
 

Procrastination.

Den 2013-03-06, kl 14:31:00
Filed in Skit | Kommentarer: 0
Jag är så glad! Jag satte mig i biblioteket, drog av mig skorna (cause i'm that comfortable) och kastade en blick åt höger. Och där var den! Andra delen av Matchad-trilogin! Jag sprang i bara strumplästen bort mot den och kastade mig över mitt byte! Jag mår så toppen nu!
 
 
Ikväll ska jag bygga vidare på mitt kök som jag gör i Minecraft. Det är ett skolprojekt. Jag ska också kolla på Star Wars. Varför skriver jag ner allt här egentligen?
 
Här har vi för många Tumblrbilder:
 
 
 
 
 
 

Top 6 | Anledningar varför Mulan är awesome

Den 2013-03-04, kl 21:51:59
Filed in Topplista | Kommentarer: 0
6. Hon är ingen prinsessa
Mulan kommer från en familj utan en kunglig titel, och inte heller när hon gifter sig blir hon en typisk Disneyprinsessa. Hon är en vanlig flicka som vill skydda sin familj. En av hennes främsta karaktärsdrag är att hon är självständig. Människor försöker berätta för henne hur man är en kvinna, men hon vägrar acceptera det. Människor försöker skicka ut hennes skadade pappa i krig, men hon vägrar acceptera det också. Och hon står emot. Hon är inte den skönaste ungmö i landet och hon är damn proud of it. 
 
 
5. Hennes vänner är en drake, häst och en syrsa
Mulans vänner är djur. Och även när männen i armén gillar henne (eftersom de tror att hon är en man), vill hon fortfarande inte prata med någon annan än hennes djurvänner. Varför? Enligt hennes kultur är det förbjudet för en kvinna att tala i en mans sällskap. Hela hennes liv har vuxna snäst åt henne för att hon är för högljudd och olydig. Inte undra på att hon knappt har några repliker i mitten av filmen. Hon lär sig i att plikt är starkare än lydnad och i slutet bryr hon sig inte vad de andra tycker om henne, utan hon försöker göra det som är rätt.
 
 
 
4. Shang är en perfekt man
Shang är fantastisk. Jag är helt klart kär i honom. Jag menar, han bryr sig inte om giftemål eller romantiska saker. Han letar efter godtkännande av sin far och kunna leda sina män i krig på ett rätt sätt. Och sedan slår Ping (aka en förklädd Mulan) ner och man ser gay-paniken i Shangs ögon! Han blir helt klart kär i Mulan redan innan han får reda på att hon är en kvinna! Och i slutet när The Big Kiss® skulle ha inträffar blir han alldeles för nervös och sedan följer han efter henne hem och blir nervös där också! Han är galet sexig. (Jag vet att han är en tecknad karaktär ur en Disneyfilm. Jag är också förvirrad.)
 
 
3. Mulan låter inte männen förtrycka henne
Några kritiker sa att denna filmen inte hade en "rätt feministisk anda" eftersom Mulan var tvungen att klä ut sig till en man för att bli accepterad och hitta sig själv. Men hallå, detta är en karaktärsutveckling. Hur ska en karaktärsutveckling existera om inte karaktären får chans utveckla sig??? Hon klär ut sig till en man för att bli accepterad av samhället, men hon hittade sig själv när hon insåg att trots om hon är en kvinna, kan hon göra riktigt coola saker. 
 
 
2. Hon räddar Kina
Vad gjorde Askungen? Hennes prins hittade henne, yaay. Vad gjorde Snövit? Hennes prins kysste henne, yaay. Vad gjorde Pocahontas? Hon räddade livet på en man, yaay. Vad gjorde Mulan? Hon räddade fucking Kina, jo det är något att skriva i sitt CV!
 
 
1. En fullständig karaktärsutveckling
Mulan har en fullständig karaktärsutveckling från början till slut. I början är hon en förvirrad, klumpig flicka som gör vad människor säger åt henne att göra. Hon vet inte vem hon är eller vad hon ska göra åt sitt liv. Hon är ett vrak. Men med små babysteg utvecklas hon som karaktär. Hon växer, blir starkare och smartare. Tillslut gör hon något, inte för att någon annan sa åt henne att göra det, utan för att hon vet att det var rätt sak att göra. (Hon inser också att hon inte behöver göra saker ensam. Hon kan ha en man som älskar henne vid sin sida och ändå vara sann mot sig själv.) Voila! En fullständig och värdig karaktärsutveckling! Galet snyggt gjort, Disney!
 
 
 

Review: My Mad Fat Diary | "Broken people fall to bits sometimes thats what they do."

Den 2013-03-03, kl 20:27:37
Filed in Tv-serier | Kommentarer: 0
 
My Mad Fat Diary är en brittisk teveserie som kom ut förrförra månaden. Serien är baserad på boken med samma namn och den är skriven av Rae Earl. Denna boken är en samling av Raes gamla dagböcker hon skrev när hon var tonåring. Rae är en överviktig, blyg tonårstjej med tvångsbeteende. Och tro inte att berättelsen bara är en massa; bu-hu jag mår så dåligt! Rae är killgalen och pinsamt charmerande, och den blandningen leder oftast till obekväma situationer. Det finns 6 avsnitt i första säsongen (jag är på avsnitt 3) och det kommer komma en säsong 2 inom snar framtid. 
 
 
Jag hittade denna serien när en av mina Tumblr-vänner rebloggade ett foto och jag började kolla för några timmar sedan. Varför jag tycker att man borde ge MMFD en chans är på grund av Rae. Hon är en fantastisk karaktär. Hon är en trasig person med ett stort hjärta och en ännu större rumpa. Rae kämpar med att vara normal och passa in med sina perfekta vänner. Man kan tro att Rae är den trasigaste personen i henne kompisgäng, men jag tror att allt är en fasad och hennes vänner är lika rubbade som hon är. Detta är en berättelse fylld med sexiga karaktärutvecklingar. Detta är en rå verklighet. Jag älskar råa verkligheter. Ska helt klart se färdigt säsongen ikväll.
 
  
 
 
Detta är Raes kompis, Trix. En av mina favoritkaraktärer. 
 
Avsnitt 1: 

Icon Pop Quiz!

Den 2013-03-02, kl 20:28:00
Filed in Spel | Kommentarer: 0
Jag ska kasta mig tillbaka till teven för att kolla vidare på Melodifestivalen, men först vill jag berätta om ett spel Agnes visade mig idag; IconPopQuiz. JAG ÄR KÄR!!!
 
 
 
1. Ok, först öppnar du spelet och trycker på PLAY. Min bakgrundsbild är sexy.

 
 
2. Efter man valt en kategori (t.ex film) ska man börja spela.
 
 
3. Man trycker på en ikon och gissar vilken film bilden förtäller och skriver in det!
 
 
4. Varje bild/ikon är snyggt ritat som föreställer en känd scen i filmen eller ett visst signament för individen i fråga. Det är en riktigt roligt gissningsspel och alla i min familj älskar att sitta och flumma om bilderna och dumförklara varandra.
 
 
5. Det finns 4 kategorier att välja mellan: Film/TV, Kända Människor, Karaktärer och en kategori som är speciell för denna månaden. Just un är kategorin Romantiska Filmer.
 
 
6. Ju mer man gissar rätt desto fler nivåer kan man låsa upp!
 
Det är allvarligt roligt och jag tycker att ni ska testa det! 5 av 5 toasters! OK SES
 

Blixtnedslag av medvetenhet

Den 2013-03-01, kl 21:07:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Har kommit fram till ännu en milstolpe i mitt liv då jag undrar vad jag gör, vad jag borde göra och vad jag vill göra. (btw är den rubriken ett otroligt komplext spegling av detta inläggets ambitiösa mästerstycke. lolz)
 
Förra gången detta hände (för inte så värst länge sedan) gick jag runt i skolan varje dag i en panikchock om att mitt liv kunde se bättre ut om jag bara fattat andra beslut vid vissa tidspunkter. Jag brydde mig för mycket helt enkelt.
 
Just nu är jag i en sorts stum chock. Jag är mig själv och gör jag normala coola saker och BOOM, helt plötsligt slår blixten ner i mig och jag blir medveten om mitt liv och hur patetiskt det ser ut för andras perspektiv och jag kan se min framtid som en upplagd storyboard framför mig. Och i nästa sekund är det ok igen och jag är nöjd med mitt liv och vart det är på väg.
 
Det är skumt. Jag mår inte dåligt av dessa blixtnedslag i huvudet eftersom jag vet att jag inte behöver ta några livsbeslut på ett tag, men det är sådana skumma tillfällen då jag måste stanna upp och säga "the fuck just happened? Jag mår ju bra? Mitt liv är ju bra? Jag har inte ens rätt att tvivla på mitt eget välmående eftersom jag (tyvärr) mår bättre än vad vissa andra i min ålder gör." Det är skumt.
 
Jag tror att jag är för självmedveten och bryr mig för mycket. Jag hoppas det går över som det gjorde förra gången. Jag vet att det kommer gå över. ...hm, det låter som om jag kommer hantera Den Riktiga Världen galant, när jag väl kommer ut i den.
 
 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide