Lets analysera Sagan om Ringen!

Den 2013-11-27, kl 17:07:01
Filed in Böcker, Facinerande, Filmer | Kommentarer: 1
Just nu kollar jag på Sagan om Ringen: Härskarringen (därför jag älskar den, duh) Och jag behöver skriva av mig lite.
 
Frodo och Bilbos relation: När man tänker efter är Bilbo Baggins den bästa fadersfiguren Frodo kunnat ha. För er som inte vet dog Frodos föräldrar när han var 12 år. Dem drunknade under en båttur och ingen ville ta hand om Frodo efter det, förutom Bilbo (som inte ens var hans släkting).
 
Bilbo gav upp sina äventyr för att bli en heltidspappa och lärde Frodo allt han visste. Han fick honom att drömma och tro att han kunde göra mer än att stanna i Fylke och bosätta sig. Han gav Frodo hopp. Det är därför Frodo kastar sig ut i vildmarken när Gandalf säger att han måste lämna Fylke. Han ville vara precis som sin hjälte, Bilbo Baggins. Han tog t.o.m Bilbos efternamn och säger stolt att han är en Baggins från Fylke därför Bilbo lärt honom det.
 
Det är därför scenen när Bilbo ger sig av utan att berätta det för Frodo, är så sorglig. Därför Frodo litade på att Bilbo skulle ta med honom på hans nästa äventyr, men han gjorde inte det. Han svek Frodo och lämnade honom ensam i ett tråkigt liv, utan någon att lita på förutom sin vän, Sam Gamgee. Frodo tar Ringen till Rivendale pga att han vill vara Bilbo, men han tar på sig uppdraget att ta Ringen till Mordor för sin egen skull. Att han är trött på att drömma om Bilbos äventyr och faktiskt göra det. + att Ringen manipulerade och skadade honom till vansinne.
 
http://static.guim.co.uk/sys-images/Film/Pix/pictures/2009/8/20/1250770353296/The-Lord-of-the-Rings-The-001.jpg
 
Varför Sam är den sanna hjälten av trilogin: Sam räddade Frodo om och om igen under hela resan. Vilka faror de än stötte på var Sam alltid där för att skydda sin bästa vän. Kärleken mellan dessa hober är gentemot gränslös. Efter kriget gifte sig Sam med Rosie och när Rosie dog, gav Sam Frodos bok till sin dotter Elanor, lämnade Fylke och seglade över havet för att hitta Frodo igen. Efter 60 år saknade han fortfarande sin vän och såg sig själv som hans beskyddare.
 
Sam var ringbäraren som gav upp Ringen lättast och helt frivilligt. Han ansåg sig själv som Frodos batman (en batman är en person som springer ärenden, lagar mat och bär väskor åt sin överordnade). Tolkien själv sa att Sam var soldaten i brödraskapet. Och därför tycker jag att han är den sanna hjälten i berättelsen.
 
 
Varsågod om du vill diskutera mer om Sagan om Ringen. Jag är öppen för tankar. Jag och Sagan om Ringen har ett profond bond så jag vet vad jag snackar om.
 

Biotajm | Thor: The Dark World

Den 2013-11-17, kl 18:39:49
Filed in Biotajm, Filmer | Kommentarer: 0
Jag tycker verkligen synd om människor som fortfarande tittar in på min blogg varje dag för att se om jag lagt upp något och ser att jag suger. Jag såg Thor - The Dark World för inte så jättelänge sedan. Vad tycker jag om denna Marvelfilmen? Ett.fucking.mästerverk. Den var så mycket bättre än vad jag någonsin önskat mig att den skulle vara!
 
Vi koncentrerar oss på karaktärerna. Jag älskade Thors nya, vuxna utseende. Han är nästan motsatsen till hur han var i ettan. Han har växt upp och tänker först innan han gör saker. Jag tror att vetskapen om att sin bror ursprung, kampen i New York med Avengers och sin relation med Jane Foster har förändrat han synsätt helt och hållet. Han är mognare, försiktigare och har andra prioriteringar. Men instinkten om att lita blint på Loki har inte försvunnit, vilket är bra därför Thos älskar sin bror och jag vill aldrig att det ska förändras. Vet ni vad som är sexigare än en riktigt väluttänkt karaktärsutveckling? Inget.
 
Loki...Loki Loki Loki. Loki. Hans sårbarhet och ilska har gjort honom blind. Hela sitt liv har han försökt vara sin Odins favorit att han har missat helt att han alltid varit Thors favorit. Och inte ens i tredje filmen ser han det. Han ser inte att hans bror vill honom väl och att han vill att det ska bli som förr. Men Loki vill inte att det ska bli som förr. Hans sår är för djupa, så han fortsätter sätta sig emot andras förväntningar på honom. Han vill inte göra något rätt. Han är en liten skit och jag älskar honom.
 
Jane Foster. Hon fick spela the damsel in distress i denna filmen, men jag tycker att hon lyckades ganska bra! Hon blev nästan dödad ett tjugotals gånger, men hon räddade dagen lika mycket och hon stod för ca 75% av kampen mot skurken. Hon förtjänar en riktig amerikansk applåd *börjar klappa händerna långsamt, klappar snabbare och sedan joinar ett helt bifall av appplåder in*.
 
Frigga var fantatisk. Hon är den enda (förutom Thor) som älskar Loki och skulle göra allt för honom. Hon var bron mellan sin son och man, och hon har höga förhoppningar om dem båda. Hon tror verkligen på Loki om att han kan bli bättre (till skillnad från Thor som vet att Loki aldrig kan göra bot eller känna ånger). Frigga var den viktigaste individen i Lokis liv och det kan man verkligen se pga olika händelser. Det är bara grymt det som manusförfattarna gjorde. Satan...
 
Over all, detta var en fantastisk bra film. Detaljerna var noga, relationer utvecklades och drömmar krossades. Malekiths motiv var väl uttänkta och de kändes inte tvingade på något sätt. Den hade humor och ett par riktigt bra efterscener! THIS MOVIE I LIKE IT
 
image

Mitt höstlov i bilder och Youtubeklipp

Den 2013-11-05, kl 21:55:55
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Maskeradfest, slapplov, släktträff, myskväll, besök på Statt, premiär för Natti, biotajm och käftsmäll av verklighet
 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide