Lets analysera Sagan om Ringen!

Just nu kollar jag på Sagan om Ringen: Härskarringen (därför jag älskar den, duh) Och jag behöver skriva av mig lite.
 
Frodo och Bilbos relation: När man tänker efter är Bilbo Baggins den bästa fadersfiguren Frodo kunnat ha. För er som inte vet dog Frodos föräldrar när han var 12 år. Dem drunknade under en båttur och ingen ville ta hand om Frodo efter det, förutom Bilbo (som inte ens var hans släkting).
 
Bilbo gav upp sina äventyr för att bli en heltidspappa och lärde Frodo allt han visste. Han fick honom att drömma och tro att han kunde göra mer än att stanna i Fylke och bosätta sig. Han gav Frodo hopp. Det är därför Frodo kastar sig ut i vildmarken när Gandalf säger att han måste lämna Fylke. Han ville vara precis som sin hjälte, Bilbo Baggins. Han tog t.o.m Bilbos efternamn och säger stolt att han är en Baggins från Fylke därför Bilbo lärt honom det.
 
Det är därför scenen när Bilbo ger sig av utan att berätta det för Frodo, är så sorglig. Därför Frodo litade på att Bilbo skulle ta med honom på hans nästa äventyr, men han gjorde inte det. Han svek Frodo och lämnade honom ensam i ett tråkigt liv, utan någon att lita på förutom sin vän, Sam Gamgee. Frodo tar Ringen till Rivendale pga att han vill vara Bilbo, men han tar på sig uppdraget att ta Ringen till Mordor för sin egen skull. Att han är trött på att drömma om Bilbos äventyr och faktiskt göra det. + att Ringen manipulerade och skadade honom till vansinne.
 
http://static.guim.co.uk/sys-images/Film/Pix/pictures/2009/8/20/1250770353296/The-Lord-of-the-Rings-The-001.jpg
 
Varför Sam är den sanna hjälten av trilogin: Sam räddade Frodo om och om igen under hela resan. Vilka faror de än stötte på var Sam alltid där för att skydda sin bästa vän. Kärleken mellan dessa hober är gentemot gränslös. Efter kriget gifte sig Sam med Rosie och när Rosie dog, gav Sam Frodos bok till sin dotter Elanor, lämnade Fylke och seglade över havet för att hitta Frodo igen. Efter 60 år saknade han fortfarande sin vän och såg sig själv som hans beskyddare.
 
Sam var ringbäraren som gav upp Ringen lättast och helt frivilligt. Han ansåg sig själv som Frodos batman (en batman är en person som springer ärenden, lagar mat och bär väskor åt sin överordnade). Tolkien själv sa att Sam var soldaten i brödraskapet. Och därför tycker jag att han är den sanna hjälten i berättelsen.
 
 
Varsågod om du vill diskutera mer om Sagan om Ringen. Jag är öppen för tankar. Jag och Sagan om Ringen har ett profond bond så jag vet vad jag snackar om.
 

Kommentarer
Postat av: Lova

analysera mera! Hade det inte varit för sam hade jag spolat förbi alla scener med frodo varenda gång jag såg filmerna..
Men säg mig, är det lönt att se dom någon gång med kommentatorsspår? eller är det överkurs?

Svar: Allvarligt talat har jag aldrig tittat på kommentarerna för en film. En gång gjorde jag det, men stängde av det efter en kvart. Jag är den som kollar Behind The Scenes 9625687 gånger istället och gräver fram allt jag kan hitta från internet :D Du se ifall du är en kommentarmänniska själv, personligen är jag absolut inte det.
Lord and Master of the Universe

2013-11-27 @ 23:46:14
URL: http://mvhlova.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide