Jag blir kallad tjock av främlingar.

Har jag berättat om gångerna jag blivit kallad tjock av främlingar? Vi går igenom dem, shall we? Det var ju då den gången ett killgäng mitt på ljusa dan ropade "Fasisken, vad fet du e!" efter mig på gatan. Också den gången i ett omklädningsrum en tjej pekade omilt på mina bröst och sa «hängpattar». Och också när liten kille stirrade med stora ögon på min bakdel i simhallen, vände sig mot sin mamma och förklarade glatt "Stor rumpa!".

 

När man kan räkna upp alla gånger folk skrikit sådana saker efter en på sin hand, kanske du borde reflektera över några saker. Såklart, jag har berättat allt detta för min familj och vi har alltid skrattat som fan åt det för kom igen, det är himla humoristiskt! Men någon gång måste man stanna upp och tänka efter + lägga upp det på sin blogg. Är jag verkligen så tjock att totala främlingar känner sig manade att berätta det för mig? Jag menar, hallå! Jag bor i denna kroppen 24/7. Jag borde väl vara den som håller bäst koll på mina egna kroppsmarginaler? Who are you to tell me about myself??

 

Jag är faktiskt inte så tjock. Jag kan faktiskt vara riktigt smal i någon annans ögon. Det kanske är så att jag bara har oturen att stöta på människor som gillar att säga det dem ser? Människor som går igång på att använda ordet ”fet” och ”tjock”. Eller är det kanske för att jag ser ut som någon som kan «hantera» verbala trakasserier lättare än andra?

 

Vad det än beror på så är det trist.

 

För några veckor sedan retwittrade @hengris (kärlek till dig tjejen) det här:

 

 

...och jag håller med. Jag kan kalla mig själv tjock utan att mena det som en dålig sak. Därför det är insidan som räknas, mannen. Jag kan vara tjock och attraktiv. Och då är jag inte tjock eller attraktiv. Och inte heller attraktiv trots tjock.

 

Det var ett härligt sidospår, vi fortsätter!

 

Eftersom såååå många kallat mig tjock borde jag vara proffessionell på att hantera sånt här! Så hur gör man när människor påpekar sin storlek för en? Först tar man det coolt. Kan inte förlora min cool. Sedan skrattar man åt det. Därför det enda man kan göra i en sån situation är att skratta bort det. Strunta i att det hände. Gömma de dåliga känslorna och se den humoristiska delen av det hela.

 

Heh detta gäller såklart för småbarn. Jag nämnde dem tre killarna som ropade ”Fasisken, vad fet du ä!” efter mig? Jo, dem såg ut att vara 13 år och jag förlorade mitt cool helt. Jag kan ha ropat ”Ni kan ta era jävla skateboards utan fucking hjul och köra upp dem i era arslen.” tillbaka varav jag pekade långfingret till dem hela vägen uppför backen hem. Jag tror en av killarna sket på sig. Sissela Sjöberg; ger men till omogna trettonåringar sedan 1995.

 

Fett är blivit något tabu ämne. Det är inte rätt att kalla någon tjock längre. Det är inte längre ett adjektiv, utan en förolämpning. Det är fucking tragiskt. Jag tycker man kan prata om fetma utan att behöva sänka rösten eller bli obekväm. Många av mina vänner har fått stå ut med mina djupa samtal om normer och självförtroende och självkänsla som jag brukar ta upp under inflytande av alkohol. lol key.

 

Jag kan säga öppet att jag har många undantryckta känslor om min kropp som jag inte är stolt över, men jag ska fan inte säga att jag har ett problem med det. Jag vill hantera det själv, så såklart blir jag förbannad när andra lägger sig i och försöker "hjälpa till" utan att jag frågar efter hjälp.

 

Så ja, jag är väl tjock. Jag är väl kanske så stor att folk skriker saker efter mig på gatan. Eller kanske jag bara har oturen att stöta på människor utan hjärnor. VEM VET? Därför trots allt mitt snack om att man är attraktiv + tjock, ska man aldrig kalla någon tjock om hen inte går med på det. Den personen kan ha ett stort komplex över sin kropp och försöker fortfarande acceptera sig själv. Det är inte coolt att rubba personens uppbyggnad av sin självkänsla bara för att man själv inte bryr sig om man är stor eller ej. Fattar ni? Ja, kanske... detta inlägget hjälper mig bara avreagera mig. 

 


Kommentarer
Postat av: Anna - 100 pounds 100 days

Jag har aldrig förstått det där med att skrika elaka saker till folk som passerar på gatan. Det säger mer än dem än den som kanske har ett kilo för mycket på magen..

2013-09-13 @ 14:31:23
URL: http://hundredpoundshundreddays.blogg.se/
Postat av: Anon

Vad snackar du om? Du är ju en puma, grr

2013-09-13 @ 15:24:45
Postat av: Jenny

Okej för det första älskar jag din blogg.
För det andra, så beror nog alla dessa kommentarer du fått på att du råkat träffa idioter/folk som inte kan vara tysta. Jag är "tjockare" än dig men har nästan aldrig blivit kallad tjock i den meningen att jag skulle vara överviktig och att det skulle vara fel. Så det handlar nog bara om tajming. Du råkade gå på gatan den dagen skejtgossarna var på rop-humör och jag har lyckades undvika det. Bara en hypotes!

Svar: Exakt! Jag ser inte mig själv som överviktig eller någon som lockar till sig tillrop från främlingar, utan allt handlar om människorna som säger saker till mig. Det är inte mitt fel liksom :) (Älskar din blogg också btw så jag ska följa den från och med nu!)
Lord and Master of the Universe

2013-09-13 @ 16:21:18
URL: http://cestjenny.blogg.se
Postat av: Cecilia

Hej mannen!
1. As-awesome blogg
2. TIpsa om bra filmer, böcker, serier osv. Stalkade igenom din blogg lite igår, tankade ner alla du nämnde hehe. Men hjälp mig med mitt stalkande genom att göra ett samlat inlägg!
3. Hejdå

2013-09-13 @ 16:37:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide