Top 10 | Filmer: September Edition

Så det är ingen Secret Service hemlighet att jag gillar filmer och älskar att prata om dem också. För ett tag sedan (under Miley Mania) fick jag ett förslag om att göra ett samlat inlägg om mina favoritfilmer/serier/böcker. Och det handlar inte om Irland, så that i shall do!
 
Grejen med att göra sånthär är att man ändrar sig heeela tiden. Man hittar nya saker eller inser att det man gillade innan inte är så bra som man vill att det ska vara. Så här är Min lista av awesome filmer och varför jag tycker dom är awesome; September Edition:
 
10. Perks of being a wallflower
 
 
 
Helt klart en av de bästa filmerna från 2012. Logan gestaltar Charlie perfekt och man blir berörd av storyn. Du måste aboslut inte läsa boken för att älska denna filmen, men jag rekommenderar verkligen boken. Stephen Chbosky är ett geni.
 
9. Prinsessa på vift (k/a Roman Holiday)
 
 
Detta är en film som jag alltid tittat på. Audrey Hepburn var en fantastisk skådespelerska och Prinsessa på vift är en film alltid kan titta på och må bättre av. Jag tycker att alla borde se den någon gång.
 
8.Beautiful Creatures
 
 
Jag kan inte riktigt bestämma mig varför jag gillar denna film så mycket. Men påverkande faktor är helt klart huvudkaraktärerna och hur de klickar så snabbt. Därför karaktärerna pratar verkligen som riktiga människor och reagerar som riktiga människor gör när de är med om något övernaturligt. Om vi ska jämföra med Twilight (vilket man aldrig borde göra, men vi gör det ändå) så är det som om Twilight tvingar fram vissa repliker så handlingen kan utvecklas. Så är det inte i Beautiful Creatures. Hoppas du förstår med hjälp av den liknelsen. Det är helt enkelt en väldigt bra film.
 
7.Clueless
 
 
En av de bästa komedierna vi har på vår moder jord. Cher är så himla rolig. Hon är smart och omtänksam och innovativ och hon vill konsant bevisa sig själv för andra. Detta är en riktig klassiker. SE DEN.
 
6. Legally Blonde
 
 
Ännu en klassiker. Jag förstår mig inte på människor som säger att de inte gillar Legally Blonde? En kvinna är fast besluten att få tillbaka sin livs stora kärlek och går genom helvetets för att vara med honom. Vi följer hennes karaktärsutveckling då hon inser att hon är så mycket bättre än sin skitpojkvän och att hon kan uppnå sin fulla potential utan att vara en upplåst blondin. Hon måste bara tror på sig själv. Och hon är sann mot sig själv genom hela resan och ändrar aldrig sin personlighet för någons skull. Låter inte inte detta som den ultimata pick-me-up och feministfilmen?? Det är den.
 
5. Röjar-Ralf
 
 
Jag älskar allt med den. Animationen, karkatärerna, handlingen, vänskapen, plotten, plottwisten och slutet. Ibland känner jag att jag älskar den så mycket att jag inte ens behöver förklara varför jag älskar den.
 
4. Star Trek Into Darkness
 
 
Benedict Cumberbatch. Chris Pine. Zoe Saldana. Zachary Quinto. Jag behöver inte säga mer. Jag är en trekkie in i märgen.
 
3. Hungerspelen
 
 
Det jag älskar mest med Hungerspelen är hur sann den är mot boken. Jag tycker inte att en film ska vara identisk med boken eftersom filmen egentligen bara är en tolkning av manusförfattaren och det är inte rättvist att bedöma en bok efter en film. Titta bara på Percy Jackson och Monsterhavet *rycker till i ansitket och har krigsflashback*. Sidospår. Denna film är en sån hänsynsfull presentation av boken att det inte är sant.
 
2. Silver Linings Playbook
 
 
Denna film fick 99 nomineringar och vann 47 av dem. Helt jävla rätt. Världen förstår vad den snackar om för en gångs skull. Detta är en berättelse om två helt upfuckade personer som aldrig kommer hitta tillbaka till sig själva igen, men också om hur de inser att de inte behöver vara som alla andra och att det är okej att du inte är okej. Helt klart en av mina favoritfilmer of all times.
 
1. Les Miserables
 
 
Grejen med Les Miserables är att det alltid kommer vara min favoritberättelse. Det spelar ingen roll ifall dem sjöng för mycket i filmen eller att manusförfattarna missade alla komiska delar som kunde varit så himla sevärda (Nej, jag har inte läst den. Det är 7 volymer. No, thank you. Jag har läst adaptioner och mina favoritdelar i musikalen). Inget av det spelar någon roll eftersom handlingen är så komplex och har så många lager att jag skulle kunna sitta i timmar och analysera tills mitt huvud exploderar. Det är därför Les Miserables är etta.
 
Author's disclaimer: Bilderna kommer inte från mig. Det är bara att backtracka dem i Google om du måste ha källan.
P.S Star Wars, Tillbaka till Framtiden, Harry Potter och Sagan om Ringen (samt The Hobbit) fortfarande de bästa av dem bästa. Jag känner att jag inte behövde nämna dem eftersom de är självklara. Duh. D.S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide