Top 10 | Musik: September Edition

Jag älskar att göra topplistor (titta i min topplistatagg lol) så jag rullar väl vidare tåget med musik. Heh, detta är inte mitt forte. Jag menar, jag får härdsmälta om någon frågar mig om vilket musik jag lyssnar på. Don't. Ever. Do. It.
 
Jag vet inte varför det är så. Det kanske har något med att jag har fått för mig att man måste gilla en sorts musik för att vara cool och om jag inte svarar rätt blir jag banlyst från byn eller bränd på bål, eller nåt. Ja, jag lever under 1600-talet under häxhysterin. Håll käften.
 
 
 
10. Water - The Journals
När vi var i Dublin träffade vi på ett band som heter The Journals som spelar på olika barer runt om i staden. Deras musik är lite halvkass (jag kan säga sånt eftersom dom inte fattar svenska), men jag tycker det ger dem en viss charm. Jag lyssnade genom alla deras låtar på flyget hem och kan ha gråtit lite. Min favoritlåt är Water och man kan lyssna på resten av låtarna via soundcloud:
 
 
9. I Bet You Look Good On The Dance Floor - Arctic Monkeys
Jag tror inte att jag någonsin träffat någon som inte gillar Arctic Monkeys. Det är i alla fall omöjligt att nämna bandet i en konversation utan att någon vaknar till liv och ser fucking hoppfull ut. Min favoritlåt av dem just nu är I Bet Youlalalla... därför jag kan hela texten till den. "Javisst för texten är så himla komplicerad, Sissela! hööhöh." Käft.
 
 
8. Take Me Out - Franz Ferdinand
Döda mig inte nu, men Franz och Arctic går i samma stil och därför gillar jag båda. JAG VET INTE VAD JAG PRATAR OM JAG ÄR INTE BRA PÅ MUSIK. Vem bryr sig, jag gillar denna låten därför jag börjar alltid dansa när jag hör det. Jag sittdansar just nu. ...fan vad dålig jag är på musik.
 
 
7. Come And Get It - Selena Gomez
Ja, jag hör er. "Hur kan du sätta Selena Gomez som sjua?? Hur kan du ens ha med henne?? Yadidada...". Men nej. Detta är en lista av låtar jag gillar att lyssna på just nu. Ja, Arctic Monkey är 239154 gånger bättre än vår lilla Disneystjärna. Men det är inte det som är grejen. Grejen är att jag har en rätt att gilla Selena Gomez mer än Arctic, även om jag vet att de är mer talangfulla än henne. Så döm inte.
 
 
6. Things We Lost In The Fire - Bastille
Bastille är ett band som jag hörde första låten av och visste att jag kommer älska allt de gör. Det finns sån musik man vet att man aldrig kommer komma ifrån. Hur mycket man än kämpar emot. Jonas Brothers är också ett sånt band.
 
 
5. Runs In The Family - Amanda Palmer
Jag kan ha lyssnat sönder denna låten ett antal hundra gånger. Men grejen är att när det händer lägger jag bara låten på hyllan, väntar några veckor, tar ner den igen och lyssnar sönder den igen. Musikvideon är också så obehaglig att titta på så jag inte kan göra annat än att älska den.
 
 
4. Overkill - Motörhead
Ace of Shades är awesome och så, men knappast min favoritlåt. Overkill har ett tempo som drar med en, fast man inte vill (and trust me, jag ville inte). Jag har alltid lyssnat på AC/DC, men jag har aldrig vidgat mina vyer. Förrän jag stötte på Motörhead och var tvungen att leta reda på resten av influenserna också. Jag är helt klart underlägen på kunskap, men jag hoppas det nya albumet är bra (lol "hoppas", mer som "jag vet").
 
 
3. Burn - Ellie Goulding
Ellie fucking Goulding är en drottning. Hon är helt fantastisk. Jag har lyssnat på henne sedan jag vad 14 år. Och kommer troligtvis göra det tills jag dör. Och jag ska se henne i Stockholm med Ocean. När jag kommer ihåg detta brukar jag kasta upp mina armar i luften och skrika "MITT LIV??!!". 
 
 
2. Run Boy Run - Woodkid
Jag skulle egentligen velat skriva upp hela Woodkids platta, men regler är regler. Run Boy Run är nog min favoritlåt, men I Love You och Iron är också fantastiska. Musikvideorna är de coolaste någonsin! Helt klart bäst av de bästa!
 
 
1. Segertåget/Alla Som Inte Dansar - Maskinen
Igen. Jag kan inte välja en favoritlåt. Jag älskar alla (det finns undantag såklart, men whatever) och jag kan inte bara välja en. Så jag väljer de två låtarna jag hörde först: Segertåget och Alla Som Inte Dansar. Jag lyssnade på dessa låtar för nästan 5 år sedan. Jag var 13 år då. Wow. Tiden. Var är du? Jag fattade ju noll av vad killarna rappade om, mindre om vad rapp var. Det enda rapp jag hört innan dess var Eminem. Går jag på en nostalgitripp nu eller? Usch nej det vill jag fan inte!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide