Ett brev till Robin Williams

Den 2014-08-30, kl 20:11:55
Filed in Kärlek, Sissela | Kommentarer: 2
Jag tvekade med att lägga upp detta brevet därför den har några mörka sidor (eller ljusa, whoever du vill se det), men det känns viktigt att jag delar det. Och det känns viktigt att jag inte utelämnar några delar av brevet. Vet inte varför, det känns bara viktigt.
 
Kära Mr Williams,
 
Jag tror inte på ett liv efter detta. Jag tror i alla fall inte att vi i detta liv kan kommunicera med er i det andra (om ert liv överhuvudtaget finns...jag säger emot mig själv så mycket här). Jag tror inte på Gud eller karma eller en åttarmad elefantgud. Även om jag önskar att jag var religiös, kan jag inte vara det. Det finns inte i mig.
 
Så varför skriver jag till er? Om jag inte tror på att du fortfarande kan höra mig, varför ödslar jag tid på dig? Eller, ja varför ödsla fint papper på dig? Därför du var vacker, Mr Williams. Du var lycka. Du var en brinnande pir i ett stormande mörkt hav. Du var liv.
 
Jag vänder mig till dig därför du var levande, men du var döende. Inte i ålder, utan i själ. Du var lika döende som jag är just nu. Du var lika levande som jag är just nu och jag är inte levande, Mr Williams. Jag säger inte att jag önskar att jag var med dig. Jag vet inte vad jag önskar. Jag vet inte vad jag vill eller är eller gör. Det är så skrämmande, men jag känner mig inte rädd. Jag känner mig bara trött...av att inte veta vad trötthet är.
 
Det är svårt. Att känns så mycket, men samtidigt känna så lite. Du förstår nog. Det är därför jag skriver till dig. Du förstår...nog.
 
Ord. Ord är det vi har, Mr Williams. Orden ska få oss att känna oss levande. Få oss att drömma. Men ord är bara starka om personen som läser dem känner sig delaktig. Om orden träffar dom hårt i magen, då har orden gjort sin roll. Som du själv sa en gång, om orden rinner ner i läsarens hals som honung, det är bara då orden gör någon skillnad. Annars har dom ingen mening. Då kan de lika gärna förbli osagda.
 
Mr Williams...o captain my captain...du är borta och bara dina ord finns kvar. Dina ord som har etsat sig fast innanför min ögonlock. Dina ord som har skjutits in i mitt hjärta så hårt att jag fått ett gapande hål i bröstet. Dina ord som har runnit ner som varm honung i min hals och lämnat brännblåsor i min strupe.
 
Därför du förstår, Mr Williams, jag vill vara stark. Jag vill vara en sten, nej ett berg. Jag vill vara fast på en plats. Jag vill vara orubblig. Men det är inte lätt att vara ett berg när jag blir så lätt knäsvag. Ord gör mig vek, känslor slår omkull mig och kärlek gör ont inombords. Jag är inte stark, Mr Williams. Tvärtom, jag är svag. Även om jag önskar att jag var stark, kan jag inte vara det. Det finns inte i mig.
 
Du var så levande. Jag är så levande. Du är så död. Och jag är så döende. Är det så det alltid kommer vara eller kan vi ändra det på något sätt? Finns det en annan utväg? Kanske inte. Jag måste bara fortsätta "carpe diem"? Jag har blivit given en liten gnista galenskap och jag inte får förlora den va? Det var du som sa dom sakerna...är de orden ens sanna eller sväljer folk dom med hull och hå därför det var du som sa det? Spelar det någon roll egentligen?
 
Ord är det enda vi har, Mr Williams. Du och jag. Ord är vårt övervinnerliga vapen som gör andra starka, men de gör oss så otroligt svaga.
 
Du är saknad.
 
Varma hälsningar,
Sissela.
 
 

Kaj & Jag i trafiken

Den 2014-08-20, kl 13:39:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Igår tog gjorde jag mitt kunskapsprov och min körprov, och jag blev godkänd!
Det har verkligen rullat på de senaste veckorna. Och när jag säger "rullat på" menar jag att hjulen varit fyrkantiga och jag har haft backen i ca 60% av tiden.
Jag ska inte ljuga om min körupplevelse och säga att allt varit finfint. Jag grät nästan varje körlektion. Jag grät innan, jag grät efter och jag grät t.o.m några gånger medan jag körde. Jag har gråtit så mycket på sista tiden varit på gränsen till tårar hela tiden. I förrgår tittade jag på en film som jag älskar mer än livet (DIVERGENT) och jag bröt ihop när jag såg titeln på skärmen. Igår när jag satt i vänterummet innan kunskapsprovet började jag tänka på sushi och jag var tvungen att torka en tår. Så himla känslig. Så nära bristpunkten hela tiden.
 
I alla fall, tillbaka till min körupplevelse. Under pluggandet har det funnits en ståndpunkt jag gått till för att söka stöd och hjälp. Min körbok. Du & Jag i Trafiken.
 
 
 
Eller ja, kanske inte riktigt. Min körlärare heter Kaj och en gång var jag så frustrerad på mig själv att jag döpte om min bok till Kaj & Jag i Trafiken i protest.
 
Denna bok har följt med mig på äventyr hela sommaren och eftersom jag klarade min uppkörning är jag helt klart den bästa personen att ge råd till dig som fortfarande pluggar.
 
1. Man måste alltid ha igång läsandet. Varje gång du har en ledig stund kan du ta upp boken. Jag hade med den på bussen och till stranden....visst, jag använde boken som kudde men......ja.
 
2. Min bok har följt med till Karlstad, Hamrånge, Norrköpning, hem och Norrköping igen. Jag öppnade den i bilen........och använde den som ett förträffligt värmeskydd mellan en överhettad datorn och mina ben.
 
3. Och jag ska inte glömma gången jag tog med boken till Emmabodafestivalen...då jag bläddrade igenom den första dagen och resten av veckan fick den agera som matta för grusiga skor inne i tältet.
 
Fuktskador, smuts, ihopklistrade sidor (ladies...), en lös pärm, kapitel 1 är ilsket utrivet och hittas oftast i registret. Ahhh, vilka sommarminnen. Min bok har fått stå ut med mycket, men det har ändå alltid varit där för mig när jag behöver slå upp olika vägmärken eller när jag behövt något att luta min mobil mot vid köksbordet.
 
Nej, nu är jag allvarlig. Om du pluggar till att ta ditt körkort är boken din bästis. Behandla den därefter.
Jag har varit så frustrerad att jag velat slita av mitt hår och äta upp det under mitt pluggande. Jag säger bara det, om du vill sänka ditt självförtroende till botten, sätt dig i en bil. Men nu har jag äntligen mitt körkort och det känns fantastiskt!
 
Okej....jag tittade till vänster medan jag skrev detta och insåg.......ja behandla din bok som din bästis. Använd hen som underlägg.
 
Vad är det med föräldrar och bilgodis? Den enda anledning dom vill att man ska ta körkort är för att dom ska kunna räcka fram bilarpåsen med ett självbelåtet flin utan att säga något.

Sissela klär på sig | How To Do Harrys Style

Den 2014-08-10, kl 19:56:00
Filed in Sissela klär på sig | Kommentarer: 2
En av de mest attraktiva människorna på jorden är Harry Styles (not to be confused with Harry Potter).
Och det spelar ingen roll om dina öron, ögon och näsborrar blöder vid blotta tanken på One Direction. Det spelar ingen roll om du hellre säljer din själ till Satan än att lyssna på ett av deras album. Du KAN inte förneka att Harry Styles är en sockersöt godbit/sexgud.
 
 
Och på sistone har skämt om Harry Styles hår dykt upp. Varför? Därför han klipper det aldrig. Han har snart lika långt hår som mig....och det har jag utnyttjat. Idag satte jag upp mitt hår som Harrys och helt plötsligt gick Harry Styles själ in i min och jag blev Harry Styles.
 
Så eftersom jag obviously har mest erfarenhet och fritid av alla här, ska jag nu lära er:
HUR MAN BLIR HARRY STYLES UNDER MINDRE ÄN 10 MINUTER.
 
 
Steg 1: Håret
Om du redan har axellångt, brunt hår med änglalockar kan du väl ta och hoppa nedför ett stup. Vi andra letar fram ett hårband, en sjal eller en t-shirt som vi knyter runt huvudet. Sedan drar du i håret tills du är nöjd.
Dra upp, dra ner, lägg det under sjalen, fläta en kringla, get creative! När du har en tjorva som du aldrig någonsin kommer få ut på minst en sida av håret, är du färdig!
 
 
Steg 2: Kläderna
Harrys skjortor är oftast trasiga då de 5 översta knapparna inte går att knäppa. Efterlikna den stilen genom att strunta i skjortans egentliga funktion och knäpp bara de två understa knapparna.
Du kan såklart strunta i bhån om du är tjej. Du kan också ha på dig en bh om du är kille. Eftersom Harry är väldigt feministiskt inriktad ska du ha på dig vad du känner dig bekvämast i.
 
 
Steg 3: Ansikte
Det tar tyvärr lite mer än 10 minuter att ens snudda Harrys nivå av perfektion, men inspireras av hans ansikte och intala dig själv att du är den snyggaste personen i världen. Om inte det funkar kan du ta till smink för att boosta ditt självförtroende. Det är ju faktiskt den enda anledningen du sminkar dig, FÖR DIG SJÄLV. Ingen vettig människa sminkar sig för nån annan än en själv. Harry sminkar sig till röda mattan, and so can you!
 
 
Steg 4: Tatueringar
Jag gjorde Harrys tatueringar på mig själv! Jag måste varna er att inte göra detta hemma. Jag är en professionell tatuerare med många år av erfarenhet. Om du verkligen vill bli Harry Styles på riktigt och ha de EXAKTA tatueringar han har, uppsök en professionell psykolog, därför om du vill utseendemässigt förvandla dig till en annan person har du några problem du måste reda ut.
 
 
Steg 5: Accessoarer
- Harry älskar hattar och jag har turen att äga en likadan hatt som Harry!
- Harry har många ringar, armband och halsband. Jag är inget stort fan av ringar/armband/halsband. Men älskar jag armbandsur.
- Harry ses ofta med ett kors om halsen. Betyder det att han är kristen? Jag har ingen aning? Det är hans ensak.
- Harrys favoritbok Dairy of a Wimpy Kid, men jag har inte den. Men han har säkert läst Harry Potter nån gång i sitt liv så nu läser jag den.
- Harrys favoritfärger är orange och blått. Jag äger inget orange pga Cher Horowitz, men jag hittade en blå kudde.
- Harry tycker det är avtändande när tjejer svär så jag ska aldrig mer öppna munnen.
 
 
Steg 6: NJUT!
Njut av den friheten en uppknäppt skjorta ger. Njut av tillfredsställelsen att du, Harry Styles, är den sexigaste personen på jorden. Ha kul! Men beware, även de bästa av oss kan få i oss liiiiiite för mycket Harry Styles:
 
 
Fall INTE ner i den gropen! Jag kommer aldrig...jag menar, du kommer aldrig komma upp igen om du gör det.
....
LYCKA TILL ATT KLÄ UT DIG TILL DENNA TÖNTEN PUSSHEJ

© Headerbilder från Wallpapers Wide