Top 12 | Darren Criss solos på Glee

Den 2014-01-28, kl 20:31:00
Filed in Musik, Topplista, Tv-serier | Kommentarer: 0
12. Animal
Mitt favoritframträdande av The Warblers. Sexyy.
 
11. Teenage Dream
Detta var introduktionen av Blaine och man blev kär på en gång. Det var perfekt.
 
10. Hopelessly Devoted To You
Tidslös låt. Och Darren gör det så perfekt att jag vill gråta.
 
9. It's Time
Jag blir glad av denna låten. Ibland är ren glädje den bästa känslan man kan få när man lyssnar på en låt.
 
8. Somebody I Used To Know
Detta sätter press och förväntan på Darrens skådespelarkunskaper. Kan killen vara känslosam? Ehh, ja ja och åter JA.
 
7. Everybody Wants To Rule The World
Anledningen varför jag började kolla på Glee. Jag såg denna gifsetet på Tumblr och tänkte "that settles it. Swefilmer, here i come!"
 
6. Something's Coming
Till skillnad från resten av alla som bor i mitt hushåll, älskar jag musikaler. Darren träffar i bullseye här. Så fort han vänder sig om är det som om han förvandlas till en annan person. Darren spelar Blaine som spelar någon annan.
 
5. Dont You Want Me
Drunk!Blaine är en av de absolut bästa sakerna jag sett i mitt liv och jag vill se mer av den där krulltotten.
 
4. I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance
Älskar låten. Älskar Darrens röst. Älskar dramat. Älskar att alla är så upphetsade. Älskar att jag skrek rakt ut under denna scenen. 
 
3. Fighter
Ännu en gång sätts Darrens skådespel up to the test. Och han gör det till hans bitch. Orkar inte perfektionen....
 
2. Cough Syrup
Blaine (en av mina favoritkaraktär) sjunger en av mina favoritsånger medan Dave (en annan av mina favoritkaraktärer) går genom en av de mest känslosammaste dilemmat i sitt liv. 11/10 A++ i would tap that..if possible.
 
1. Teenage Dream
Darren är riktigt jävla talangfull. Man kan se kärleken, smärtan och desperationen i hans ansikte. Han är så förtvivlad och förkrossad eftersom det är nu han är som mest sårbar inför personen han älskar av hela sitt hjärta. Han visar hela sin själ och man kan se sorgsen han har inombords. Allt han har gått igenom och allt han har blivit utsatt för syns i denna stunden och det förstör honom. Det förstör mig. Hjälp, jag är så fallen.

Sissela + både mobbare och offer = sant?

Den 2014-01-28, kl 01:14:00
Filed in Facinerande, Sissela | Kommentarer: 1
 
Först av allt, ALLTSÅ TACK DU FATTAR INTE HUR MYCKET DET BETYDER NÄR DU SÄGER JAG BLIR SÅ GLAD TACK! 
 
Second of all, om jag ska förklara bristen av Sherlock på min blogg måste vi gå djupt, mannen. Så sätt dig ner, häll upp ett glas juice och luta dig tillbaka. Let's take a trip down memory lane och in mitt mööörka förflutna....
 
Det finns också en brist på Doctor Who, Supernatural, Star Wars, Sagan om Ringen, Tillbaka till Framtiden, Harry Potter, Adventure Time, Starkid, John Green och Sagan om Ringen (om någon märkt det). Dessa är mina favoritserier, böcker och filmer of all times. Vissa av dessa berättelser stötte jag på när jag gick på barnaben. Blott 8 vårar gammal satte en pappa lill-Sissela framför Star Wars i hopp om att hon inte skulle växa upp till en liten skrutt. Well too bad dad. Jag är en skrutt som är förälskad i väl utvalda filmer och serier.
 
Jag har alltid hållt min obotliga besatthet av fiktionella världar för mig själv. Jag hade ganska svårt att passa in min klass i låg- och mellanstadiet med mina brottarkropp och gigantiska fötter, och att slänga ut ett "jag tittar på vår inspelade version av Stjärnornas Krig på VHS varje dag jag kommer hem från skolan", skulle knappast hjälpa min icke-existerande popularitet hos tjejerna i klassen.
 
Jag vet inte när jag gjorde det (jag blev väl trött i armarna av att hålla upp min fasad + hålla borta mina mobbare samtidigt), men jag tog ett steg fram och preklamerade min kärlek för science fiction. Jag tror jag har något djupt begravt trauma som jag aldrig kommer komma åt, men mellanstadietiden skadade mig rejält. Jag hade svårt att förstå att någon skulle ogilla mig. Jag var naiv och dum i huvudet, men när jag var 10 år försökte jag så mycket och ändå var jag en outsider. Jag förstod inte vad jag gjorde för fel. Men nu fattar jag att ungar är själslukande satanister som kräver makt och kontroll över allt och alla. Jag gjorde inget fel. Dom var idioter. Vi alla var idioter.
 
Hur påverkar mitt mellanstadietrauma mig idag? Good question! Under åren har jag alltid försökt förklara hur mycket jag gillar saker för mina vänner. Hur entusiastisk jag blir av filmtrailers. Hur jag fylls av glädje över kontinuitet i tvserier. Och ibland kan jag inte ens hitta ord om hur mycket jag gillar en sak. Inte många förstår mig under dessa stunder (jag har alltid trott att det beror på att jag börjar andas högt och stamma när jag blir exhalterad, men jag suger nog bara på beskrivningar) och det drar ner mitt självförtroende. Jag vill inte bli dumförklarad eller utsatt för okänsliga kommentarer. Eftersom jag har fått min beskärda del av utfrysning, kan man tro att jag var mer finkänslig efteråt. Men det var jag definitivt inte. Jag trodde jag kommit ut ur outsiderfacket och jag var livrädd att åka tillbaka så jag utsatte andra för det jag själv blivit utsatt för i flera år. Nu vet jag att jag alltid kommer vara en outsider, och det är okej. Jag vill be om ursäkt om du känner att jag har utsatt dig för mobbning. Jag var rädd och jag tog ut den rädslan över dig. Förlåt.
 
Så även om jag vill att alla i hela världen ska förstå varför Sherlock är min religion eller att allt jag gör är pga Harry Potter, kan jag inte förklara. Inget jag skriver gör någon rättvisa och jag tror att sanningen är att jag är rädd. Jag är fortfarande den 10åringa skrutten med elefantfötter och lite för håriga armar för min ålder som vill att alla ska gilla det jag gillar. När jag älskar något så mycket som jag älskar Sherlock, är inte det så att jag inte vill skriva om det, jag kan bara inte göra det. Och det är något jag måste jobba med. Ett hinder av många jag måste ta mig över under min skrivarkarriär. lol köp min debutbok "the girl with the dragon breath" i turistshoppen påväg ut ty
 
jag är fortfarande Elefantfötterna, men jag är i alla fall coolare nu

Gå ner i vikt à Sissela | Fortsättningen - Del 3 av 3

Den 2014-01-24, kl 18:03:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Jag ser denna livsstilen som ett stort träsk som du väljer att ta dig genom (du måste inget). Träsk att svåra att ta sig igenom. Det kommer gå långsamt och det kommer vara smärtsamt. Du kommer vara nära döden ett x antal gånger. Du kommer drunkna, slå huvudet i stammar, träffa på en krokodil lite då och då. Men du får inte sluta kämpa. Sluta slå undan grenar som slår dig i ansiktet. Du måste ta dig fram. Du kan inte gå tillbaka. Du vet vad för hemska saker som ligger bakom dig. Fett. Utanförskap. Avvikelse. Undvik sånt. Du måste komma till paradiset där bara perfekta människor bor. Vår tids Elysium. Du har din drömbild av hur framtiden kommer se ut när du är smalare, bättre, snyggare. Allt kommer vara bättre då. Allt kommer förändras. Därför saker förändras om du förändras.
 
- Allt kommer vara bättre då, Sissela. Allt kommer förändras när du gått ner i vikt, Sissela. Vilket skitsnack.
Nej håll käften. Det är såhär det är. Det är såhär det är för alla. Någon går på en diet, någon går ner i vikt och någon förändrar sitt liv. DET ÄR SÅ DET ÄR.
- Nej. Du är hjärntvättad. Du är insolerad av dina tankar som andra gett dig. Detta är deras åsikter. Du tycker du ser helt okej ut, ibland tycker du att du ser jävligt bra ut, ibland undrar du varför inte fler människor ser hur jävla snygg du är. Men du kan inte säga något av detta högt eftersom samhället säger att du inte får. Så du stänger in det och till slut stänger du in allt. Du kan inte utttycka dina känslor som du vill längre. Du skyller på dig själv för det. Du skyller på din vikt, på ditt utseende (som du egentligen vet, inte är något fel på). Till slut är allt ditt fel. Du glömmer vem som gett dig dessa tankarna: media, samhället, patriarkatet, normen. Detta kommer inte från dig, men ändå tror du på det. Vem är den starka självständiga unga kvinnan som alla är så förtjusta i nu då? Inte du i alla fall.
 
Det är så universum fungerar. Det är det media säger varje dag. Alla smala människor är lyckliga. Men jag känner många smala människor som är ledsna. Jag gick ner 5 kilo förra året och jag mådde inte bättre efter det. Därför mina problem hade inte något med min vikt att göra. Jag trodde att jag skulle må bättre om jag går ner i vikt. Om jag förändrar mitt utseende. Men min kropp är inte en del av problemet. Jag har själv gjort det till en del. Kanske till och med den största delen. Men det är fel. Det är mitt tankesätt jag behöver förändra.
 
Vad var mening med dessa inläggen? Batningstips? Fuck that shit. Du är så jävla mycket mer än din vikt. Du är en människa. Du är din personlighet. Du är vad du älskar, inte vad som älskar dig. Mår du bra av att äta en chokladkaka, den där jävla chokladkakan. Mår du bra av att springa, spring för i helvete. Men du kan aldrig må bra av att hacka ner på dig själv hela dagarna. Ät bra för att du vill. Träna därför du vill. Gör saker för dig. Älska dig själv. Se mer av dig själv än det du ser i spegeln. Din spegelbild gör dig inte rättvisa. Kunskap är makt. Hjärna är utopi. Självacceptans är livsviktigt. Tack för mig.
 
something to remember daily

Gå ner i vikt à Sissela! | Medan du gör det - Del 2 av 3

Den 2014-01-20, kl 20:40:54
Filed in Facinerande | Kommentarer: 0
Frågorna du måste fråga dig själv är: Hur långt kan du springa? Hur länge står du ut? När bryter du ihop? Vill du gråta som ett liten bebis? Kan du fortsätta lite till då? Träning och fitness handlar i grund och botten om var gränsen ligger och att du hela tiden måste gå över den. (<- Ett riktigt tips. Ja, jag kan vara allvarlig ibland, fuck you.)
 
Jag vet att träning och svett inte är roligt. Det bränner i benen, svett klistrar sig överallt, sand i byxorna, pervon med utåtstående ögon på gymmet. Ni vet, dom vanliga sakerna. Det är inte roligt. Men vägen dit ska inte vara rolig. Du ser inte perfekt ut medan du springer. Du kan inte se "snygg ut" medan du lyfter din egen kroppsvikt. Du är en frustande noshörning med en lunga och en pulsåder sjukdom. Och allvarligt, på gymmet är nog det värsta. Jag riktar mig mot andra människor: om du är en stirrare, snälla sluta. Jag kom inte hit för att titta på människor. Jag kom inte hit för att få ragg. Jag är svettig, illaluktande och har på mig en XXL snobben t-shirt. Jag försöker göra my thing. Så backa. Titta inte på mig som om jag är en köttbit som snart ska läggas på grillen. Och om du rör mig ryker ditt öga. SLUTA tack på förhand.
 
Visst, det är underbart att se hur kilona rasar efter man tränat, men det är inte viktigt! Du ser redan fantastisk ut i mina ögon! Det är hur du ser ut i dina ögon som spelar någon roll. Träningen visar resultat på alla möjliga sätt. Man börjar se en ljusare sida av saker. Man börjar göra andra val som förändrar den vardagsrutin man levt med i evigheter (t ex ta trappa istället för hissen eller äter minimorötter på McDonalds och inte bara för att dom är de sötaste små sakerna du sett i hela ditt jävla liv utan också för att dom är asgoda).
Det blir enklare att göra saker! Ställa sig upp från golvet, gå uppför en trappa, stå på händerna eller gå med bar överkropp på stranden. Ladies, ni vet vad jag snackar om!! Alltså, vi ska gå nakna och skita i allt. Man mår bättre utan kläder. Det är vetenskapligt bevisat. Grejen är att det känns bäst om du själv mår bra medan du är naken.
 
Det är svårt. Det är ett livsprojekt. Men man kan börja med att ställa sig framför spegeln varje dag och säga "Jag är riktigt snygg. Faktiskt, tror jag att jag aldrig varit snyggare. Jag är nog det fucking snyggaste individen jag någonsin skådat i hela mitt jävla liv. Personer som inte ser det är galna och inte värda min tid. Och det är den fullständiga sanningen.". Någon vacker dag kanske man börjar tro på det också, men tills dess... [HIGH FIVEAR MIN SPEGELBILD]
 
Own your body.

(not so) äventyr i Malmö

Den 2014-01-19, kl 21:07:18
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
Över helgen släppte jag och Nathalie alla läxor, problem och ansvar. Vi packade två väskor till oss själva + tre andra gigantiska väskor och åkte ner med dom till Evelina i Malmö. Det kändes bra att bra komma iväg för några dagar. Malmö ligger inte överdrivet långt bort från Blekinge, men långt nog för att känna att man kommit iväg.
 
Vädret var skit och det var smärtsamt att ens gå utanför dörren så vi stannade inomhus nästan hela helgen. Vi tittade på filmer, snackade, lagade mat och umgicks med Evelinas otroligt snygga rumskompis. Herremingud han är en ANGEL FROM ABOVE! Inget spektakulöst hände. Vi gick inte ut på puben och hamnade i slagsmål. Vi tatuerade inte varandras namn över våra bröst. Vi åkte inte motorcyklen med ett par dvärgar. Allvarligt talat, det mest spektakulösa som hände var att Angelfromabove gick ut i hallen utan byxor. Fast ja, det kanske var händelse nog...
 
Det kändes i alla fall asbra att komma iväg ett slag. Kunna andas en annan luft (även om luften mestadels var Angelfromaboves ospecifierade röklukter). Jag rekommenderar er att göra detta! Ni behöver inte åka till Thailand eller Paris för att ta en paus. Åk till ett annat län, hälsa på en kompis, drick lite svampkiss som växer i din väns skafferi, sping efter bussar över hela stan, titta på Herkules, skit i ditt vanliga liv för en helg och gör vad du känner för! Coolt? Coolt.
 
 

Gå ner i vikt à Sissela! | Innan du börjar - Del 1 av 3

Den 2014-01-15, kl 19:41:00
Filed in Facinerande | Kommentarer: 1
Det är inte enkelt att ha ett fitnessliv. Jag säger inte att jag har det. Överhuvudtaget. Strunt samma, jag är expert så lita på mig.
Jag googlade "viktminskning" för att göra research (se expert). Och principen är ganska simpel; ät inte för mycket omättande fetter, ät inte ris eller ljustbröd, ät inte choklad, ät inte si och ät inte , frukt innehåller jävligt mycket socker, samt vissa grönsaker, om du ska äta på restaurang så gör inte det, drick inte alkohol och sälj din själ till Djävulen i förbifarten, ditt nuvarande liv är värdelöst, denna nya livsstilen är det enda du ska tänka på 24/7 och lilla vän, du kommer aldrig kunna vilja gå tillbaka till ditt gamla liv efter detta. Läs och häpna, läkare förbluffas än, ett kilo i veckan, tre kilo i månaden, 40 kilo på ett år, skaffa livsro, hitta snygga singlar nära dig, hårinpackningen som ger dig silkeslent hår, bli av med dina finnar på två veckor, fyra veckor, femton veckor, sexism, antifeminism, rasism och homofobi....
 
Dålig idé. Vi går vidare. När det kommer till träning ska man inte äta innan man tränar, man ska göra sitt bästa, men man ska inte göra sitt bästaaa if ya know what i mean [BLINK]......jag vet inte vad jag menar.
GREJEN ÄR, det finns en rad olika träningssätt (som alla är rätt), men det viktigaste är att du tränar på rätt sätt. Alltså bränner fett istället för kalorier. Du kan inte känna skillnaden på dom om så ditt liv hängde på det, men handboken säger att om du drar ut på helvetet och tränar längre än vad du planerat, bränner du fett. Enkelt!
Träning är jag expert på. Jag har fått hundratals medaljer och nomineringar för mina forskningar inom träning. Och jag ska nu avslöja hemilgheten att förlora vikt. Lyssna noga därför du kommer bara höra detta en gång (såvida du inte läser meningen igen, för i så fall, TVÅ GÅNGER). Här har vi hemligheten vetenskapsmän och -kvinnor dödar ofödda barn för att lägga vantarna på: Rör på dig så gör du det. Jepp... jepp. LYCKA TILL.
 
 

Ny header <3

Den 2014-01-12, kl 21:21:00
Filed in Sissela, Skit | Kommentarer: 3
 
Svar på Kommentar om förra inlägg:
 
Ja! Helt klart! Glad att flera människor håller med mig! Mvh lika sammanhängade skibenten #2
 

Har jag gjort Hemsjö osäkert än? Nej? ...nu då?

Den 2014-01-12, kl 18:45:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 2
Min kompis/polare/amigo/compadre, Elijah, höll i en fest i Hemsjö igår. En riktigt, riktigt bra fest! På fester brukar det alltid finnas två sorters människor 1. dom som har trist och önskar att något händer (typ att en dvärg trillar ner genom taket eller något) eller 2. dom som har alldeles för roligt och borde egentligen sluta. Jag var nummer 2. Vi kan köra på en hederlig bilddagbokenquizliknandeskit där jag enligt en utopisk standard bestämmer om jag gillar en fest.
 
Nya vänner: 3
Toalettbesök inomhus: 4
Toalettbesök utomhus: 0
Gånger jag velat somna:2
Gånger jag somnade: 1
 
 
 
Dans: 15
Förhållande som hände: 1
Förhållande som inte hände: 1
Kramar: för många
Saker jag inte borde sagt: 7
Saker jag inte sa: jag sa allt
 
Däckade vänner: 6
Nya följare på tumblr: 1
Lögn om att jag är internetkänd: 2
Nattamacka: kaviar
Somnade: kl 4.00
 
 Slutliga resultat: 9/10, A+, MVG-, would tap that
 
 
 

Biotajm | The Wolf of Wall Street

Den 2014-01-11, kl 15:27:45
Filed in Bio, Biotajm, Filmer | Kommentarer: 1
Igår såg jag, Nathalie och Adam The Wolf of Wall Street. Om du inte sett trailern tryck här. Det är en bra trailer.
 
Jag kan väl bara hoppa rakt in i det! Jag gillade filmen! Den var spännande, komisk och lärorik. Leo var fantastisk! Jonah Hill var bara bäst! Jag gillade de små detaljerna. En gång i filmen förklarar Jordan (Leo) att hans företag Stratton är som en "wolfpack". Det är totalt kaos på börsen och hans arbetare är hans vargar. Om du sett/ser filmen så fattar du. Det. Är. Kaos. Människorna beter sig som galna blodtörstiga hunddjur som gör vad som helst för att få in pengar. Man kan verkligen se arbetet Jordan lagt in för att bygga upp systemet av skoningslöst virrvarr. Det var helt klart sevärt!
 
 
The good stuff:
Leos karaktär, Jordan Belfort, är en antihjälte. Han saknar alla klassiska hjältekvalitéer, men han väcker ändå en sympati hos tittaren. Introduktionen av Jordan är en alldeles för rik hot shot i kostym. En viktig mallgroda som tar kopiösa mängder droger och är en renblodad mansgris. Han är skurken. MEN sedan åker vi tillbaka i tiden. Vi får se hans förlutna. Hur blev han en aktiemäklare. Vad är hans drömmar och djupaste farhågor? Man märker att han är smart, riktigt smart. Han har egenskaper som stämmer med ens egna och han blir en älskevärd karaktär. Så man gillar Jordan samtidigt man hatar honom. Detta sätter huvudet på sne. Och det är bra, tittaren får bestämma själv vad hen tycker och tänker. Personligen hatade jag Jordan. Men jag kunde inte låta bli att heja på honom i pressade situationer och bli nedstämd vid hans fall. Mitt huvud är på sne!
 
The bad stuff:
En sak jag inte gillade med filmen var hur överdriven den var. Speciellt sexismen. För många sex. För mycket fuss om bröst, horor och nakenhet. Jag såg 80 nakna kvinnor och bara en penis. I en halv sekund. Vilket är konstigt med tanken på hur mycket sex som hände hela tiden. Visst, jag är inte dum, allt detta var för att provocera tittarna. Göra oss arga och upprörda. Göra filmen anmärkningsvärd. Och jag erkänner, jag blev provocerad. Man kan inte kolla på denna filmen utan att bli provocerad. Jag tycker att vi måste lära oss något av detta. Kvinnor ses som objekt alltför ofta inom media. Kvinnor är något som män kan titta på och sedan stoppa deras kukar i. Ja vi fattar, tack, move along. Men det jag blev mest provocerad av att inga fler har snackat om det. Så fort jag och Nathalie kom hem satte jag mig på Rotten Tomatoes (x) och läste igenom några reviews. Inte många nämner avsaknaden av penisar eller överflödet av assnygga, hårlösa från ögonbrynen och ner, kvinnor i högklackat. Detta är ett perfekt tillfälle att diskutera jämställdhet och feminism! Så varför diskuterar ingen jämställdhet och feminism?!
 
Conclusion:
Trots att jag skrattade mig genom ganska stora delar av filmen, mådde jag illa väldigt ofta. Jag är i alla fall glad att jag inte lämnade biosalongen med en spya i munnen. Det var ett bra slut. Jag gillade verkligen slutet.
 
Så det är mina åsikter! Om någon antingen håller med mig eller tycker jag är en idiot, dela med dig! Så kan vi prata om Martin Scorseses inte-så-mästerverk-men-ändå-prisvärdiga film!
 

Jag är en profet.

Den 2014-01-01, kl 16:32:11
Filed in Facinerande, Sissela | Kommentarer: 1
Det är väl obligatoriskt med ett sammanfattning av året och ett tillhörande bildcollage till det. Dock har det hänt så mycket som kan hända en simpel tonårstjej i Blekinge under de senaste 365 dagarna och att sammanfatta allt skulle vara trögt. Så vi skippar sammanfattningen och kör på ett bildcollage istället! WOOOW ÅHH EXCITING YEEE. Det är också obligatoriskt att ge nyårslöften och skriva några förutsägelser för 2014, så lets go!
 
Vad tror jag kommer hända år 2014:
- Beyonce får en adeltitel
- Man lyckas skapa en hologramtv, men jag får aldrig se den
- Piratpartiet sitter kvar i EU-parlamentet efter valet
- Vi krossar SD
- Inget görs (fortfarande) åt våldtäckt. De få lagar som redan finns tas till och med bort.
- Sherlock går på en 3 års hiatus
- Transformers 4 är lika "bra" som trean
- Guardians of the Galaxy äger röv
- Godzilla suger
- Charlie Sheen dör
- Barack Obama bryter sitt vänstra ben
- Sir Ian McKellen dör, men kommer tillbaka från det döda därför han vill inte verka otrevlig.
- Julbocken i Gävle bränns ner
- Jag går pojkvänslös in i 2015
 
GOTT NYTT ÅR, VÄNNER!
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide