Biotajm | The Wolf of Wall Street

Igår såg jag, Nathalie och Adam The Wolf of Wall Street. Om du inte sett trailern tryck här. Det är en bra trailer.
 
Jag kan väl bara hoppa rakt in i det! Jag gillade filmen! Den var spännande, komisk och lärorik. Leo var fantastisk! Jonah Hill var bara bäst! Jag gillade de små detaljerna. En gång i filmen förklarar Jordan (Leo) att hans företag Stratton är som en "wolfpack". Det är totalt kaos på börsen och hans arbetare är hans vargar. Om du sett/ser filmen så fattar du. Det. Är. Kaos. Människorna beter sig som galna blodtörstiga hunddjur som gör vad som helst för att få in pengar. Man kan verkligen se arbetet Jordan lagt in för att bygga upp systemet av skoningslöst virrvarr. Det var helt klart sevärt!
 
 
The good stuff:
Leos karaktär, Jordan Belfort, är en antihjälte. Han saknar alla klassiska hjältekvalitéer, men han väcker ändå en sympati hos tittaren. Introduktionen av Jordan är en alldeles för rik hot shot i kostym. En viktig mallgroda som tar kopiösa mängder droger och är en renblodad mansgris. Han är skurken. MEN sedan åker vi tillbaka i tiden. Vi får se hans förlutna. Hur blev han en aktiemäklare. Vad är hans drömmar och djupaste farhågor? Man märker att han är smart, riktigt smart. Han har egenskaper som stämmer med ens egna och han blir en älskevärd karaktär. Så man gillar Jordan samtidigt man hatar honom. Detta sätter huvudet på sne. Och det är bra, tittaren får bestämma själv vad hen tycker och tänker. Personligen hatade jag Jordan. Men jag kunde inte låta bli att heja på honom i pressade situationer och bli nedstämd vid hans fall. Mitt huvud är på sne!
 
The bad stuff:
En sak jag inte gillade med filmen var hur överdriven den var. Speciellt sexismen. För många sex. För mycket fuss om bröst, horor och nakenhet. Jag såg 80 nakna kvinnor och bara en penis. I en halv sekund. Vilket är konstigt med tanken på hur mycket sex som hände hela tiden. Visst, jag är inte dum, allt detta var för att provocera tittarna. Göra oss arga och upprörda. Göra filmen anmärkningsvärd. Och jag erkänner, jag blev provocerad. Man kan inte kolla på denna filmen utan att bli provocerad. Jag tycker att vi måste lära oss något av detta. Kvinnor ses som objekt alltför ofta inom media. Kvinnor är något som män kan titta på och sedan stoppa deras kukar i. Ja vi fattar, tack, move along. Men det jag blev mest provocerad av att inga fler har snackat om det. Så fort jag och Nathalie kom hem satte jag mig på Rotten Tomatoes (x) och läste igenom några reviews. Inte många nämner avsaknaden av penisar eller överflödet av assnygga, hårlösa från ögonbrynen och ner, kvinnor i högklackat. Detta är ett perfekt tillfälle att diskutera jämställdhet och feminism! Så varför diskuterar ingen jämställdhet och feminism?!
 
Conclusion:
Trots att jag skrattade mig genom ganska stora delar av filmen, mådde jag illa väldigt ofta. Jag är i alla fall glad att jag inte lämnade biosalongen med en spya i munnen. Det var ett bra slut. Jag gillade verkligen slutet.
 
Så det är mina åsikter! Om någon antingen håller med mig eller tycker jag är en idiot, dela med dig! Så kan vi prata om Martin Scorseses inte-så-mästerverk-men-ändå-prisvärdiga film!
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag såg också den filmen igår! Först tyckte jag om den då den verkligen visade kaoset och var intressant. Men sexismen tog ju fan över helt. Så likt du själv mådde jag illa stundtals under filmens gång och blev absolut provocerad. Dock är jag tacksam för denna film skapar rum för en diskussion som behöver tas. Och Leos skådespel var 100% som vanligt enligt mig, så hoppas det kommer något bra från detta, på riktigt. Mvh sammanhängande skribenten #1

2014-01-11 @ 18:17:01
URL: http://cestjenny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide