Gå ner i vikt à Sissela | Fortsättningen - Del 3 av 3

Jag ser denna livsstilen som ett stort träsk som du väljer att ta dig genom (du måste inget). Träsk att svåra att ta sig igenom. Det kommer gå långsamt och det kommer vara smärtsamt. Du kommer vara nära döden ett x antal gånger. Du kommer drunkna, slå huvudet i stammar, träffa på en krokodil lite då och då. Men du får inte sluta kämpa. Sluta slå undan grenar som slår dig i ansiktet. Du måste ta dig fram. Du kan inte gå tillbaka. Du vet vad för hemska saker som ligger bakom dig. Fett. Utanförskap. Avvikelse. Undvik sånt. Du måste komma till paradiset där bara perfekta människor bor. Vår tids Elysium. Du har din drömbild av hur framtiden kommer se ut när du är smalare, bättre, snyggare. Allt kommer vara bättre då. Allt kommer förändras. Därför saker förändras om du förändras.
 
- Allt kommer vara bättre då, Sissela. Allt kommer förändras när du gått ner i vikt, Sissela. Vilket skitsnack.
Nej håll käften. Det är såhär det är. Det är såhär det är för alla. Någon går på en diet, någon går ner i vikt och någon förändrar sitt liv. DET ÄR SÅ DET ÄR.
- Nej. Du är hjärntvättad. Du är insolerad av dina tankar som andra gett dig. Detta är deras åsikter. Du tycker du ser helt okej ut, ibland tycker du att du ser jävligt bra ut, ibland undrar du varför inte fler människor ser hur jävla snygg du är. Men du kan inte säga något av detta högt eftersom samhället säger att du inte får. Så du stänger in det och till slut stänger du in allt. Du kan inte utttycka dina känslor som du vill längre. Du skyller på dig själv för det. Du skyller på din vikt, på ditt utseende (som du egentligen vet, inte är något fel på). Till slut är allt ditt fel. Du glömmer vem som gett dig dessa tankarna: media, samhället, patriarkatet, normen. Detta kommer inte från dig, men ändå tror du på det. Vem är den starka självständiga unga kvinnan som alla är så förtjusta i nu då? Inte du i alla fall.
 
Det är så universum fungerar. Det är det media säger varje dag. Alla smala människor är lyckliga. Men jag känner många smala människor som är ledsna. Jag gick ner 5 kilo förra året och jag mådde inte bättre efter det. Därför mina problem hade inte något med min vikt att göra. Jag trodde att jag skulle må bättre om jag går ner i vikt. Om jag förändrar mitt utseende. Men min kropp är inte en del av problemet. Jag har själv gjort det till en del. Kanske till och med den största delen. Men det är fel. Det är mitt tankesätt jag behöver förändra.
 
Vad var mening med dessa inläggen? Batningstips? Fuck that shit. Du är så jävla mycket mer än din vikt. Du är en människa. Du är din personlighet. Du är vad du älskar, inte vad som älskar dig. Mår du bra av att äta en chokladkaka, den där jävla chokladkakan. Mår du bra av att springa, spring för i helvete. Men du kan aldrig må bra av att hacka ner på dig själv hela dagarna. Ät bra för att du vill. Träna därför du vill. Gör saker för dig. Älska dig själv. Se mer av dig själv än det du ser i spegeln. Din spegelbild gör dig inte rättvisa. Kunskap är makt. Hjärna är utopi. Självacceptans är livsviktigt. Tack för mig.
 
something to remember daily

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide