Emmabodafestivalen? Sveriges längsta musikfestival? Va?

Den 2014-07-21, kl 10:00:16
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
VA GÖR JAG MED MITT LIV? JAG SKA TA MED MITT LIV TILL EMMABODAFESTIVALEN! Och fett kommer det bli! Jag lämnar huset om en timme med Nathalie, Kasper och Sissa. Är jag färdigpackad? Inte på långa vägar...så jag borde gå nu. SES OM EN VECKA! <3
 
Förra året..........jag skojar bilden är photoshoppad jag var inte på Emmaboda förra året och om jag var det skulle jag varit jätteliten.

Siestafestivalen | PERSONLIGA UPPLEVELSER ÄR BÄST LIVE

Den 2014-07-19, kl 22:37:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
 
Glömde bort att jag skrev detta, men om du vill veta detaljer om mitt liv på Siesta! vsg.
 
Personlig upplevelse - dag 1:
Jag har aldrig varit på Siestafestivalen (eller något annan musikfestival för den delen) så jag var redo för en upplevelse. Och redan på tågstationen började upplevelsen: det gick inga bussar till festivalen. Jag och Ulrika vägrade gå så vi sprang i cirklar och frågade om busshållsplatser i hela Hässleholm. Till slut hittade vi rätt buss och var påväg till rätt ställe. Efter mycket köande i fel köar pga oklara anvisningar hittade vi äntligen till campingen, slog upp tälten, joinade Magdalena och Helena och sprang till Timbuktu.
 
Ulrika, som varit på Siesta tidigare, förklarade för mig hur folktomt det var. Hon sa att tidigare brukade gatorna mellan festivalområdet och campingen vara fyllda med människor och försäljningsstånd. Detta året fanns en Matvagn som sålde munkar och falafels (falaRÄTTs därför de kom från himmelriket, men skulle varit kul med ett större utbud). Campingen var också ovanligt folkglest. Våra närmsta grannar bodde 20 meter bort från vårt tält och det fick jag lära mig var trist.
 
Men jag är inte positiv till att ha personer uppe i mitt ansikte 24/7 så jag var glad över bristen på folk och storleken på festivalen. Det var mysigt när man gjorde det mysigt och det var fest när man ville ha fest. Jag gillade det starkt! Efter sista spelningen cyklade/gick de andra hem till kompisar som bodde i Hässleholm medan jag stannade kvar på campingen och sov i tält. Varför? Därför jag ville sova i tält. Bry dig inte om mina livsbeslut. Jag ville verkligen tälta. Och det var ett jättebra beslut. Det var något fridfullt och lugnande med att ligga ensam i ett tält och lyssna på festande människor och stereos som spelade Far & Son tills solen gick upp + jag sov jättebra den natten.
 
 
Personlig upplevelse - dag 2:
Andra dagen började med jättefint väder och pannkakor. Jag gick in till city och tryckte näsan mot Expressohouses fönster tills de släppte in mig. Sedan mötte jag upp Magdalena, Helena och Simon. Vi åkte till det största Ica Maxi jag sett i mitt liv (det fanns affärer inne i affären!?). Vi tittade på Frozen och åt vårrullar.
 
När vi åkte tillbaka till Siesta började det regna. Och då menar jag inte "oj vi får nog fälla upp paraplyet"-regn. Nej. Det var regn utan dess like. Vattendroppar stor som kattungar trillade ner från skyn och ALLT blev blött. Det regnade så mycket att det kände som om de blöta kläderna skulle vända om och bli torra igen. Vansinne!
Men regnet drog såklart inte ner vårt humör. Jag, Magdalena och Helena dansade omkring i regnet, åt langos och hade jättekul! Efter sista spelningen bestämde jag mig för att jag inte ville frysa ihjäl i ett tält så vi simmade hem till Helena, tog 150 varma duschar och sov i torra underbara sängar. Det var det bästa.
 
 
Personlig upplevelse - dag 3:
Inte mycket. Vi vaknade, åkte tillbaka till området, inspekterade katastrofen, packade ihop våra tält, sa hejdå till Siesta och åkte hem till Blekinge. När jag kom hem till Karlshamn gjorde jag hemgjorda chips i ugn och sov i tusen år.
 
Siestafestivalen var rolig. Jag hade roligt. Andra människor var roliga. Jag ger denna festivalen 10/10 därför jag hade roligt. KUL

Siestafestivalen | MUSIK ÄR BÄST LIVE

Den 2014-07-15, kl 16:41:59
Filed in Musik | Kommentarer: 0
 
Backstory:
Siestafestivalen är en musikfestival som hållits i Hässleholm sedan 2003. Siesta 2013 ställdes in pga dålig biljettförsäljning och lämnde ca 2400 pers med en oanvändbar festivalbiljett, men turligt nog steg Siesta ner från sin höga häst i år och förminskade festivalen rejält så den kunde hållas i år med. På festivalen pratade vi om varför Siesta 2013 ställdes in och vi kom fram till att de satsade för hårt för snabbt. Redan 2011 började festivalen gå i back. Arrangörerna satsade för stort och deras kaxighet fick ett bakslag. I år drog dom ner på storleken. 33 band spelade, vilket är en STOR skillnad från förrförra året då 75 band stod på spelschemat.
 
Musiken:
Så jag tog NOLL bilder på någon spelning. WHAT? VARFÖR? HUR? VA?
Nej, jag gillar inte att ha uppe mobilen på konserter därför jag är rädd att någon som dansar aggressivt bredvid mig ger mig en smocka därför jag är ouppmärksam. Eller att jag missar största delen av konserten därför jag måste se till att jag inte har på kameran på fel håll och filmar världens längsta reaktionsvideo eller nåt. 
Fast om man fotar och filmar har man minnena och får kanske med ett par underbara ögonblick då t ex HARRY STYLES GER TUMME UPP TILL DIG ELLER RÄCKER UT TUNGAN TILL DIG eller nåt jag vet inte det var ett exempel hej majalotta hej nadine.
 
Men i alla fall så fotade och filmade jag inget så jag ska istället ta Rockfotos foton (av Pau Duell och Evelina Andersson Ericsdotter) och skriva ord över bilden som jag tänkte på under spelningarna. Enjoy!
 
Fett bra.
 
Bäst.
 
Stressigt och inte bra.
 
En hel show.
 
Hennes ord. Syster Sol är för cool.
 
Fint men somnade nästan.
 
Som deras musik.
 
Oslagbara.
 
PS. Vi kom försent till alla spelningarna. Panda Da Panda hann spela 4 låtar innan vi kom dit. Och ändå hamnade vi längst fram på varje konsert. Fråga mig inte hur? Vi lyckades bara hitta öppningar och ha riktig jävla tur. BÄST. DS

© Headerbilder från Wallpapers Wide