"Welcome to Night Vale" av Joseph Fink & Jeffrey Cranor

Den 2014-03-27, kl 17:09:29
Filed in Facinerande, Musik | Kommentarer: 0
 
Welcome to Night Vale är den bästa podcast jag hört i mitt liv. Under de senaste dagarna har jag ätit, sovit och andats Night Vale. Jag lyssnar på Night Vale när jag åker till skolan, hemma i sängen och när jag tränar. Night Vale är mitt förlutna, min nutid och min framtid. 
 
Så detta är en podcast uppläst som ett nyhetsinslag av en reporter. Reportern rapporterar (lol duh) nyheter, meddelanden och reklam från den lilla staden Night Vale, som ligger i öknen någonstans i sydvästra Amerika. Men grejen är att Night Vale är en av de skummaste ställen...någonsin. Där är alla konspirationsteorier sanna, magi är riktig och bisarra happenstans inträffar hela tiden. Podcasten är som Stephen King möter HP Lovecraft, går på tebjudning med Oscar Welles, äter kakor bakade med absurda ingredienser och mycket inåtvänd humor. Allt är fucked up och om detta inte fuckar upp dig, VEM ÄR DU?
 
Jag rekommenderar starkt att du lyssnar på i alla fall de 5 första minuterna av första avsnittet. De minuterna är guld värda. Du inser ganska snabbt om Night Vale är något för dig eller inte.
 
(här kan du lyssna på alla avsnitt via Soundcloud)
 
 
Deras tweets är också helt fantastiska.
 

I den jag förklarar hur mycket jag ser fram emot "Förr Eller Senare Exploderar Jag"-filmen

Den 2014-03-25, kl 20:09:00
Filed in Böcker, Filmer, Historisk händelse | Kommentarer: 3
 
Om jag hört talas om TFIOS??? DET ÄR MIN FAVORITBOK AV ALLA UNGDOMSBÖCKER EVER!!! Fattar inte att filmen kommer ut den 6 juni!? Det är verkligen 3 månader kvar. Tre! Månader! KVAR!
 
Jag ser fram emot den lika mycket som en Ecclesiofobi ser fram emot Vatikanstatens fall. Jag önskar att den har premiär idag lika mycket som världen önskar att Hitlers pappa hade haft en kondom på sig. Mitt peppade är lika starkt som Jimmie Åkersson nyfunna rädsla för gräddtårta. Om John Green var en drog skulle jag skjuta upp honom i mitt blodomlopp snabbare än ni skulle säga "Quidditch".
 
Om du inte vet vem John Green eller vad The Fault In Out Stars (Förr Eller Senare Exploderar Jag) är tycker jag att du borde check yourself before you wreck yourself. Läs boken! Du kommer inte ångra dig!
 
John Green har också skrivit Var är Alaska?, Papperstäder och Den Andre Will Grayson. Älskar alla. Läs dom alla. Nu. Snälla.
 
mvh desperat
 
 
HAR NI HÖRT NYHETEN OM ATT PAPPERSTÄDER SKA KOMMA UT SOM FILM OCH DEN FANTASTISKA NAT WOLFF SKA SPELA QUENTIN???? EH AH DET KOMMER BLI FANTASTISKT
 

Öppet brev till snubbar på gymmet

Den 2014-03-22, kl 13:08:00
Filed in Facinerande, Sissela | Kommentarer: 1
Disclaimer: Det spelar ingen roll hur du är som person när du inte är på gymmet. Om du hamnar i en grupp med två eller fler snubbar, är det väldigt vanligt att du muteras till en snubbe själv, oavsett kön. Ha detta i åtanke.
 
Hej slumpvis snubbe på gymmet!
 
Trevligt att du är här! Allvar, det är awesome att du vill komma i form och ändra din hälsotillvaro. Att vilja förbättra sin kropp är ett stort steg att ta och det krävs engagemang och fokus att ta an en sån uppgift. Bra för dig!
 
Nu har vi kommit förbi det. Jag är glad att du är här, men jag har vissa problem hur du är här. Gymmet är ett jättebra ställe att träffa kompisar och umgås. Man kan heja på och hjälpa varandra. Man kommer närmare som vänner och det uppmuntras starkt. Dock får ni tänka på vad ni säger. Ni är inte ensamma i rummet (även om ni beter er så) och ibland kan ni säga saker som andra inte uppskattar. Ett exempel är när du snackar om den där heta bruden/hunken du träffade den gång och nu är hen en bitch därför hen inte smsar tillbaka. Mitt tips är att du slutar snacka skit om hen. Du skadar bara dig själv om du fortsätter älta det och är en mes om det.
 
En annan grej som är ditt sätt att prata. Du kan snacka om dina energidrycker, hockeyspelande och bärsdrickande. Alla har sina egna intressen och jag kunde inte give a shit vad du snackar om, men på sättet du snackar på är störande. Vi alla får energi av att vara på gymmet. Pulsen höjs och hormoner skjuter till skyskrapehöjder. Det är vetenskapligt bevisat att vi blir självsäkra av att idrotta. Problemet är att du kan vara för entusiastisk ibland. När du skriker, skrattar, springer runt och bara stör är du en douchebag. Respektera andra.
 
Som sagt blir vi självsäkra av att röra på oss. Vi vill ta plats och ibland bryr vi oss inte om att andra medan vi tränar. Så ta din plats, men snälla håll dig borta från min plats. När du sträcker dig över mig, står i vägen för spegeln, avsiktligt sätter din stol en halvmeter från där jag försöker göra mina lyftövningar så jag måste flytta på mig för att förhindra att du ska få hjärnskakning. Kan du fan ta och backa? Kan du snälla söta rara lilla uppmärksamhetsdeperata snubbe vara medveten om din omgivning? Du är inte ensam. Titta bakom dig innan du ställer dig framför spegeln. Håll ditt avstånd om du ser att jag jonglerar med vikter. Och för allt i världen gör inte så att jag måste stanna mitt i ett set för att du ville ha den där hanteln. Vila och vänta tills jag är färdig. Jag lovar det tar bara en minut. Tack på förhand och fuck you.
 
Jag hoppas att du läser dessa punkter och tar hänsyn till dem. Tillsammans kan vi göra gymmet till en plats där alla kan komma därför de vill och känna sig trygga.
 
Med vänliga hälsningar,
Sissela Sjöberg, en annan person på gymmet
 
 

Filmtajm | The Spectacular Now

Den 2014-03-18, kl 22:36:00
Filed in Filmer | Kommentarer: 2
Åh min herre i himlen så som i helvetet. Denna filmen är bäst. Miles Davis HALLELUJA Shailene Woodley FAAANTASTISK. En riktigt feel good film!
 
 
Ok, lets get down to bussiness. Genom filmen följer vi Sutter som inte kan ta något på allvar. När han inte låter bli att plugga, är han på fest eller blandar ut sin läsk med whisky. Han har ingen aning vad han ska göra efter studenten utan försöker hela tiden skjuta upp sina beslut och säga att han lever i nuet. En morgon vaknar han upp på en gräsmatta på en främmande plats efter en kväll av festande och då träffar han Amiee. Amiee går också sista året på high school och hon är socialt inkapabel. Sutter tar på sig ansvaret att bli hennes vän, men han märker ganska snabbt att Amiee inte är som andra tjejer....okej, det låter som om hon är någon sorts björnvarulvsmonster med magiska krafter. Jag lovar att hon är lika hårig som vilken annan tonårstjej som helst!
 
Man får följa dessa två smarta ungdomar då de gör misstag, fuckar upp sina liv och är allmänt normala. Det fantastiska med denna filmen är att karaktärerna är inte Hollywoodfierade. De pratar som normala tonåringar. De är inte överösta med ironi och smarta punchlines. Deras humor är inte slående och deras tempo är inte uppskruvat till 600 för att "få ett flyt". De är så naturliga och riktiga.
 
Det är inte heller som om dom blir faller pladask för varandra. Detta är två karaktärer som helt enkelt älskar att vara i varandras sällskap. Deras karaktärer är respekterade och producenterna försöker inte sälja deras kärlek. Sutter är en karaktär som aldrig tänker efter saker innan han gör dem och det gör honom ansvarlös och väldigt vilse. Hans självförtoende sitter på utsidan och lämnar honom tom på insidan. Amiee har stora drömmar om ett bättre liv och gillar verkligen Sutter, även om han inte ser det. Vi bryr oss om dessa karaktärer. Vi känner dessa karaktärer. Vi är dem.
 

Filmtajm | 13 timmar av Star Wars

Den 2014-03-13, kl 12:06:34
Filed in Filmer, Sissela, Star Wars, filmtajm | Kommentarer: 1
I helgen hade jag det första maraton av min favoritfilmserie Star Wars maraton. Under maraton av filmserier brukar jag i slutet bli körd i huvudet eller cravea efter en dusch som aldrig förr eller må så illa att jag tror min mage kommer göra jordbävningar i Ryssland. Hej jag är en mes. Jag behöver se min sol och springa på min äng och lukta på mina blommor en gång varannan timme.
Men det var fantatiskt roligt därför jag kände inget av det ovanstående och Mirre var med mig! Hon hade inte sett Star Wars innan, men hon visste såklart det viktigaste i storyn. Alltså vem som är vems onda pappa och vem som är fake decoy till vems förklädda prinsessa. Vi tog alla madrasser, täcken och kuddar vi kunde hitta i lägenheten och la allt på golvet framför teven och hade ett non stop mysparty for two. Vi gick ner till Coop tre gånger för att köpa mat och vi tog del av vårvädret genom att öppna balkongdörren. Fantastiskt.
 
Det kändes (med brist på bättre ord och fungerande hjärnceller) uppfriskande att kolla på mina favoritfilmer med någon som förstår vissa saker. Till exempel att C-3PO och R2-D2 är involverade i ett romantiskt förhållande. Eller att Luke är myyyyyycket snyggare än Han Solo. Eller att Anakin är en liten barnrumpa som förtjänar en örfil och sedan en kopp varm choklad. Eller att Jedi-ordern borde har gruppterapi en gång i veckan där de kan snacka om sina känslor och få reda på om någon av dom håller på att gå över till den mörka sidan. Därför, killar, det är fan inte så jävla komplicerat.
 
 
Det var bäst att kommentera karaktärernas idiotiska handlingar eller uppenbara utrop. "Hey look! En ewok tar en av våra speeders! Tre av oss följer efter honom! En av oss stannar här! Nothing could go wrong with this plan! I'm just gonna stand here with my back against the forest! Noooothing's gonna happen!" ÄLSK <3
 
Den helgen får 5 av 5 toasters! Bäst! Fantastiskt! Lovely! A+! I'd tap that!
 
 
 

Det är krig i Europa.

Den 2014-03-02, kl 12:39:00
Filed in Facinerande, Historisk händelse | Kommentarer: 1
- Vadå kommer Ryssen eller?
- Exakt. Ryssen kommer.
 
Olika delar av Europa ligger i olika sorters krig just nu, och det blir inte bättre! Nej, det blir värre och värre. Människor dör på gatorna och byggnader bränns ner. Det är kaotiskt! Här är några nyhetsrubriker tagna från DN.se:
Ryssland leder i talande stund en invasion mot Ukraina.
Protest i Venezuela.
Konflikt i Syrien fortsätter.
Migranter stormade den spanska polisen.
Kravaller i Kiev.
Har jag missat något? Ja självklart. DN.se har en konstig layout så jag kan inte hitta fler nyheter. Iluminati.
 
 
Och här sitter vi i Sverige och tror att inte vi har något med dessa sakerna att göra. Jo, det fan har vi! Detta berör oss därför vi är en del av EU och en del av världens freaking befolkning. Vi är inte immuna mot krig bara för att vi är ett demokratiskt land. Och kolla in läget i Sverige. Vi har ett främlingsfientligt parti med i vår riksdag! Tiomiljonerfråga om du kan lista ut vilket... Vi är inte Heliga Maria (om Heliga Maria kunde ta form av ett land), och saker som händer ute i Europa berör oss också. Tror ni att människor gick runt på gatorna år 1937 och sa "Hörde du på radion att andra världskriget ska brytas ut om två år? Jag och min man har börjat bygga på vår bunker där hemma.". De visste inte! Och om det fortsätter i denna takten kommer vi ha ett tredje världskrig här inom ett år...
 
-Vad kan vi göra då? Ta första flyget till Kiev?
 
Jag är ingen politiker eller någon stor ledare av ett land. Jag vet inte hur man hanterar krig. De är komplexa och går tillbaka flera år av rivalitet. Det vi kan göra är att hålla oss uppdaterade. Skicka hjälp till drabbade. En grupp på min skola samlar in kläder till drabbade i Syrien. Asbra idé! Det finns en hemsida som jag gillar där man donerar ris till World Food Programme, lär sig saker och samtidigt har kul. Waaaahhh???? Länk här.
 
Skicka kläder, gå till välgörenheter, krama din vän, baka kakor till jobbet, säg hej till främlingar på gatan, GÖR BRA SAKER OCH VAR EN BRA MÄNNISKA.
 
Btw försöker inte smälta era hjärtan med bilder av barn. Jag älskar bara dessa bilderna av Muhammed Huheisen.
2009 - 2014

Speltajm | Harry Potter och de Vises Sten

Den 2014-03-01, kl 17:08:00
Filed in Spel | Kommentarer: 0
 
Detta är det fulaste, jobbigaste, vulgäraste spelet jag spelat! Vilket spel hatade folk blint innan Flappy Bird? DETTA. Vad gör feminister i pauserna då de inte krossar patriarkatet? FÖRSÖKER KROSSA DETTA. Vad sysselsätter sig Satan med på helgerna? DESIGNAR DETTA.
 
Om jag tycker att Fången från Azkaban hade otajmade repliker, sopiga animationer och felaktiga miljöer, har jag slagit i huvudet HÅRT och glömt bort hur jäkla dåligt Harry Potter och de Vises Sten är. Scenbyterna tar upp till 2 minuter att laddas, alltså 2 EVIGHETER. Jag hinner inse meningen med livet, gifta mig, skaffa barn, gå in i väggen pga stress, tro att Hogwarts finns på riktigt, bli satt på mentalsjukhus, tillfriskna efter 2 år, komma ut i verkligheten för en gång skull bara för att få reda på att min familj dött i en bilolycka, glida in i en 5års lång djup depression och sedan leva ensam i en stuga ute i skogen, avskuren från all mänsklig kontakt med endast sällskap av mina egna fantasier. Ooooooooooooch efter det gå vidare till nästan nivå på detta spelet.
 
Harry kan inte sikta sina trollformer ens om han får en miljon galleoner för det. För att klättra uppför ett halvdecimeter högt trappsteg måste man använda både armar och knän. Och det hackar så mycket att jag tror man har satt Michael J Fox på repeat. Förlåt, jag gick för långt där. Men jag är riktigt upprörd! Detta är inget bra spel! Och jag klarar verkligen inte att slå Voldemort! Vadå? Vill spelskaparna att världen ska ligga under Voldemorts styre? Vår tids mest fruktade trollkarl??? På allvar?!
 
 
DETTA SUGER ALLT SUGER I'M OUT
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide