Filmtajm | The Spectacular Now

Åh min herre i himlen så som i helvetet. Denna filmen är bäst. Miles Davis HALLELUJA Shailene Woodley FAAANTASTISK. En riktigt feel good film!
 
 
Ok, lets get down to bussiness. Genom filmen följer vi Sutter som inte kan ta något på allvar. När han inte låter bli att plugga, är han på fest eller blandar ut sin läsk med whisky. Han har ingen aning vad han ska göra efter studenten utan försöker hela tiden skjuta upp sina beslut och säga att han lever i nuet. En morgon vaknar han upp på en gräsmatta på en främmande plats efter en kväll av festande och då träffar han Amiee. Amiee går också sista året på high school och hon är socialt inkapabel. Sutter tar på sig ansvaret att bli hennes vän, men han märker ganska snabbt att Amiee inte är som andra tjejer....okej, det låter som om hon är någon sorts björnvarulvsmonster med magiska krafter. Jag lovar att hon är lika hårig som vilken annan tonårstjej som helst!
 
Man får följa dessa två smarta ungdomar då de gör misstag, fuckar upp sina liv och är allmänt normala. Det fantastiska med denna filmen är att karaktärerna är inte Hollywoodfierade. De pratar som normala tonåringar. De är inte överösta med ironi och smarta punchlines. Deras humor är inte slående och deras tempo är inte uppskruvat till 600 för att "få ett flyt". De är så naturliga och riktiga.
 
Det är inte heller som om dom blir faller pladask för varandra. Detta är två karaktärer som helt enkelt älskar att vara i varandras sällskap. Deras karaktärer är respekterade och producenterna försöker inte sälja deras kärlek. Sutter är en karaktär som aldrig tänker efter saker innan han gör dem och det gör honom ansvarlös och väldigt vilse. Hans självförtoende sitter på utsidan och lämnar honom tom på insidan. Amiee har stora drömmar om ett bättre liv och gillar verkligen Sutter, även om han inte ser det. Vi bryr oss om dessa karaktärer. Vi känner dessa karaktärer. Vi är dem.
 

Kommentarer
Postat av: Natta

Den låter ju helt underbar, en film för mig, en film jag verkligen måste se!

Svar: Gör det!
Lord and Master of the Universe

2014-03-19 @ 00:09:37
URL: http://thedreamland.blogg.se/
Postat av: Johanna

Alltså jag såg den här filmen för någon månad sen när jag letade runt på Viaplay in a moment of boredom.
Så. Jäkla. Bra! Kan inte skriva en recension bättre än du gjort men ja, den är så himla äkta. Och Sutter är en rejäl douchebag som ändå når fram genom datorskärmen och Aimee är så helt lost i honom från att inte ha sett killar som något att ha alls förut till att bara förlora sig helt i deras operfekta kärlek. Så. Jäkla. Bra! Shailene Woodley är dessutom riktigt imponerande. Hon har även en roll i The Descendants som också visade sig vara sådär överraskande bra. Och, icke att glömma - The Fault in our stars. Har du hört talas om den? Det är en bok som blir film till sommaren, med Woodley i huvudrollen. En bok som visar varför böcker också kan vara så där jäkla bra ibland!

2014-03-22 @ 18:42:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide