Clichéer is the shit.

En av mina vänner, som i mina ögon är en av de mest självständiga personerna jag känner, la ut en bild på instagram där hen visade en ledsam sida som jag inte visste att hen hade. Jag började fundera på vad jag kunde säga för att veta att hen inte är ensam, men det enda jag kunde komma på var dumma clichéer.
Ni vet alla; "tiden läker alla sår" eller "det är de små sakerna som gör livet stort" eller "carpe fucking diem" (användandet av "fucking" är valbart). När jag rabblade clichéerna suckade jag djupt och hatade livet. Allt jag kom på lät som om de kom från en päronsplitglasspinne, men så insåg jag något (du kan kalla det en uppenbarelse elr whatever). Clichéer är det absolut bästa som finns.
 
Visst, man har hört dom så många gånger innan och jag är inte ens säker på att någon stämmer. Vad fan, "fånga dagen"? Vadå, "göra det bästa av det du har"? Jag vet allt detta redan! VARFÖR FORTSÄTTER DU BRODERA DENNA SKITEN PÅ VARJE JÄVLA PÅSLAKAN DU SER???
 
Jo, det kan jag berätta. Anledningen varför vi irriterar oss på clichéer är för att vi tror vi fattar dom, men vi har egentligen ingen aning. Om jag skulle säga "tiden läker alla sår" och du fick det såret igår skulle du inte tro på mig. Du säger "är du blind eller?? Det är ett stort decimeterstort sår i mitt hjärta! Inget kan någonsin läka detta". Men tro det eller ej, några månader (eller år) senare av omtanke, kärlek och troligtvis dyra operationer, står du där med ett läkt hjärta och du har aldrig varit gladare. Tiden läkte ditt sår. "Ät upp dina egna ord, idiot!", skriker jag i ditt ansikte och så hoppar vi hand i hand mot solnedgången. Ja, det kommer hända....
 
Jag älskar clichéer och ordspråk därför de är så sanna. Visst, man hör dom så ofta att de förlorar meningen, men en dag fattar man dom. När man tänker efter fattar man verkligen. Och det kommer vara en jävla underbar dag. Eller kommer det bli din dödsdag därför du är gammal och vis och har inget bättre att tänka på än saker du upplevt och inte upplevt i ditt liv.
Så tracka inte ner på någon för de tatuerar Carpe Diem över deras rumpa. Dom kanske fattar något som du ännu inte gör??
 
Clichéer is the shit. Sissela out.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide