Redigerar bort kroppsfettet på bilder och självförtroendet ur mitt liv.

Jag hittade nyss ett resize tool på appen jag redigerar bilder till instagram på och jag kan minst sagt säga att det var ett förödande fynd.
 
Jag har aldrig använt det tidigare därför jag vill inte ha förvridna bilder på instagram. Instagram är en malign plattform där jag uttrycker min konstnärliga fallenhet för kulörer, motiv och oförmåga att ta bilder med en stadig hand. Ord.
 
Iallafall sitter jag på denna app och redigerar en selfie jag tagit några minuter tidigare och jag går in i resizeverktyget och jag börjar peta runt. Först gör jag mina händer gigantiska och mina ben och armar till pinnar. Jag fnissar såklart åt detta (vem skrattar inte åt människoversionen av Musse Pigg???). Jag roar mig bara lite. När jag tycker att jag skrattat åt mig själv tillräckligt återgår jag till min orginalbild, men i mina ögon ser bilden udda ut.
 
Förra året tittade jag på något gymnastiskt VM på teven och de har en gren där tävlarna snurrar runt på en horisontell stång och gör otroliga, fysiska omöjligheter i luften. Deras armar är gigantiska. Nästan som armarna på gorillor. Deras armar tänkte jag på när jag såg min verkliga storlek på bilden.
 
Jag går tillbaka in i resizeverktyget och börjar mecka igen, men denna gånger ger jag inte mig själv skumhänder och kycklingben. Jag raderar fett från mina armar, drar åt midjan och förminskar mina ben en storlek. Efteråt tittar jag stolt bilden och inser att jag ser daymn fiiine ut. Sedan blir jag äcklad av mig själv.
 
 
Alla dagar jag tittat mig själv i spegeln och fått grimasera för att få bort det fula. De dagarna jag inte ens kunnat säga tack till en komplimang därför jag tyckt att det varit en total lögn. De gångerna jag tittat ner på min mage och viskat "äckel". Nej, inget kan mätas upp till vad jag nyss gjorde.
 
Genom att redigera bort de där extra kilona, har jag gjort en stor skada. Jag finjustrerade mig själv. Något jag lovat mig själv att aldrig mer göra.
 
Jag vet inte hur många av er som läst Mina tragiska tjockishistorier, men där jag skriver hur jag som ung alltid försökte göra mig själv mindre därför jag såg mig själv som stor. Jag drog in mina armar för att inte ta för mycket plats i skolbänken. Jag lyfte på hakan för att undvika en dubbelhaka. Jag försökte lura min omgivning att jag inte var så stor som jag egentligen var. Och jag hatade mig själv för det. Det kändes som om jag gick runt och ljög för min omgivning. Oftast brukade jag ropa högt "JAG BRYR MIG INTE" och springa efter mina vänner ut på skolgården och förstöra lövhögarna vaktmästarna flitigt rafsat ihop, men andra gånger drog jag in mina armar och frågade fröken om jag kunde stanna inomhus för att undvika leka med mina kamrater och vara den enda som kom tillbaka till klassrummet genomsvettig. Jag hade svaga stunder under min uppväxt och jag har det än idag. Nyss var bara ett exempel. Jag kan vara riktigt genomrutten mot mig själv ibland, och det är något jag jobbar på.
 
Andra skulle kanske inte bry sig eller ens se någon skillnad mellan dessa två bilder, jag menar det är bara några centimeters skillnad egentligen. Men jag skulle veta att det inte är sanning. Redan nu tittar jag på bilden och tänker "Bara om jag hade sådana armar istället för mina gorillaarmar." Fattar ni? Jag jämför min kropp med en bild av min kropp. Är inte det fucked up?
 
Är jag inte tillräckligt bra för att visa min riktiga kropp? Måste jag från och med nu visa upp en mer polerad yta av mig själv? Måste jag förvränga min egen självkänsla för att få gillningar på internet? Wow.
 
Därför visst, jag ser fucking AMAZING ut på den vänstra bilden. Jag menar dauymn. Men ser jag inte bättre ut på den högra? Med gäddahäng och en avsaknad av en märkbar midja och tjocka lår som har tagit sönder en och annan stol i sina dar? Ser jag inte bättre ut som mig själv? Jag hoppas det.
 
 Den ENDA anledningen varför någon någonsin skulle öppna resizeverktyget på sin mobil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide