"Skulle du kunna ge mig ett kärlekshandtag här?"

Även nu skäms jag.
 
Jag tittar mig i spegeln. Tittar på mitt månansikte. Min bleka hud. Mina bröst som hänger för mycket. Mina framlutade axlar. Sen tittar jag på fettet som täcker min mage. Mina armar. Mina bristningar, svullna lår, gamla ärr och blåmärken. Hår överallt. Hår som jag egentligen borde ha rakat i förrförrgår, men kunde inte förmå energi till det. Jag skäms därför hur länge jag än tittar kan jag inte se nåt fel.
 
Jag borde se fel. Jag menar, min kropp passar absolut inte in i mallen. Jag ser inte ens "hälsosamt rund" ut (läs: modellkurvig). Men jag kan inte se nåt fel. Jag kan till och med titta på min reflektion och se något som är näst intill perfekt. Något jag inte vill ändra på alls och det skäms jag som fan över.
 
Jag har inte haft någon extraordinär uppväxt som påverkat min inställning till min kropp. Jag har inte undgått att vilja sträva efter den där ouppnåbara perfektionen. Fuck no. Jag har kliat och skrapat på insidan av huden tills blod brutit ytan och jag inte längre kan känna skillnad på tårar och svett. Jag är ingen wondergirl. Jag är bara trött på att peka ut fel och misstag. Jag är bara trött på att prata, klaga, klämma och mäta. Det tog flera år, men en dag tittade jag mig själv i spegeln och sa "Du är inte som andra och du kanske inte ens är som du själv vill vara....men det är okej.". 
 
Jag skäms över att jag inte skäms över min kropp. Och jag skäms över att jag inte skäms över min livsstil. Ja, jag går på gym och jag springer dödande springrundor (vem i helvete uppfann "joggning"? Jo, Satan var det.) minst 2 gånger i veckan. Men tro inte att jag inte kommer äta glass efter kvällmaten om jag vill det. Och tro inte heller att jag inte kommer äta 2 kg potatis varje dag tills dagen jag dör om jag vill det. Sluta försöka få mig att skämmas över mig själv. Jag är så trött på att göra det.
 
Ett ord jag hatar är "kärlekshandtag". Vadå handtag? Jag är inte jävla bil. Och vad är "gäddahäng" och "bilringsmage"? Sluta ge töntiga namn till mina kroppsdelar som om namnen skulle göra det lättare för mig att acceptera dem. "Jag har förtjänat mina tigerränder"....jag spyr. Vad sägs som att vi använder de riktiga orden? Typ midjefett, armar, mage och bristningar? Vad sägs om att vi neutraliserar "äckliga" ord så det blir lättare för oss att acceptera oss själva??
 
Tack på förhand, ya douches.
 
Jag gjorde en #drawyourinsecurities och det var så enkelt. Att kunna måla finnarna i hårfästet, den rödflammiga huden på mina händer och mina gula tänder kändes så bra. Det måste inte vara fint för att vara fint.

Kommentarer
Postat av: frallskiee

Du äger

2015-04-14 @ 10:04:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide