Karlavaughnen™ om vardagligt maktskifte

Den 2015-02-23, kl 01:31:00
Filed in Sissela | Kommentarer: 0
 
Klockan är 00:37 på en söndagsnatt. Jag är vaken och tänker som jag så ofta gör alltid. De vanliga tankarna brukar drifta från livets flyktighet som vi oftast glömmer bort till dödens intensiva fasad som vi oftast väljer att se förbi. Ikväll tänker jag på makt. Vem delar ut makt? Vem lägger upp den?
 
När jag tänker på makt tänker jag på min egen lägenhet. Jag är den som har makten här. Här går jag runt 70% av tiden utan byxor. Jag motstår att hänga upp girlanger formade som penisar i taket. Jag skruvar inte tillbaka korkarna ordentligt på mina vattenflaskor. Jag tappar tallrikar med uppätna kycklingben på golvet och struntar i att plocka upp dem. Jag är den som har makten i mitt Safe Haven.
 
Men jag kom att tänka på hur lätt jag kan tappa makten; till och med i min skyddade härd. Medan jag satt på toa med toadörren vidöppen kom jag att tänka på att vem som helst kan öppna min ytterdörr just nu och få en full helbild av mig. De behöver bara glänta in och så ser de en byxlös Sissela, oförmögen att göra något åt situationen, stirra tillbaka på dig på toasitsen. Vad gör personen då? Stänger hen dörren? Men tänk om det är en fara ute i korridoren och de sökte säkerhet i mitt rum. Då kan jag inte skicka ut dom! Bjuder jag in hen då? In i rummet eller in på toan? Och den viktigaste frågan: tror ni att jag hann stänga toadörren innan hen såg att jag åt Havrefras direkt ur paketet? Helt plötsligt har rollerna bytts ut och vi har ett maktskifte. Jag är inte längre mästaren för mitt eget hem. Jag har lärt mig att Sissela på toa med öppen dörr med ett familjepaket Havrefras i knät är den mest sårbara Sissela.
 
Godnatt Sverige du har lyssnat på Karlavaughnen med Sissela Sjöberg.
 
Text och musik: Sissela Sjöberg.
Ljud: Sissela Sjöberg
Skådespelare: Sissela Sjöberg som Sissela Sjöberg
(Detta har varit en parodi av ett midnattsprogram som går på radio och jag ska inte nämna det vid namn pga Googles sökmotor och copyrightregler.)

© Headerbilder från Wallpapers Wide