En anekdot utan betydelse eller sanning


"Jag minns en gång när jag jobbade. Jag hade blivit behandlad som luft hela kvällen.
Jag hade lyssnat på gamla människor med för många medaljer skryta om villor i Stockholms skärgård och barnbarn med höga utbildningar. De hade knäppt med sina fingrar efter min champagneflaska varannan minut och fått mitt leende att kännas som en mask på mitt ansikte.
Ingen av mina vänner hade sagt hej till mig och jag hade gett upp försöken att få en vinkning från dom för flera timmar sedan.
Jag hade ont i knäna och luktade som en vulgär blandning av pyttipanna och utspilld snaps.
Jag spenderade min åttonde jobbtimme att ge ölflaskor till fulla människor. Vissa utbytte en mening med mig innan de gick vidare för att kön inte skulle stanna upp, men du brydde dig inte. Du stannade allt.
Du snackade så länge att jag fick be dig tre gånger att ta din öl och gå in i salen. Du vägrade röra på dig tills du fått mig att lova att jag skulle komma på eftersläppet.
Jag hade inte hjärta nog att berätta för dig att det var eftersläppet jag jobbade på. Samt att jag skulle agera chaufför resten av kvällen och att vi troligtvis inte skulle se varandra mer.
Jag lovade att vi skulle dansa senare och du skuttade glatt iväg med din tallrik pyttipanna.
Efter kön försvunnit och mina jobbkamrater började plocka undan smög jag ut i salen. Du stod på ett bord och skrålade med till Shoreline som om ditt liv hängde på det.
Det var den kvällen visste jag att jag ville lära känna dig på riktigt och jag har inte gjort det än."

Hur Det Är Att Vara Sist-ela och andra texter från boken jag aldrig kommer skriva - Sissela, 19 år

Kommentarer
Postat av: Jenny

Naj!!!!! Jag tycker du ska skriva boken. Verkar jättespännande ju vill veta hur det går :(

Vi kanske kan peppa varandra. Jag vill skriva men samtidigt INTE för ja, du vet hur det är låter det som.

Svar: Haha, klart! Jag är på att vi peppar varandra! :D
Lord and Master of the Universe

2015-01-28 @ 07:35:57
URL: http://cestjenny.blogg.se/
Postat av: Jenny

yeey! :D jag vet inte hur vi ska kommunicera dock - har lösenordsskyddat min riktiga blogg i ren och skör panik dessutom. Inte för att den nånsin va ett chattfönster vi hade kunnat hänga i men ändå :(

bara undrar - har du någon idé klar eller vart är du? jag känner mest att jag skriver utkast. D: får ofta idéer som jag sedan mentalt stirrar ner med min mördarblick tills dom inte vågar ...finnas. eller något. :$

har dock hittat helt okej länkar (jag är rent generellt negativ till alla "skrivtips" ehh) http://www.cooldailyinfographics.com/post/how-to-overcome-writers-block

Anekdot på det: trodde "writer's block" var nått slags community eller till och med IRL-förening för skribenter... it ain't :<

Svar: Jag skriver också bara utkast, men det är så många utkast att det nästan är en hel bok. Det är därför jag kallar dom "blalblalba och andra texter texter från boken jag aldrig kommer skriva".
Jag har inget ställe där jag skriver allt utan jag skriver på min mobil, dator eller i anteckningsblock. Det beror på vad som är närmast till hands, men jag brukar ibland renskriva om jag gillar det jag skrivit ;)

Men tycker inte att vi behöver skriva långa romaner! Att bara skriva lite hela tiden och låta nån annan se det är viktigt! Har du en tumblrblogg? Jag har kallamigsusen.tumblr.com där jag brukar lägga upp svenska texter (men mestadels bara reblogga andras). Om du har en tumblr kan vi följa varandra och typ höra av oss till varandra varje gång nån har skrivit nåt nytt och så ge feedback och uppmuntra varandra osv? Jag tror det skulle vara bra för båda :D

Btw brukar jag gå in på din blogg ibland och vilja läsa, men jag glömmer alltid bort att du har lösenskyddat ;)
Lord and Master of the Universe

2015-01-29 @ 10:06:55
URL: http://cestjenny.blogg.se/
Postat av: evs

Jag tror på dig sis och vill läsa allt! tro mig!

2015-01-30 @ 16:14:23
Postat av: Jenny

Har rebloggat nu du ser nog haha jaa vet inte how this is done :d

2015-02-11 @ 09:41:06
URL: http://cestjenny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide