Kladdet i Kakan Bredvid: en kamp på liv och mjöl

Den 2015-06-18, kl 20:18:15
Filed in Sissela | Kommentarer: 1
Detta inlägget är sponsrat av Synonymer.se
Inga händelser beskrivna i detta inlägg kan bekräftas som mindre sanna än andra inlägg,
men lätttrogna läsare varnas ändå.
 
Jag vaknade i morse med en besynnerlig känsla i magen. Först trodde jag att det var kombinationen av middagen (spagetti, rödlök, barbequesås) och de två popcornpåsarna (extrasaltade) som spökade, men efter ett snabbt samtal med kungen förstod jag att det var något annat som ställde till med rabalder i min buk.
Jag tänkte att en kopp te skulle sitta fint. Jag gick ner i köket, och när jag sträckte mig över diskbänken för att fylla på vattenkokaren råkade jag av misstag slå till en skål. Den rullade längs bordet och slog i en skåpslucka, och påsar med torrvaror trillade ut!
Jag sprang fram för att förhindra en total kökskatastrof, men det var försent! 1 dl vetemjöl, 3 msk kakao, 2 ½ dl störsocker och 1 tsk vaniljsocker hade redan fallit ner i skålen.
Ni förstår nog min förskräckelse när jag såg denna vitbruna röra som besudlade min fina skål. Jag visste att om mamma fick se detta gudsförgätna pulver skulle det stå mig dyrt. Jag var tvungen at göra mig av med vanäran.
Jag satte på spisen i ett desperat försök att bränna upp häxblandningen, men när jag vände mig om för att fatta tag i bunken hörde jag ett svagt fräsande och jag blev som förstenad. Håret på armarna stod upp när lukten av brinnade fett fyllde rummet (jag vet, ew). Jag vände mig långsamt om med bunken i ett stadigt grepp, och precis som jag väntat mig stod en kastrull på plattan jag precis satt på.
Jag skrek till, sprang fram till spisen och mina farhågor blev sanna. I botten av kastrullen låg en smörklick som ilsket fräste mot mig.
Jag stapplade bakåt rakt in i ett skåp och innan jag visste ordet av, BAAM! Två ägg föll ner i min skål! BAAM! Kastrullen exploderade och det smälta smöret flög rakt mot mig! Jag tog upp skålen framför ansiktet därför jag är för söt för att få ett Harvey Dent-ansikte (beklagande till Dentfamiljen).
Jag höll mina ögon stängda och jag hörde en smack när smöret flög in i min bunke. Det missade mig med en hårsmån!
I detta läge ville jag inte ens kolla ner i bunken, men utan frestelse givs ingen dygd. Brun sörja. En äcklig brun sörja i MIN FINA VITA SKÅL!
Jag var förkrossad... men inte bruten.
Med en vrede som bara kan jämföras med Zlatans när han blev avstängd i 4 matcher efter förlustmatchen mot Bordeaux i april tidigare i år, rusade jag fram till ugnen och drog upp värmen till max (jag vet att 175º är inte den högsta värmen, men jag ville inte överdriva). Jag slängde ner den vulgära, oaptiliga, slemmiga, gräsliga soppan i en plåtform som jag smörjt in och bröat på förhand (därför jag är inget monster) och sen rakt in i ugnen!
Där lämnade jag den för att svettas och plågas i 15 min.
När jag befriande den från till fängelse av hetta hade den fått en brun, knaprig yta och den luktade...ljuvligt. Fortfarande iklädd min morgonrock och pyjamas föll jag ner på mina knän, kastade upp armarna i luften och förbarmade skyarnas namn att jag ännu en gång förlorat mot min värsta trätobroder, Kladdkakan.
Sen gjorde jag en kopp te och åt en bit därför det var ändå den femte gången denna veckan detta inträffade och kan jag väl inte göra mer än att försöka besegra den imorgon också. Slut.
 
 

© Headerbilder från Wallpapers Wide